-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 526.9 קק״ל 1053.8 קק״לפחמימות 23.9 גרם 47.9 גרםשומן 41.4 גרם 82.7 גרםנתרן 1243.2 מ״ג 2486.3 מ״גחלבון 11.1 גרם 22.1 גרםסיבים תזונתיים 6.1 גרם 12.2 גרםשומן רווי 26.2 גרם 52.4 גרםכולסטרול 58.1 מ״ג 116.3 מ״גסידן 210.9 מ״ג 421.9 מ״גברזל 0.9 מ״ג 1.9 מ״גאשלגן 700.9 מ״ג 1401.7 מ״גאבץ 197.8 מ״ג 395.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 34 דק׳
-
קלוריות527
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 526.9 קק״ל 1053.8 קק״לפחמימות 23.9 גרם 47.9 גרםשומן 41.4 גרם 82.7 גרםנתרן 1243.2 מ״ג 2486.3 מ״גחלבון 11.1 גרם 22.1 גרםסיבים תזונתיים 6.1 גרם 12.2 גרםשומן רווי 26.2 גרם 52.4 גרםכולסטרול 58.1 מ״ג 116.3 מ״גסידן 210.9 מ״ג 421.9 מ״גברזל 0.9 מ״ג 1.9 מ״גאשלגן 700.9 מ״ג 1401.7 מ״גאבץ 197.8 מ״ג 395.5 מ״גסגור
שומרים על המשקל? נמנעים מאכילת גלוטן? מעכשיו יש דרך מקורית וטעימה ביותר לאכול פסטה בלי טיפת קמח! קבלו מתכון של פסטה בלי רגשות אשם שמכינים בקלות מרצועות גזר צבעוני ומבשלים ברוטב קרמי ומפנק על בסיס שמנת מתובלת.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 34 דק׳ | קלוריות 527 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
פסטה
-
6 גזרים צבעוניים בינונייםאו גזרים רגילים
רוטב
-
3 כפות חמאה
-
1 כף טימין טרי
-
1/4 פלפל צ’ילי אדום קטןקצוץ, או כפית צ'ילי כתוש יבש
-
2 שיני שוםכתושות
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 מיכל שמנת לבישול יטבתה 15%
-
1 כפית שטוחה מלח דקאו לפי הטעם
הגשה
-
4 כפות גבינת פרמזןמגוררת, או לפי הטעם
אופן הכנה
- קולפים ושוטפים את הגזרים.
- תוקעים מזלג בצד העבה של הגזר ומניחים על משטח עבודה יציב.
- יוצרים בעזרת קולפן סרטים ארוכים מהגזרים; בהתחלה הם יהיו דקים וככל שמתקדמים למרכז הגזר, הם יתרחבו ויהפכו לרצועות גזר דקיקות מהממות (חשוב קולפן חד - הפשוטים ממתכת הנמכרים בשווקים או בסופרים הכי טובים).
- מביאים לסף רתיחה במחבת רחבה על להבה נמוכה את החמאה, הטימין, הצ’ילי, השום, אגוז המוסקט והפלפל השחור.
- מוסיפים את השמנת, מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב; מוסיפים את המלח, טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים את הרוטב 2-3 דקות להסמכה קלה.
- מוסיפים את רצועות הגזר ובעזרת שתי כפות עץ מערבבים אותן ברוטב בתנועות עדינות כך שיצופו בשכבה קרמית וגם יתרככו מעט; נזהרים לא מעוך או לשבור אותן וגם לא לבשל יתר על המידה - סך הכל 3-4 דקות.
- עורמים את ה״פסטה״ על צלחת הגשה, מפזרים פרמזן מגורר בנדיבות ואוכלים.
אופן הכנה
- קולפים ושוטפים את הגזרים.
- תוקעים מזלג בצד העבה של הגזר ומניחים על משטח עבודה יציב.
- יוצרים בעזרת קולפן סרטים ארוכים מהגזרים; בהתחלה הם יהיו דקים וככל שמתקדמים למרכז הגזר, הם יתרחבו ויהפכו לרצועות גזר דקיקות מהממות (חשוב קולפן חד - הפשוטים ממתכת הנמכרים בשווקים או בסופרים הכי טובים).
- מביאים לסף רתיחה במחבת רחבה על להבה נמוכה את החמאה, הטימין, הצ’ילי, השום, אגוז המוסקט והפלפל השחור.
- מוסיפים את השמנת, מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב; מוסיפים את המלח, טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים את הרוטב 2-3 דקות להסמכה קלה.
- מוסיפים את רצועות הגזר ובעזרת שתי כפות עץ מערבבים אותן ברוטב בתנועות עדינות כך שיצופו בשכבה קרמית וגם יתרככו מעט; נזהרים לא מעוך או לשבור אותן וגם לא לבשל יתר על המידה - סך הכל 3-4 דקות.
- עורמים את ה״פסטה״ על צלחת הגשה, מפזרים פרמזן מגורר בנדיבות ואוכלים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן