בורקס טורקי ממולא בתרד של ישראל אהרוני
המאפה המושלם לשבת בבוקר! בורקס טורקי ממולא בתרד, שמכינים בקלות מעלי פילו במילוי גבינות ותרד, מגולגלים לשבלולים צפופים בתבנית עגולה
המאפה המושלם לשבת בבוקר! בורקס טורקי ממולא בתרד, שמכינים בקלות מעלי פילו במילוי גבינות ותרד, מגולגלים לשבלולים צפופים בתבנית עגולה
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4541.1 קק״ל 4541.1 קק״לפחמימות 302.8 גרם 302.8 גרםשומן 419.7 גרם 419.7 גרםנתרן 8426.6 מ״ג 8426.6 מ״גחלבון 304.2 גרם 304.2 גרםסיבים תזונתיים 110.3 גרם 110.3 גרםשומן רווי 230.2 גרם 230.2 גרםכולסטרול 1302.6 מ״ג 1302.6 מ״גסידן 3556.7 מ״ג 3556.7 מ״גברזל 111.1 מ״ג 111.1 מ״גאשלגן 2268.5 מ״ג 2268.5 מ״גאבץ 1505.5 מ״ג 1505.5 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות4541
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4541.1 קק״ל 4541.1 קק״לפחמימות 302.8 גרם 302.8 גרםשומן 419.7 גרם 419.7 גרםנתרן 8426.6 מ״ג 8426.6 מ״גחלבון 304.2 גרם 304.2 גרםסיבים תזונתיים 110.3 גרם 110.3 גרםשומן רווי 230.2 גרם 230.2 גרםכולסטרול 1302.6 מ״ג 1302.6 מ״גסידן 3556.7 מ״ג 3556.7 מ״גברזל 111.1 מ״ג 111.1 מ״גאשלגן 2268.5 מ״ג 2268.5 מ״גאבץ 1505.5 מ״ג 1505.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 21 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 4541 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה בצק פילומופשר לילה במקרר, לפי הוראות היצרן
מילוי
-
2 שקיות עלי תרדחתוכים גס (ללא גבעולים)
-
1 בצל סגולקצוץ דק
-
3 שיני שוםכתושות
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
-
250 גרם גבינת פטה 5%מפוררת
-
250 גרם גבינת קשקבלמגורדת גס
בלילה
-
3 ביצים L
-
3 כוסות חלב 3%
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 קורט אגוז מוסקט
פיזור מלמעלה
-
עם מעט שמן זית
-
מגורדת
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: בקערה גדולה מערבבים את התרד, הבצל, השום והגבינות. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לקירור קל.
- מתיזים שמן על דף פילו ומפזרים עליו פירורי לחם.
- מניחים תלולית מן התערובת ומגלגלים לגליל ולאחר מכן לשבלול. מניחים את השבלולים צפופים זה לזה בתבנית אפייה עגולה.
- מכינים את הבלילה: מערבבים את כל מרכיבי הבלילה- החלב, הביצים, השמן והתבלינים.
- יוצקים את הנוזל לתבנית ומפזרים את גבינת הקשקבל מגוררת מעל ואת פירורי הלחם עם שמן זית.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ-45 דקות.
- מגישים את המאפה לצד זיתים, צנוניות ובצל ירוק.
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: בקערה גדולה מערבבים את התרד, הבצל, השום והגבינות. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לקירור קל.
- מתיזים שמן על דף פילו ומפזרים עליו פירורי לחם.
- מניחים תלולית מן התערובת ומגלגלים לגליל ולאחר מכן לשבלול. מניחים את השבלולים צפופים זה לזה בתבנית אפייה עגולה.
- מכינים את הבלילה: מערבבים את כל מרכיבי הבלילה- החלב, הביצים, השמן והתבלינים.
- יוצקים את הנוזל לתבנית ומפזרים את גבינת הקשקבל מגוררת מעל ואת פירורי הלחם עם שמן זית.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ-45 דקות.
- מגישים את המאפה לצד זיתים, צנוניות ובצל ירוק.
עוד מתכונים של בורקס שאתם חייבים להכין:
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
תודה רבה