חלת דבש חגיגית שאי אפשר להפסיק לאכול!
סליחה מראש על המתכון הבא - כי חלת דבש חגיגית ומרשימה כזאת, לא תוכלו להפסיק לאכול! שרית נובק מכינה לנו חלת דבש מהממת לראש השנה
סליחה מראש על המתכון הבא - כי חלת דבש חגיגית ומרשימה כזאת, לא תוכלו להפסיק לאכול! שרית נובק מכינה לנו חלת דבש מהממת לראש השנה
- שרית נובק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2994.4 קק״ל 2994.4 קק״לפחמימות 536.0 גרם 536.0 גרםשומן 67.2 גרם 67.2 גרםנתרן 3319.7 מ״ג 3319.7 מ״גחלבון 63.7 גרם 63.7 גרםסיבים תזונתיים 15.9 גרם 15.9 גרםשומן רווי 5.7 גרם 5.7 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 295.4 מ״גסידן 115.6 מ״ג 115.6 מ״גברזל 6.9 מ״ג 6.9 מ״גאשלגן 624.2 מ״ג 624.2 מ״גאבץ 5.7 מ״ג 5.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
קלוריות2994
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2994.4 קק״ל 2994.4 קק״לפחמימות 536.0 גרם 536.0 גרםשומן 67.2 גרם 67.2 גרםנתרן 3319.7 מ״ג 3319.7 מ״גחלבון 63.7 גרם 63.7 גרםסיבים תזונתיים 15.9 גרם 15.9 גרםשומן רווי 5.7 גרם 5.7 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 295.4 מ״גסידן 115.6 מ״ג 115.6 מ״גברזל 6.9 מ״ג 6.9 מ״גאשלגן 624.2 מ״ג 624.2 מ״גאבץ 5.7 מ״ג 5.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 2994 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מכניסים את הקמח ואת השמרים לקערת מיקסר עם וו לישה ומערבבים.
- מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
- מוסיפים גם את שאר המצרכים: מלח, דבש, שמן, ביצה ומים ולשים במשך 10 דקות לבצק חלק.
- מניחים את הבצק לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק ל-16 כדורים שווים בגודלם (כ-55-60 גרם לכדור).
- לוקחים 8 כדורים ומחלקים אותם ל-2 כדורים בחלוקה של 1/3 ו-2/3 מגודל הכדור הגדול. נוצרו לנו עכשיו 8 כדורים גדולים, 8 בינוניים ו-8 קטנים.
- מסדרים את הכדורים הבינוניים במעגל, במרחק של כ-1-2 ס”מ זה מזה.
- מסדרים מעגל נוסף מסביבם - מעגל של כדורים גדולים במרווחים ביניהם.
- לבסוף - טובלים את הכדורים הקטנים במים ואז טובלים בשומשום ומניחים בין הכדורים הגדולים במעגל החיצוני.
- מברישים את החלה בדבש מדולל בכף מים ומניחים לתפיחה נוספת.
- אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-30 דקות עד שהחלה זהובה.
- מוציאים מהתנור, מניחים במרכז קערית בגודל מתאים וממלאים בדבש.
אופן הכנה
- מכניסים את הקמח ואת השמרים לקערת מיקסר עם וו לישה ומערבבים.
- מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
- מוסיפים גם את שאר המצרכים: מלח, דבש, שמן, ביצה ומים ולשים במשך 10 דקות לבצק חלק.
- מניחים את הבצק לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק ל-16 כדורים שווים בגודלם (כ-55-60 גרם לכדור).
- לוקחים 8 כדורים ומחלקים אותם ל-2 כדורים בחלוקה של 1/3 ו-2/3 מגודל הכדור הגדול. נוצרו לנו עכשיו 8 כדורים גדולים, 8 בינוניים ו-8 קטנים.
- מסדרים את הכדורים הבינוניים במעגל, במרחק של כ-1-2 ס”מ זה מזה.
- מסדרים מעגל נוסף מסביבם - מעגל של כדורים גדולים במרווחים ביניהם.
- לבסוף - טובלים את הכדורים הקטנים במים ואז טובלים בשומשום ומניחים בין הכדורים הגדולים במעגל החיצוני.
- מברישים את החלה בדבש מדולל בכף מים ומניחים לתפיחה נוספת.
- אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-30 דקות עד שהחלה זהובה.
- מוציאים מהתנור, מניחים במרכז קערית בגודל מתאים וממלאים בדבש.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן