זנגולה – על הסופגניות השבלוליות האלה טרם שמעתם!
זנגולה הוא ממתק עיראקי מסורתי, מעין סופגניות מטוגנות נהדרות בצורת שבלולים הספוגות בסירופ סוכר. גם אם אתם לא מהעדה, אתם הולכים להתאהב!
זנגולה הוא ממתק עיראקי מסורתי, מעין סופגניות מטוגנות נהדרות בצורת שבלולים הספוגות בסירופ סוכר. גם אם אתם לא מהעדה, אתם הולכים להתאהב!
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 101.3 קק״ל 1520.0 קק״לפחמימות 17.1 גרם 256.4 גרםשומן 1.8 גרם 26.7 גרםנתרן 289.1 מ״ג 4336.9 מ״גחלבון 4.1 גרם 61.2 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.6 גרםשומן רווי 0.7 גרם 9.8 גרםכולסטרול 41.0 מ״ג 615.6 מ״גסידן 26.0 מ״ג 390.2 מ״גברזל 0.4 מ״ג 5.3 מ״גאשלגן 57.2 מ״ג 858.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 4.5 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות101
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 101.3 קק״ל 1520.0 קק״לפחמימות 17.1 גרם 256.4 גרםשומן 1.8 גרם 26.7 גרםנתרן 289.1 מ״ג 4336.9 מ״גחלבון 4.1 גרם 61.2 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.6 גרםשומן רווי 0.7 גרם 9.8 גרםכולסטרול 41.0 מ״ג 615.6 מ״גסידן 26.0 מ״ג 390.2 מ״גברזל 0.4 מ״ג 5.3 מ״גאשלגן 57.2 מ״ג 858.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 4.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 101 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- בקערה טורפים יחד ביצה, חלב וסוכר עד לאיחוד.
- מערבבים פנימה את הקמח עד לקבלת תערובת אחידה ויוצקים את התערובת כולה לתוך סנו סושי - שקיות זיפר M.
- מחממים סיר עם שמן לטיגון לחום של 160 מעלות.
- חותכים חור קטן (ברוחב של כ-⅓ אינץ’) בפינה של שקית הזיפר ומעבירים את הבלילה אל השמן החם בתנועה סיבובית, כך שייווצר שבלול בצק.
- ממשיכים לזלף את הזנגולות אל השמן החם, בכמה סבבים. מטגנים במשך 30-45 שניות והופכים צד למשך 20 שניות נוספות.
- בעזרת כף מחוררת, מעבירים לתבנית מרופדת בסנו סושי - רב מגבת ג’מבו.
- מפזרים מיד אבקת סוכר.
- חוזרים על התהליך עם שאר הבלילה.
אופן הכנה
- בקערה טורפים יחד ביצה, חלב וסוכר עד לאיחוד.
- מערבבים פנימה את הקמח עד לקבלת תערובת אחידה ויוצקים את התערובת כולה לתוך סנו סושי - שקיות זיפר M.
- מחממים סיר עם שמן לטיגון לחום של 160 מעלות.
- חותכים חור קטן (ברוחב של כ-⅓ אינץ’) בפינה של שקית הזיפר ומעבירים את הבלילה אל השמן החם בתנועה סיבובית, כך שייווצר שבלול בצק.
- ממשיכים לזלף את הזנגולות אל השמן החם, בכמה סבבים. מטגנים במשך 30-45 שניות והופכים צד למשך 20 שניות נוספות.
- בעזרת כף מחוררת, מעבירים לתבנית מרופדת בסנו סושי - רב מגבת ג’מבו.
- מפזרים מיד אבקת סוכר.
- חוזרים על התהליך עם שאר הבלילה.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
בחומרים קמח תופח ואין אבקת אפיה ובהוראות ההכנה מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה. מה נסגר?
היי אורה, תודה על ההערה. אכן משתמשים בקמח תופח, המתכון תוקן.
משגע אותי בכל פעם מחדש שאתם נותנים כמויות במשקל. למה לא לציין גם כמות בכלי קיבול להדיוטות?
היי אורה, בבקשה: 2 ורבע כוסות קמח תופח, כוס ורבע חלב.
הכנתי היום, טעים אבל חוץ מהצורה זה לא מזכיר את הזנגולה האמיתית. האמיתית קרנצית וזאת רכה. יותר כמו סופגניה.
הזנגולה היא ללא ספק סוג של סופגנייה, אז כנראה שיצא לך טוב 🙂