הרטיטו את האורחים: סביצ’ה סלמון על קריספי רייס!
מה דעתכם להכין נשנוש אסייתי כמו במסעדה? קוביות אורז קריספיות שעליהן סביצ'ה דג סלמון נא, בצל ירוק ורוטב שמנת סרירצ'ה. מנה אלגנטית במיוחד שהאורחים יתעלפו ממנה!
מה דעתכם להכין נשנוש אסייתי כמו במסעדה? קוביות אורז קריספיות שעליהן סביצ'ה דג סלמון נא, בצל ירוק ורוטב שמנת סרירצ'ה. מנה אלגנטית במיוחד שהאורחים יתעלפו ממנה!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 160.7 קק״ל 1606.8 קק״לפחמימות 17.0 גרם 170.4 גרםשומן 7.4 גרם 74.5 גרםנתרן 320.9 מ״ג 3209.1 מ״גחלבון 7.4 גרם 74.2 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.6 גרםשומן רווי 0.8 גרם 7.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 4.5 מ״ג 44.8 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 17.0 מ״ג 170.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות161
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 160.7 קק״ל 1606.8 קק״לפחמימות 17.0 גרם 170.4 גרםשומן 7.4 גרם 74.5 גרםנתרן 320.9 מ״ג 3209.1 מ״גחלבון 7.4 גרם 74.2 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.6 גרםשומן רווי 0.8 גרם 7.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 4.5 מ״ג 44.8 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 17.0 מ״ג 170.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 161 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז
-
1 כוס אורז קלרוזמזרח מערב
-
1 כוס מים
-
1 כוס שמנת לבישול 9%
-
1 כפית מלח דק
רוטב לסביצ'ה
-
1/2 מיכל שמנת לבישול 9%
-
1 כפית רוטב סרירצ’המזרח מערבאו רוטב חריף אחר
-
2 כפות שמן זית
טיגון
-
3 כפות שמן קנולה
אופן הכנה
- מכינים את האורז: ראשית, שוטפים היטב את האורז ושמים בסיר.
- שנית, מוסיפים מים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
- שופכים פנימה את השמנת לבישול ומבשלים במשך כ-15 דקות, או עד שכל הנוזלים נספגים.
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.
- משטחים את האורז בקופסת פלסטיק קטנה ומהדקים היטב. מכסים ומקררים במשך 4 שעות לפחות, אפשר לילה שלם.
- מכינים את הסביצ’ה: מערבבים בקערה את הסלמון והבצל הירוק.
- מערבבים בקערית את מרכיבי הרוטב לסביצ’ה לתערובת אחידה ושופכים לקערה עם הסביצ’ה. מערבבים ומעבירים למקרר ל-10-15 דקות.
- הופכים את קופסת הפלסטיק עם האורז על קרש חיתוך, וחותכים את המלבן ל-10 פרוסות. במידת הצורך מהדקים את הפרוסות בעזרת ידיים רטובות.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את פרוסות האורז מכל הצדדים עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מגישים את פרוסות האורז עם סביצ’ה סלמון מעל.
אופן הכנה
- מכינים את האורז: ראשית, שוטפים היטב את האורז ושמים בסיר.
- שנית, מוסיפים מים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
- שופכים פנימה את השמנת לבישול ומבשלים במשך כ-15 דקות, או עד שכל הנוזלים נספגים.
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.
- משטחים את האורז בקופסת פלסטיק קטנה ומהדקים היטב. מכסים ומקררים במשך 4 שעות לפחות, אפשר לילה שלם.
- מכינים את הסביצ’ה: מערבבים בקערה את הסלמון והבצל הירוק.
- מערבבים בקערית את מרכיבי הרוטב לסביצ’ה לתערובת אחידה ושופכים לקערה עם הסביצ’ה. מערבבים ומעבירים למקרר ל-10-15 דקות.
- הופכים את קופסת הפלסטיק עם האורז על קרש חיתוך, וחותכים את המלבן ל-10 פרוסות. במידת הצורך מהדקים את הפרוסות בעזרת ידיים רטובות.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את פרוסות האורז מכל הצדדים עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מגישים את פרוסות האורז עם סביצ’ה סלמון מעל.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן