
-
זמן הכנה5 דקות
-
זמן כולל10 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים7
יש ריחות שמחזירים אותי בשניה לקיבוץ חצור, לקימה משותפת בבית הילדים, לכוסות הפלסטיק, לקריאות המטפלת “נא לצחצח בחוזקה” בזמן שהיא מכינה לכל ילדי הקבוצה ארוחת בוקר. אני יודעת שלעיתים הלינה המשותפת רחוק מבית ההורים נחווית כטראומה וכפצע כואב להמון ילדי קיבוץ שבגרו, אבל אני חוויתי אותה באושר. הרגשתי בטוחה ורצויה ומעולם לא הפסקתי לחפש בכל מקום את הקיבוץ ממנו נעקרתי.
היום, אחרי שנים ארוכות בעיר, חזרתי לירוק, לעצים המניבים פעם פקאנים ופעם תותים ואם יהיה לי מזל, אמצא גם שיח פיטנגו נסתר שאוכל ממנו עד שתכאב לי הבטן.
לרגע המעבר אני מכינה לביבות גבינה נפלאות, שהן מאבות המזון של כל ילד קיבוץ באשר הוא. לפחות פעם בשבוע טיגנו לנו המטפלות את הלביבות הפשוטות והנחטפות. הן לא מתוקות מדי, יש להן טעם גבינתי מרענן והן נפלאות עם ריבה (בבקשה אל תלכלכו אותן עם סירופ שוקולד או מייפל, זה סתם יסתיר לכם את הטעם.
מצרכים
אופן הכנה
- מערבבים היטב את כל החומרים עד לקבלת בלילה חלקה.
מערבבים את כל המרכיבים לבלילה חלקה. צילום: טל סיון-ציפורין - ממיסים מעט חמאה במחבת (אפשר שמן, אבל חמאה זה הרבה יותר טעים).
- בעזרת כף יוצקים 3 תלוליות של בלילה במחבת ומטגנים על להבה בינונית עד ששני הצדדים מזהיבים. כדאי להשגיח על הלביבות ולשחק עם האש. לפעמים צריך להנמיך אותה מעט כדי שהלביבות לא יהיו מוכנות רק מבחוץ.
יוצקים מהבלילה למחבת משומנת בחמאה. צילום: טל סיון-ציפורין יוצקים מהבלילה למחבת משומנת בחמאה. צילום: טל סיון-ציפורין ומטגנים משני הצדדים. צילום: טל סיון-ציפורין - מגישים בצלחת הכי יפה שתמצאו עם ריבת תות ואבקת סוכר.
תגובות (11)
אפשר להשתמש בגבינת טוב טעם?
כן. זה אפשרי. בהצלחה(:
מצטרפת לשאלה: כמה גרם זה 4 כפות גבינת טוב טעם?
15-20 גרם בכף אחת.
מושלמות!!!
האם אפשר להשתמש בגבינה לבנה רגילה
אפשר בהחלט.