לביבות גבינה 4X4 – מאבות המזון של כל ילד קיבוץ

תשאלו כל ילד קיבוץ והוא יגיד לכם שאין על לביבות גבינה של בית הילדים. הן קלות, מהירות ונחטפות. אנחנו תמיד רבנו על הלביבה האחרונה (החזק והרע מביננו תמיד ניצח). קבלו את המתכון המושלם!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

יש ריחות שמחזירים אותי בשניה לקיבוץ חצור, לקימה משותפת בבית הילדים, לכוסות הפלסטיק, לקריאות המטפלת “נא לצחצח בחוזקה” בזמן שהיא מכינה לכל ילדי הקבוצה ארוחת בוקר. אני יודעת שלעיתים הלינה המשותפת רחוק מבית ההורים נחווית כטראומה וכפצע כואב להמון ילדי קיבוץ שבגרו, אבל אני חוויתי אותה באושר. הרגשתי בטוחה ורצויה ומעולם לא הפסקתי לחפש בכל מקום את הקיבוץ ממנו נעקרתי.

היום, אחרי שנים ארוכות בעיר, חזרתי לירוק, לעצים המניבים פעם פקאנים ופעם תותים ואם יהיה לי מזל, אמצא גם שיח פיטנגו נסתר שאוכל ממנו עד שתכאב לי הבטן.

לרגע המעבר אני מכינה לביבות גבינה נפלאות, שהן מאבות המזון של כל ילד קיבוץ באשר הוא. לפחות פעם בשבוע טיגנו לנו המטפלות את הלביבות הפשוטות והנחטפות. הן לא מתוקות מדי, יש להן טעם גבינתי מרענן והן נפלאות עם ריבה (בבקשה אל תלכלכו אותן עם סירופ שוקולד או מייפל, זה סתם יסתיר לכם את הטעם.

לביבות גבינה קיבוציות בגינה קיבוצית פורחת (צילום: גלית יערי כלים: REBECCA אופנה נענית)

מצרכים

ללביבות:

לטיגון:

להגשה:

אופן הכנה

  1. מערבבים היטב את כל החומרים עד לקבלת בלילה חלקה.
  2. ממיסים מעט חמאה במחבת (אפשר שמן, אבל חמאה זה הרבה יותר טעים).

    לביבות גבינה במחבת מגלות סבלנות ואורך רוח צילום: גלית יערי

  3. בעזרת כף יוצקים 3 תלוליות של בלילה במחבת ומטגנים על להבה בינונית עד ששני הצדדים מזהיבים. כדאי להשגיח על הלביבות ולשחק עם האש. לפעמים צריך להנמיך אותה מעט כדי שהלביבות לא יהיו מוכנות רק מבחוץ.
  4. מגישים בצלחת הכי יפה שתמצאו (נראה אתכם מוצאים צלחת יפה מזו שאני מצאתי אצל REBECCA) עם ריבת תות ואבקת סוכר.

    החיים בורוד, בדוק! (דוגמניות: תמר, רונה והצלחת של REBECCA צילום: גלית יערי)

 

רונה ותמר זוללות לביבות גבינה ותותים. מתיקות שיא! (צילום: גלית יערי)
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 16 מנות
קלוריות 164.4 קק״ל 2631.1 קק״ל
פחמימות 84.9 גרם 1358.0 גרם
שומן 79.1 גרם 1266.0 גרם
נתרן 97.4 מ״ג 1558.8 מ״ג
חלבון 77.7 גרם 1243.4 גרם
סיבים תזונתיים 75.2 גרם 1203.6 גרם
שומן רווי 75.4 גרם 1207.1 גרם
כולסטרול 138.4 מ״ג 2214.9 מ״ג
סידן 84.9 מ״ג 1357.9 מ״ג
ברזל 75.4 מ״ג 1205.8 מ״ג
אשלגן 106.2 מ״ג 1699.5 מ״ג
אבץ 75.2 מ״ג 1203.0 מ״ג

קטגוריות

כללי

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

    Avatar
    שרית לוי

    האם אפשר להשתמש בגבינה לבנה רגילה

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר בהחלט.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody