ממולא מעולה: דלעת ערמונים במילוי סלט קינואה
מנה ראשונה או עיקרית, חגיגית, בריאה וטעימה: דלעת ערמונים אפויה במילוי סלט קינואה עם גרגרי חומוס, חמוציות ופקאן וזיגוג דבש
מנה ראשונה או עיקרית, חגיגית, בריאה וטעימה: דלעת ערמונים אפויה במילוי סלט קינואה עם גרגרי חומוס, חמוציות ופקאן וזיגוג דבש
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1177.2 קק״ל 3531.5 קק״לפחמימות 259.5 גרם 778.6 גרםשומן 145.6 גרם 436.7 גרםנתרן 1228.1 מ״ג 3684.3 מ״גחלבון 150.2 גרם 450.7 גרםסיבים תזונתיים 146.2 גרם 438.5 גרםשומן רווי 113.6 גרם 340.9 גרםכולסטרול 110.0 מ״ג 330.0 מ״גסידן 337.0 מ״ג 1011.0 מ״גברזל 122.6 מ״ג 367.9 מ״גאשלגן 1950.4 מ״ג 5851.2 מ״גאבץ 117.7 מ״ג 353.2 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות1177
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1177.2 קק״ל 3531.5 קק״לפחמימות 259.5 גרם 778.6 גרםשומן 145.6 גרם 436.7 גרםנתרן 1228.1 מ״ג 3684.3 מ״גחלבון 150.2 גרם 450.7 גרםסיבים תזונתיים 146.2 גרם 438.5 גרםשומן רווי 113.6 גרם 340.9 גרםכולסטרול 110.0 מ״ג 330.0 מ״גסידן 337.0 מ״ג 1011.0 מ״גברזל 122.6 מ״ג 367.9 מ״גאשלגן 1950.4 מ״ג 5851.2 מ״גאבץ 117.7 מ״ג 353.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1177 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
דלעות
-
חצויות לרוחב ונקיות מגרעינים
-
3 כפות שמן זית
-
1 כף דבשנוזלי
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
מילוי סלט קינואה
-
1 כוס קינואהלבנה
-
2 כוסות מיםלבישול הקינואה
-
1 בצל סגול קטןקצוץ דק
-
1 קופסת שימורים גרגירי חומוס מבושליםמסוננים
-
1/2 כוס חמוציות מיובשותאו גרגירי רימון, בעונה
-
1/2 כוס אגוזי פקאןשבורים גס
-
חופן פטרוזיליהאו כוסברה קצוצה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
הגשה
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מכינים 6 יריעות סנו סושי - רדיד אלומיניום בגודל שיכול להכיל דלעת ערמונים.
- פורסים על משטח עבודה יריעת אלומיניום ומכסים בנייר אפייה.
- מניחים במרכז כל נייר חצי דלעת ערמונים, מברישים בתערובת שמן זית ודבש, מפזרים מלח ופלפל וסוגרים למעין מעטפה. ממשיכים עם יתר הדלעות, מסדרים אותן בתבנית וצולים במשך כ-30 דקות. פותחים ומצננים.
- מכינים את סלט הקינואה: מבשלים את הקינואה במים במשך כ-20 דקות, עד שכל המים נספגים והקינואה רכה ומוכנה. מאווררים בעזרת מזלג ומעבירים לקערה גדולה.
- מוסיפים את יתר מרכיבי הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול.
- ממלאים בנדיבות את חצאי הדלעות בסלט, מזלפים קצת דבש ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מכינים 6 יריעות סנו סושי - רדיד אלומיניום בגודל שיכול להכיל דלעת ערמונים.
- פורסים על משטח עבודה יריעת אלומיניום ומכסים בנייר אפייה.
- מניחים במרכז כל נייר חצי דלעת ערמונים, מברישים בתערובת שמן זית ודבש, מפזרים מלח ופלפל וסוגרים למעין מעטפה. ממשיכים עם יתר הדלעות, מסדרים אותן בתבנית וצולים במשך כ-30 דקות. פותחים ומצננים.
- מכינים את סלט הקינואה: מבשלים את הקינואה במים במשך כ-20 דקות, עד שכל המים נספגים והקינואה רכה ומוכנה. מאווררים בעזרת מזלג ומעבירים לקערה גדולה.
- מוסיפים את יתר מרכיבי הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול.
- ממלאים בנדיבות את חצאי הדלעות בסלט, מזלפים קצת דבש ומגישים.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן