חומוס ביתי

רגילים לבשל חומוס ביתי במשך שעות על הכיריים? אפרת ליכטנשטט עם מתכון לחומוס ביתי שמבשלים בזריזות. טוחנים ומגישים עם שמן זית איכותי, גרגרי חומוס שלמים וזעתר
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    24 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

חומוס להשרייה

ממרח חומוס

אופן הכנה

  1. משרים את החומוס: שמים את גרגרי החומוס בקערה גדולה מאד עם מים נקיים. מחליפים את המים כל ארבע-חמש שעות. מומלץ להשרות בין 12-24 שעות. אם אתם משרים את הגרגרים למשך הלילה, במיוחד בתקופת הקיץ, הכניסו את הקערה למקרר על מנת שהגרגרים לא יחמיצו.
  2. מסננים את הגרגרים ממי ההשרייה ומעבירים למכשיר הנינג׳ה עם 1 ליטר מים. מפעילים על תוכנית ״סיר לחץ״ ל-10 דקות.
  3. מסננים את הגרגרים אך שומרים על מי הבישול.  מקררים מעט את הגרגרים. 
  4. במעבד מזון שמים את החומוס המבושל, טחינה, חצי כוס מי בישול ואת כל התבלינים. אפשר לשים רק חצי מכמות התבלינים אם אתם אוהבים חומוס עדין ואז להוסיף בהמשך.
  5. טוחנים זמן ארוך עד שהחומוס חלק ואחיד. מוסיפים מי בישול לפי הצורך. מוסיפים מיץ לימון, כמון, מלח ושום - לפי הטעם.
  6. החומוס מתייצב ומתקשה בקירור ולכן עדיף להכין חומוס מעט “רך” יותר מהתוצאה הרצויה.
  7. שומרים חופן גרגרים שלמים כדי לקשט בהם את הצלחת. מגישים בטמפרטורת החדר, עם זילוף של שמן זית איכותי, גרגרי חומוס וזעתר.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 338.4 קק״ל 1353.6 קק״ל
פחמימות 43.8 גרם 175.0 גרם
שומן 10.4 גרם 41.7 גרם
נתרן 706.4 מ״ג 2825.4 מ״ג
חלבון 13.5 גרם 53.8 גרם
סיבים תזונתיים 11.4 גרם 45.6 גרם
שומן רווי 1.2 גרם 5.0 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 100.6 מ״ג 402.2 מ״ג
ברזל 3.7 מ״ג 14.8 מ״ג
אשלגן 415.6 מ״ג 1662.6 מ״ג
אבץ 2.0 מ״ג 7.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody