קציצות ירק אפויות בתנור של שר פיטנס

שר פיטנס מכינה קציצות ירק אפויות בתנור שאי אפשר להפסיק לאכול - דלות בשומן ופחמימות, בריאות, דיאטטיות ומתאימות גם לאירוח בחנוכה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפיה ומשמנים תרסיס שמן.
  2. קולפים את הגזר, הבצל והשום.
  3. מגרדים את הקישוא, הגזר והבצל. כותשים את השום. קוצצים את הפטרוזיליה.
  4. מערבבים את כל הרכיבים, פרט לשמן, בקערה לקבלת תערובת אחידה, מניחים להתגבשות במשך 5 דקות.
  5. יוצרים קציצות עם הידיים, סוחטים מעט נוזלים ומניחים על התבנית.
  6. מברישים קלות את הקציצות עם 1 כף שמן זית ואופים למשך 30 דקות.
  7. הופכים את הקציצות לצד השני ומחזירים לעוד 10-15 דקות אפייה, או עד להזהבה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 69.6 קק״ל 556.4 קק״ל
פחמימות 8.1 גרם 64.9 גרם
שומן 2.7 גרם 22.0 גרם
נתרן 434.4 מ״ג 3475.2 מ״ג
חלבון 2.4 גרם 19.6 גרם
סיבים תזונתיים 1.9 גרם 14.8 גרם
שומן רווי 0.5 גרם 4.1 גרם
כולסטרול 31.7 מ״ג 253.8 מ״ג
סידן 30.3 מ״ג 242.2 מ״ג
ברזל 0.7 מ״ג 5.6 מ״ג
אשלגן 252.1 מ״ג 2016.8 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 2.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    אורלי ריינר

    האם למורן יש משהו בשרונה?

תגובה אחת

    ראומה

    יודעת שפחות בריא אבל מנסה דווקא לעלות במשקל. האם כדאי לטגן במקום לאפות?

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody