טורטיות פלנטיין במילוי עדשים וסלסה מוגשות עם צ׳יפס פלנטיין
טורטיות פלנטיין הן טורטיות טבעונית ונטולות גלוטן. ממלאים את הטורטיות בסלט עדשים ירוקות וסלסת עגבניות ומרגישים את הטעם המיוחד בכל ביס!
טורטיות פלנטיין הן טורטיות טבעונית ונטולות גלוטן. ממלאים את הטורטיות בסלט עדשים ירוקות וסלסת עגבניות ומרגישים את הטעם המיוחד בכל ביס!
- אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 489.9 קק״ל 6858.2 קק״לפחמימות 26.7 גרם 374.4 גרםשומן 42.6 גרם 596.0 גרםנתרן 226.0 מ״ג 3164.2 מ״גחלבון 3.9 גרם 54.1 גרםסיבים תזונתיים 4.6 גרם 64.3 גרםשומן רווי 3.4 גרם 47.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 15.2 מ״ג 212.6 מ״גברזל 1.1 מ״ג 14.9 מ״גאשלגן 176.8 מ״ג 2474.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 4.3 מ״גסגור
-
מרכיבים27
-
הכנה שעה ו-25 דק׳כולל שעתיים ו-55 דק׳
-
קלוריות490
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 489.9 קק״ל 6858.2 קק״לפחמימות 26.7 גרם 374.4 גרםשומן 42.6 גרם 596.0 גרםנתרן 226.0 מ״ג 3164.2 מ״גחלבון 3.9 גרם 54.1 גרםסיבים תזונתיים 4.6 גרם 64.3 גרםשומן רווי 3.4 גרם 47.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 15.2 מ״ג 212.6 מ״גברזל 1.1 מ״ג 14.9 מ״גאשלגן 176.8 מ״ג 2474.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 4.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 27 | זמן הכנה שעה ו-25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-55 דק׳ | קלוריות 490 | כמות מנות 14 |
---|
מצרכים
מצרכים
טורטיות פלנטיין (טבעוניות וללא גלוטן)
מילוי סלסת עגבניות
סלט עדשים ירוקות
-
1/2 כוס עדשים ירוקות
-
2 כפות שמן זית
-
1 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
1/2 כוס בצל ירוקקצוץ
-
2 כפות מיץ לימוןאו מיץ ליים
-
1 כפית דבשאו סילאן
-
קורט מלח דקלפי הטעם
-
50 גרם גבינת פטה 16%מפוררת (אופציונלי)
הרכבת המנה
-
1/2 כוס גבינת ריקוטה 5%
-
1 אבוקדו של גליל בינוניחתוך לפרוסות
צ׳יפס פלנטיין
-
2 בננה פלנטיין של גליל בינוניותצהובות
-
1/2 ליטר שמן קנולהאו שמן חמניות
-
קורט מלח דק
אופן הכנה
- ראשית, חותכים את הקצוות של בננת הפלנטיין וחותכים אותו עם הקליפה, לחתיכות באורך 4-5 ס״מ.
- שנית, שמים את חתיכות הפלנטיין בסיר גדול מלא במים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 25 דקות או עד שמזלג ננעץ בקלות בבשר הפרי.
- מסננים את הפרי מהמים ומצננים אותו במשך 30 דקות.
- רק כעת מקלפים את הפלנטיין, הקליפה נפרדת בקלות רבה.
- מכניסים את הפלנטיין הקלוף לתוך מעבד מזון ומוסיפים שמן, מלח וכוסברה.
- טוחנים אותו עד שהוא הופך למשחתי ואחיד. מוסיפים את המים בהדרגה לפי הצורך עד שתתקבל עיסת בצק אחידה, מעט דביקה וללא גושים.
- מעבירים את ה״בצק״ למשטח העבודה ומפזרים מעט קורנפלור על המשטח ועל הידיים.
- לשים את הבצק לכדור אחיד ויוצרים ממנו כדורים בערך בגודל כדור פינג פונג. מכסים את הכדורים במגבת.
- מניחים כדור אחד על נייר אפייה מוברש בקורנפלור ובעזרת מערוך (שגם הוא עטוף בקורנפלור) מרדדים לטורטייה בעובי של 3-4 מ״מ. ליצירת טורטיות עגולות מושלמות - קורצים אותן בעזרת מכסה של סיר ושומרים את השארית בצד.
- חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים. את השאריות אוספים, לשים לכדור וממשיכים לקרוץ טורטיות.
- משמנים מעט מחבת נון סטיק (משמנים פעם אחת לכל הטורטיות) ומחממים אותה היטב.
- מטגנים את הטורטיות כמה דקות מכל צד עד שהן מזהיבות ומקבלות מעט כתמים חומים. לא לטגן יותר מדי כדי שתישארנה גמישות.
- שומרים את הטורטיות החמות בערימה מכוסות במגבת, ומאוחר יותר בקופסת פלסטיק סגורה.
- מכינים את סלסת העגבניות: מערבבים יחד את כל החומרים, טועמים ומוסיפים מלח ולימון לפי הטעם.
- מכינים את סלט העדשים הירוקות: שמים את העדשים בסיר גדול ומכסים בהרבה מים. מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 20-30 דקות עד שהעדשים רכות ונגיסות. מסננים מהמים ומיד מפזרים שמן זית ומלח.
- מצננים מעט ומוסיפים את כל שאר החומרים, טועמים ומוסיפים מלח ולימון לפי הטעם.
- מכינים את צ’יפס הפלנטיין: בסיר בינוני מחממים את השמן.
