פילה בורי ברוטב עגבניות ואריסה עם טחינה

השף משה שגב מכין מנה זריזה, טעימה וקלילה בחצי שעה: פילה בורי ברוטב עגבניות ואריסה שאוכלים יחד עם טחינה ביתית ופרוסות עבות של חלה טרייה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

מצרכים

אופן הכנה

  1. פורסים את השום וקוצצים את עשבי התיבול.
  2. מכינים את הדגים: מחממים סיר נמוך ורחב ויוצקים את העגבניות המרוסקות והאריסה. מוסיפים את השום, מערבבים ומביאים לרתיחה. במידה והרוטב סמיך מדי, מוסיפים עד 4 כפות מים רותחים.
  3. מוסיפים את המלח ועשבי התיבול ומערבבים.
  4. מוסיפים את הדגים עם העור כלפי מטה ואת השמן זית. מכסים ומבשלים כמה דקות על להבה גבוהה, או עד שהדגים מוכנים.
  5. מכינים את הטחינה: שמים את הטחינה הגולמית, מים ומלח בקערת הבלנדר וטוחנים למשחה חלקה.
  6. מגישים את הדגים עם הרבה רוטב, טחינה וחלה טרייה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 1154.8 קק״ל 2309.7 קק״ל
פחמימות 26.9 גרם 53.7 גרם
שומן 89.1 גרם 178.3 גרם
נתרן 3651.2 מ״ג 7302.4 מ״ג
חלבון 65.9 גרם 131.9 גרם
סיבים תזונתיים 13.9 גרם 27.8 גרם
שומן רווי 13.5 גרם 27.0 גרם
כולסטרול 124.0 מ״ג 248.0 מ״ג
סידן 464.6 מ״ג 929.2 מ״ג
ברזל 17.0 מ״ג 34.1 מ״ג
אשלגן 2125.5 מ״ג 4251.0 מ״ג
אבץ 6.7 מ״ג 13.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody