
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כולל40 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
הפעם דווקא מתכון מלוח ולא מתוק - מאפינס גבינה אישיים שמכינים על בסיס קוטג’ וגבנ”צ. את המאפינס האלה אני מכינה לפעמים לארוחת ערב מהירה - סלט ירוק ליד ואתם מסודרים. ילדים מאוד אוהבים אותם כשמכינים רק עם גבינה צהובה מגוררת (מוסיפים קצת יותר גבינה צהובה ומוותרים על גבינת העיזים).
מצרכים
מאפינס
-
3כוסות או 420 גרם קמח תופח
-
1 כפית מלח דק
-
2 גביעי קוטג’
-
4 ביצים L
-
1 כוס חלב 3%
-
100 גרם חמאה רכה
-
1 כוס גבינה צהובה 28%
-
1/2 גליל גבינת עיזים 5%
-
1 כוס טבעות זיתים
קישוט
-
100 גרם גרעיני דלעת
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מגררים את הגבינה בפומפייה.
- בקערה גדולה מערבבים קמח תופח ומלח. יוצרים גומה ומניחים בתוכה קוטג’, ביצים, חלב וחמאה מומסת. מערבבים כמה שפחות, לאיחוד. מוסיפים גבנ”צ, גבינת עיזים וטבעות זיתים ומערבבים.
- משמנים תבנית סיליקון (לא מרפדים במנז’טים מנייר- אי אפשר יהיה להפריד אותם כמו שצריך) וממלאים בתערובת עד הקצה.
- מפזרים גרעינים לקישוט ואופים 25 דקות, להזהבה. מגישים חם.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
12
מנות
קלוריות
290.6
קק״ל
3487.1
קק״ל
פחמימות
33.1
גרם
397.2
גרם
שומן
14.8
גרם
177.2
גרם
נתרן
873.8
מ״ג
10485.3
מ״ג
חלבון
13.2
גרם
157.9
גרם
סיבים תזונתיים
0.4
גרם
5.2
גרם
שומן רווי
6.9
גרם
82.7
גרם
כולסטרול
113.0
מ״ג
1355.4
מ״ג
סידן
81.4
מ״ג
976.7
מ״ג
ברזל
1.2
מ״ג
14.4
מ״ג
אשלגן
172.8
מ״ג
2073.1
מ״ג
אבץ
1.1
מ״ג
13.5
מ״ג
תגובות (7)
במתכון כתוב קמח לבן ולא מוזכררת אבקת אפיה. באופן ההכנה כתוב קמח תופח
הכוונה היא לקמח תופח (: תודה, נתקן במתכון.
אפשר שמן זית במקום חמאה??
אפשרי בהחלט
אפשר עם קמח אחר? כוסמין למשל?
ניתן להחליף בקמח כוסמין.
סגרת לי פינת ארוחת הערב❤️❤️❤️