- חותכים את הקצוות של הפלנטיין, ואז חותכים חריץ בקליפה ומורידים אותה.
- חותכים את הפלנטיין המקולף לפרוסות אלכסוניות ברוחב של 5-7 מ״מ.
- מוודאים שהשמן חם על-ידי הכנסה של חתיכת פלנטיין קטנה, אם היא מוקפת בבועות מקפצות השמן חם.
- כשהשמן חם מטגנים מחצית מהפלנטיין, רק עד שהשכבה העליונה מלאה.
- מטגנים את הצ’יפס במשך 10-12 דקות עד שהפלנטיין מתחיל להשחים, הופכים אותו במהלך הטיגון.
- מוציאים את הצ׳יפס לצלחת מרופדת בנייר סופג וממשיכים לטגן את המחצית השנייה.
- מפזרים מעט מלח על הצ’יפס לאחר הטיגון.
- הרכבת המנה: מורחים במרכז הטורטייה כף ריקוטה.
- מניחים כף של סלט עדשים וכף של סלסת עגבניות.
- מוסיפים פרוסות אבוקדו ועוד מעט גבינת ריקוטה ואוכלים מיד לצד צ’יפס פלנטיין.
אופן הכנה
- ראשית, חותכים את הקצוות של בננת הפלנטיין וחותכים אותו עם הקליפה, לחתיכות באורך 4-5 ס״מ.
- שנית, שמים את חתיכות הפלנטיין בסיר גדול מלא במים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 25 דקות או עד שמזלג ננעץ בקלות בבשר הפרי.
- מסננים את הפרי מהמים ומצננים אותו במשך 30 דקות.
- רק כעת מקלפים את הפלנטיין, הקליפה נפרדת בקלות רבה.
- מכניסים את הפלנטיין הקלוף לתוך מעבד מזון ומוסיפים שמן, מלח וכוסברה.
- טוחנים אותו עד שהוא הופך למשחתי ואחיד. מוסיפים את המים בהדרגה לפי הצורך עד שתתקבל עיסת בצק אחידה, מעט דביקה וללא גושים.
- מעבירים את ה״בצק״ למשטח העבודה ומפזרים מעט קורנפלור על המשטח ועל הידיים.
- לשים את הבצק לכדור אחיד ויוצרים ממנו כדורים בערך בגודל כדור פינג פונג. מכסים את הכדורים במגבת.
- מניחים כדור אחד על נייר אפייה מוברש בקורנפלור ובעזרת מערוך (שגם הוא עטוף בקורנפלור) מרדדים לטורטייה בעובי של 3-4 מ״מ. ליצירת טורטיות עגולות מושלמות - קורצים אותן בעזרת מכסה של סיר ושומרים את השארית בצד.
- חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים. את השאריות אוספים, לשים לכדור וממשיכים לקרוץ טורטיות.
- משמנים מעט מחבת נון סטיק (משמנים פעם אחת לכל הטורטיות) ומחממים אותה היטב.
- מטגנים את הטורטיות כמה דקות מכל צד עד שהן מזהיבות ומקבלות מעט כתמים חומים. לא לטגן יותר מדי כדי שתישארנה גמישות.
- שומרים את הטורטיות החמות בערימה מכוסות במגבת, ומאוחר יותר בקופסת פלסטיק סגורה.
- מכינים את סלסת העגבניות: מערבבים יחד את כל החומרים, טועמים ומוסיפים מלח ולימון לפי הטעם.
- מכינים את סלט העדשים הירוקות: שמים את העדשים בסיר גדול ומכסים בהרבה מים. מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 20-30 דקות עד שהעדשים רכות ונגיסות. מסננים מהמים ומיד מפזרים שמן זית ומלח.
- מצננים מעט ומוסיפים את כל שאר החומרים, טועמים ומוסיפים מלח ולימון לפי הטעם.
- מכינים את צ’יפס הפלנטיין: בסיר בינוני מחממים את השמן.
- חותכים את הקצוות של הפלנטיין, ואז חותכים חריץ בקליפה ומורידים אותה.
- חותכים את הפלנטיין המקולף לפרוסות אלכסוניות ברוחב של 5-7 מ״מ.
- מוודאים שהשמן חם על-ידי הכנסה של חתיכת פלנטיין קטנה, אם היא מוקפת בבועות מקפצות השמן חם.
- כשהשמן חם מטגנים מחצית מהפלנטיין, רק עד שהשכבה העליונה מלאה.
- מטגנים את הצ’יפס במשך 10-12 דקות עד שהפלנטיין מתחיל להשחים, הופכים אותו במהלך הטיגון.
- מוציאים את הצ׳יפס לצלחת מרופדת בנייר סופג וממשיכים לטגן את המחצית השנייה.
- מפזרים מעט מלח על הצ’יפס לאחר הטיגון.
- הרכבת המנה: מורחים במרכז הטורטייה כף ריקוטה.
- מניחים כף של סלט עדשים וכף של סלסת עגבניות.
- מוסיפים פרוסות אבוקדו ועוד מעט גבינת ריקוטה ואוכלים מיד לצד צ’יפס פלנטיין.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
בננות ירוקות זה בוסר וזה רעל לגוף
היי אריאלה, בננות פלנטיין זה זן שונה מהבננות הרגילות.
רגע! להכנת הצ׳יפה אין צורך לבשל אצ הפלטיין לפני, נכון?
נכון, הכל מפורט בסעיף 19 לאופן ההכנה.
רגע רגע