טונה צרובה עם אספרגוס, פסטה וביצה עלומה
מחפשים מנה שתעורר את בלוטות הטעם שלכם? השף משה שגב מכין לכם מנת גורמה של טונה צרובה עם אספרגוס, פסטה וביצה עלומה. מנה מיוחדת ולא שגרתית
מחפשים מנה שתעורר את בלוטות הטעם שלכם? השף משה שגב מכין לכם מנת גורמה של טונה צרובה עם אספרגוס, פסטה וביצה עלומה. מנה מיוחדת ולא שגרתית
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 715.2 קק״ל 1430.5 קק״לפחמימות 12.0 גרם 24.0 גרםשומן 34.9 גרם 69.7 גרםנתרן 1723.7 מ״ג 3447.4 מ״גחלבון 75.8 גרם 151.6 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 10.6 גרםשומן רווי 8.5 גרם 17.1 גרםכולסטרול 388.8 מ״ג 777.7 מ״גסידן 215.0 מ״ג 430.0 מ״גברזל 7.7 מ״ג 15.3 מ״גאשלגן 1871.9 מ״ג 3743.8 מ״גאבץ 4.0 מ״ג 7.9 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 45 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות715
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 715.2 קק״ל 1430.5 קק״לפחמימות 12.0 גרם 24.0 גרםשומן 34.9 גרם 69.7 גרםנתרן 1723.7 מ״ג 3447.4 מ״גחלבון 75.8 גרם 151.6 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 10.6 גרםשומן רווי 8.5 גרם 17.1 גרםכולסטרול 388.8 מ״ג 777.7 מ״גסידן 215.0 מ״ג 430.0 מ״גברזל 7.7 מ״ג 15.3 מ״גאשלגן 1871.9 מ״ג 3743.8 מ״גאבץ 4.0 מ״ג 7.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 715 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
טונה צרובה
-
2 סטייק טונה בינוניים
-
4 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח גס
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
הגשה
-
1 כפית שמן שומשום
-
1 לימון בינוני
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטן
-
1/4 כוס גבינת פרמזן
אופן הכנה
- מרתיחים מים. מנקים את האספרגוסים, מסירים את החלק התחתון העבה ושומרים על הכתר. סוחטים את הלימון. קוצצים דק את הפלפל החריף. מגררים את הפרמזן.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בצד.
- חולטים את האספרגוס, מוציאים ושומרים בצד.
- מוסיפים חומץ לסיר שבו חלטנו את האספרגוס, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה. שוברים את הביצים לכוס, ומהכוס שופכים בזהירות לתוך הסיר. מבשלים כ-2 דקות ומוציאים בזהירות בעזרת כף מחוררת.
- משמנים את נתחי הטונה בשמן הזית, ממליחים ומפלפלים. מחממים מחבת פסים ומטגנים את הטונה במשך דקה מכל צד. מוסיפים את האספרגוס ומטגנים דקה נוספת.
- שמים את הפסטה בצלחת הגשה, מעליה את האספרגוס, טונה וביצה עלומה, מוסיפים שמן שומשום ומיץ לימון. מפזרים פלפל ופרמזן ומגישים.
אופן הכנה
- מרתיחים מים. מנקים את האספרגוסים, מסירים את החלק התחתון העבה ושומרים על הכתר. סוחטים את הלימון. קוצצים דק את הפלפל החריף. מגררים את הפרמזן.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בצד.
- חולטים את האספרגוס, מוציאים ושומרים בצד.
- מוסיפים חומץ לסיר שבו חלטנו את האספרגוס, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה. שוברים את הביצים לכוס, ומהכוס שופכים בזהירות לתוך הסיר. מבשלים כ-2 דקות ומוציאים בזהירות בעזרת כף מחוררת.
- משמנים את נתחי הטונה בשמן הזית, ממליחים ומפלפלים. מחממים מחבת פסים ומטגנים את הטונה במשך דקה מכל צד. מוסיפים את האספרגוס ומטגנים דקה נוספת.
- שמים את הפסטה בצלחת הגשה, מעליה את האספרגוס, טונה וביצה עלומה, מוסיפים שמן שומשום ומיץ לימון. מפזרים פלפל ופרמזן ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן