-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 166.0 קק״ל 4978.8 קק״לפחמימות 23.7 גרם 711.2 גרםשומן 6.9 גרם 206.5 גרםנתרן 38.0 מ״ג 1138.6 מ״גחלבון 2.6 גרם 77.0 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 11.5 גרםשומן רווי 1.0 גרם 31.4 גרםכולסטרול 31.7 מ״ג 950.7 מ״גסידן 7.1 מ״ג 211.9 מ״גברזל 0.3 מ״ג 7.9 מ״גאשלגן 24.5 מ״ג 734.6 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 6.3 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות166
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 166.0 קק״ל 4978.8 קק״לפחמימות 23.7 גרם 711.2 גרםשומן 6.9 גרם 206.5 גרםנתרן 38.0 מ״ג 1138.6 מ״גחלבון 2.6 גרם 77.0 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 11.5 גרםשומן רווי 1.0 גרם 31.4 גרםכולסטרול 31.7 מ״ג 950.7 מ״גסידן 7.1 מ״ג 211.9 מ״גברזל 0.3 מ״ג 7.9 מ״גאשלגן 24.5 מ״ג 734.6 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 6.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 166 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
פופקורן מקורמל
-
2 כפות שמן קנולה
-
50 גרם גרעיני תירס לפופקורן
-
30 גרם חמאה
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר לבן
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
קורט מלח דקאופציונלי
בצק
-
3 ביצים L
-
200גרם או 1 כוס סוכר לבן
-
120מ"ל או 1/2 כוס שמן קנולה
-
1/4 כוס דבשנוזלי
-
1 כפית תמצית וניל
-
420גרם או 3 כוסות קמח לבן
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
אפייה
אופן הכנה
- מכינים את הפופקורן: מחממים שמן במחבת גדולה. מפזרים את גרגירי הפופקורן בשכבה אחת ומערבבים עם השמן, מכסים את המחבת ומטגנים על אש בינונית-גבוהה עד שהגרגרים מתחילים להתפצפץ. מנערים את המחבת כדי לערבב את הפופקורן ולסייע בתהליך. מסלקים את גרגירי התירס שלא תפחו.
- ממיסים באותה מחבת את החמאה והסוכר ומבשלים על להבה גבוהה במשך 4 דקות עד לקבלת קרמל אחיד.
- מוסיפים אבקת סודה לשתייה ומערבבים במהירות בכף עץ. מוסיפים פנימה בזריזות את הפופקורן ומערבבים.
- משטחים את התערובת על נייר אפייה, מפזרים עליה מלח ומצננים.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את העוגיות: מניחים בקערה גדולה את הביצים, את הסוכר, הדבש והווניל וטורפים היטב לתערובת אחידה.
- מוסיפים את המצרכים היבשים ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד ורך. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד 1-2 כפות קמח.
- יוצרים כדורים בגודל פינג-פונג בעזרת ידיים רטובות ומסדרים במרווחים על התבנית. משטחים מעט את העוגיות ומשבצים בהן פופקורן מקורמל.
- אופים במשך 13 ל-15 דקות, עד שהעוגיות משתטחות, מתייצבות ומזהיבות.
- מצננים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הפופקורן: מחממים שמן במחבת גדולה. מפזרים את גרגירי הפופקורן בשכבה אחת ומערבבים עם השמן, מכסים את המחבת ומטגנים על אש בינונית-גבוהה עד שהגרגרים מתחילים להתפצפץ. מנערים את המחבת כדי לערבב את הפופקורן ולסייע בתהליך. מסלקים את גרגירי התירס שלא תפחו.
- ממיסים באותה מחבת את החמאה והסוכר ומבשלים על להבה גבוהה במשך 4 דקות עד לקבלת קרמל אחיד.
- מוסיפים אבקת סודה לשתייה ומערבבים במהירות בכף עץ. מוסיפים פנימה בזריזות את הפופקורן ומערבבים.
- משטחים את התערובת על נייר אפייה, מפזרים עליה מלח ומצננים.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את העוגיות: מניחים בקערה גדולה את הביצים, את הסוכר, הדבש והווניל וטורפים היטב לתערובת אחידה.
- מוסיפים את המצרכים היבשים ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד ורך. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד 1-2 כפות קמח.
- יוצרים כדורים בגודל פינג-פונג בעזרת ידיים רטובות ומסדרים במרווחים על התבנית. משטחים מעט את העוגיות ומשבצים בהן פופקורן מקורמל.
- אופים במשך 13 ל-15 דקות, עד שהעוגיות משתטחות, מתייצבות ומזהיבות.
- מצננים ומגישים.
בשיתוף עם "הנמל"
יש לנו עוד מתכוני עוגיות שאתם חייבים לנסות:
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
טוב העוגיות מושלמות!!!!
העוגיות מאוד טעימות
הכנו היום יצאו ממש טעימות!!
יא איזה כיף!