-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 410.3 קק״ל 4923.9 קק״לפחמימות 32.9 גרם 395.0 גרםשומן 29.4 גרם 353.1 גרםנתרן 28.0 מ״ג 335.6 מ״גחלבון 4.8 גרם 57.5 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 49.7 גרםשומן רווי 18.4 גרם 220.9 גרםכולסטרול 53.9 מ״ג 646.2 מ״גסידן 84.9 מ״ג 1019.2 מ״גברזל 3.0 מ״ג 35.9 מ״גאשלגן 338.1 מ״ג 4057.6 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 19.3 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות410
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 410.3 קק״ל 4923.9 קק״לפחמימות 32.9 גרם 395.0 גרםשומן 29.4 גרם 353.1 גרםנתרן 28.0 מ״ג 335.6 מ״גחלבון 4.8 גרם 57.5 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 49.7 גרםשומן רווי 18.4 גרם 220.9 גרםכולסטרול 53.9 מ״ג 646.2 מ״גסידן 84.9 מ״ג 1019.2 מ״גברזל 3.0 מ״ג 35.9 מ״גאשלגן 338.1 מ״ג 4057.6 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 19.3 מ״גסגור
גנאש שוקולד הוא תערובת של שמנת מתוקה ושוקולד המשמש לעיטור וציפוי עוגות וממתקים. איך מכינים גנאש שוקולד מוצלח?
- היחס בין השמנת המתוקה לשוקולד משתנה ממתכון למתכון ובכל יחס נוכל לקבל תוצאה שונה לגמרי. כשרוצים להכין טראפלס משתמשים ביותר שוקולד משמנת, כשרוצים גנאש מוקצף ואוורירי לזילוף משתמשים ביחס שווה של שוקולד ושמנת מתוקה וכשרוצים “להציל” עוגה ששקעה משתמשים בגנאש שיש בו יותר שמנת משוקולד.
- חשוב מאוד: לבחור חומרי גלם איכותיים לגנאש. טעם הגנאש מורגש ביותר ושימוש בשמנת טובה ושוקולד איכותי יעשו את כל ההבדל בין עוגה חמודה, לעוגה שהיא וואו!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 410 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
טראפלס
-
120 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
220 גרם שוקולד מריר
-
1/2 כוס אבקת קקאו
גנאש מוקצף לזילוף
-
200 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
200 גרם שוקולד חלב
גנאש שוקולד להצלת עוגה
-
200 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
150 גרם שוקולד מריראו חלב
-
חופן סוכריות צבעוניות
אופן הכנה
- מכינים את הטראפלס: קוצצים את השוקולד ושמים אותו בקערת ערבוב.
- בסיר קטן מחממים את השמנת עד לסף רתיחה.
- שופכים את השמנת החמה על השוקולד וממתינים במשך 1-2 דקות.
- מערבבים היטב את השוקולד והשמנת בעזרת כף או מרית.
- מעבירים את הגנאש לקירור למשך 60 דקות, עד שהוא יציב.
- מניחים את אבקת הקקאו בקערה קטנה.
- מוציאים את הגנאש שהתייצב מהמקרר, קורצים ממנו בעזרת כף כמות קטנה ומכדררים בעזרת הידיים לכדור.
- מניחים את הכדור בקערת הקקאו וטובלים אותו מכל הצדדים.
- מוציאים את הכדור לצלחת הגשה.
- חוזרים על התהליך עם כל הגנאש. אם הגנאש מתרכך מידי וקשה לגלגל אותו, מחזירים אותו למקרר להמשך התייצבות ל-20 דקות, וממשיכים בעבודה.
- מכינים את הגנאש המוקצף לזילוף: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה.
- בסיר קטן מחממים את השמנת ומביאים לסף רתיחה.
- שופכים את השמנת החמה על השוקולד וממתינים כ-1-2 דקות.
- מערבבים היטב את השוקולד כדי שלא יהיו גושים ומעבירים לקירור של 30 דקות.
- מעבירים את התערובת למיקסר ומקציפים בעזרת בלון הקצפה את הקרם עד לקבלת קצפת שוקולד יציבה.
- מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר ומזלפים מעל עוגות, קאפקייקס או כל קינוח.
- מכינים את גנאש השוקולד להצלת העוגה: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה מתאימה לערבוב.
- בסיר קטן מחממים את השמנת ומביאים לסף רתיחה.
- שופכים את השמנת החמה על השוקולד וממתינים במשך כדקה.
- מערבבים היטב את השוקולד כדי שלא יהיו גושים.
- מוזגים את הגנאש מעל העוגה כך שהשקע בעוגה יקבל את מירב הגנאש והשקע “יעלם”.
- כעת אפשר לפזר סוכריות צבעוניות.
אופן הכנה
- מכינים את הטראפלס: קוצצים את השוקולד ושמים אותו בקערת ערבוב.
- בסיר קטן מחממים את השמנת עד לסף רתיחה.
- שופכים את השמנת החמה על השוקולד וממתינים במשך 1-2 דקות.
- מערבבים היטב את השוקולד והשמנת בעזרת כף או מרית.
- מעבירים את הגנאש לקירור למשך 60 דקות, עד שהוא יציב.
- מניחים את אבקת הקקאו בקערה קטנה.
- מוציאים את הגנאש שהתייצב מהמקרר, קורצים ממנו בעזרת כף כמות קטנה ומכדררים בעזרת הידיים לכדור.
- מניחים את הכדור בקערת הקקאו וטובלים אותו מכל הצדדים.
- מוציאים את הכדור לצלחת הגשה.
- חוזרים על התהליך עם כל הגנאש. אם הגנאש מתרכך מידי וקשה לגלגל אותו, מחזירים אותו למקרר להמשך התייצבות ל-20 דקות, וממשיכים בעבודה.
- מכינים את הגנאש המוקצף לזילוף: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה.
- בסיר קטן מחממים את השמנת ומביאים לסף רתיחה.
- שופכים את השמנת החמה על השוקולד וממתינים כ-1-2 דקות.
- מערבבים היטב את השוקולד כדי שלא יהיו גושים ומעבירים לקירור של 30 דקות.
- מעבירים את התערובת למיקסר ומקציפים בעזרת בלון הקצפה את הקרם עד לקבלת קצפת שוקולד יציבה.
- מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר ומזלפים מעל עוגות, קאפקייקס או כל קינוח.
- מכינים את גנאש השוקולד להצלת העוגה: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה מתאימה לערבוב.
- בסיר קטן מחממים את השמנת ומביאים לסף רתיחה.
- שופכים את השמנת החמה על השוקולד וממתינים במשך כדקה.
- מערבבים היטב את השוקולד כדי שלא יהיו גושים.
- מוזגים את הגנאש מעל העוגה כך שהשקע בעוגה יקבל את מירב הגנאש והשקע “יעלם”.
- כעת אפשר לפזר סוכריות צבעוניות.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן