רקע ברימאג

חלת דבש חגיגית שאי אפשר להפסיק לאכול!

סליחה מראש על המתכון הבא - כי חלת דבש חגיגית ומרשימה כזאת, לא תוכלו להפסיק לאכול! שרית נובק מכינה לנו חלת דבש מהממת לראש השנה
סליחה מראש על המתכון הבא - כי חלת דבש חגיגית ומרשימה כזאת, לא תוכלו להפסיק לאכול! שרית נובק מכינה לנו חלת דבש מהממת לראש השנה
  • שרית נובק
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    2979
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2979.0 קק״ל 2979.0 קק״ל
    פחמימות 535.4 גרם 535.4 גרם
    שומן 66.1 גרם 66.1 גרם
    נתרן 3297.2 מ״ג 3297.2 מ״ג
    חלבון 62.4 גרם 62.4 גרם
    סיבים תזונתיים 15.9 גרם 15.9 גרם
    שומן רווי 5.4 גרם 5.4 גרם
    כולסטרול 253.2 מ״ג 253.2 מ״ג
    סידן 118.5 מ״ג 118.5 מ״ג
    ברזל 7.3 מ״ג 7.3 מ״ג
    אשלגן 680.2 מ״ג 680.2 מ״ג
    אבץ 5.6 מ״ג 5.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    2979
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2979.0 קק״ל 2979.0 קק״ל
    פחמימות 535.4 גרם 535.4 גרם
    שומן 66.1 גרם 66.1 גרם
    נתרן 3297.2 מ״ג 3297.2 מ״ג
    חלבון 62.4 גרם 62.4 גרם
    סיבים תזונתיים 15.9 גרם 15.9 גרם
    שומן רווי 5.4 גרם 5.4 גרם
    כולסטרול 253.2 מ״ג 253.2 מ״ג
    סידן 118.5 מ״ג 118.5 מ״ג
    ברזל 7.3 מ״ג 7.3 מ״ג
    אשלגן 680.2 מ״ג 680.2 מ״ג
    אבץ 5.6 מ״ג 5.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
10 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הברשה


אופן הכנה

  1. מכניסים את הקמח ואת השמרים לקערת מיקסר עם וו לישה ומערבבים.
  2. מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
  3. מוסיפים גם את שאר המצרכים: מלח, דבש, שמן, ביצה ומים ולשים במשך 10 דקות לבצק חלק.
  4. מניחים את הבצק לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  5. מחלקים את הבצק ל-16 כדורים שווים בגודלם (כ-55-60 גרם לכדור).
  6. לוקחים 8 כדורים ומחלקים אותם ל-2 כדורים בחלוקה של 1/3 ו-2/3 מגודל הכדור הגדול. נוצרו לנו עכשיו 8 כדורים גדולים, 8 בינוניים ו-8 קטנים.
  7. מסדרים את הכדורים הבינוניים במעגל, במרחק של כ-1-2 ס”מ זה מזה.
  8. מסדרים מעגל נוסף מסביבם - מעגל של כדורים גדולים במרווחים ביניהם.
  9. לבסוף - טובלים את הכדורים הקטנים במים ואז טובלים בשומשום ומניחים בין הכדורים הגדולים במעגל החיצוני.
  10. מברישים את החלה בדבש מדולל בכף מים ומניחים לתפיחה נוספת.
  11. אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-30 דקות עד שהחלה זהובה.
  12. מוציאים מהתנור, מניחים במרכז קערית בגודל מתאים וממלאים בדבש.

    חלת דבש חגיגית 2
    חלת דבש חגיגית. צילום: שרית נובק

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חלת דבש חגיגית שאי אפשר להפסיק לאכול!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות