שבלולי שמרים עם קינמון והל מהמטבח השוודי
- אפרת ליכטנשטט
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 308.1 קק״ל 4929.2 קק״לפחמימות 32.8 גרם 524.1 גרםשומן 14.1 גרם 225.0 גרםנתרן 91.1 מ״ג 1456.8 מ״גחלבון 6.2 גרם 99.6 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 18.6 גרםשומן רווי 4.5 גרם 71.8 גרםכולסטרול 69.9 מ״ג 1118.2 מ״גסידן 18.0 מ״ג 288.2 מ״גברזל 0.8 מ״ג 12.8 מ״גאשלגן 55.5 מ״ג 888.6 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 10.2 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 45 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות308
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 308.1 קק״ל 4929.2 קק״לפחמימות 32.8 גרם 524.1 גרםשומן 14.1 גרם 225.0 גרםנתרן 91.1 מ״ג 1456.8 מ״גחלבון 6.2 גרם 99.6 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 18.6 גרםשומן רווי 4.5 גרם 71.8 גרםכולסטרול 69.9 מ״ג 1118.2 מ״גסידן 18.0 מ״ג 288.2 מ״גברזל 0.8 מ״ג 12.8 מ״גאשלגן 55.5 מ״ג 888.6 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 10.2 מ״גסגור
את המאפים השוודים האלו פגשתי לראשונה בלונדון, בסניף חמוד של רשת בתי קפה שוודית. מיד בכניסה קיבלו את פנינו מגשים עצומים מלאים בשורות שורות צפופות של מאפים מושלמים. התיישבנו, אחותי ואני, ולא הייתה לנו שום דילמה לגבי מה ילווה את הקפה. הטעם הנפלא של המאפה נחרט בזיכרוני וכבר ידעתי שאני אהיה חייבת לנסות לשחזר אותו בבית. בואו להכין מאפה הל וקינמון שהטעם שלו הוא לא פחות ממרגש, אתם חייבים לנסות!
מרכיבים 18 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 308 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
250גרם או 1 3/4 כוסות קמח לבן
-
250גרם או 1 3/4 כוסות קמח כוסמין
-
1 כפית הל טחון
-
1 כף שמרים יבשים
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/3כוס או 70 גרם סוכר לבן
-
2 ביצים L
-
160מ"ל או 2/3 כוס מים פושרים
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמן קנולה
מילוי
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר חום
-
80 גרם חמאה
-
1 1/2 כפיות הל טחון
-
2 כפיות קינמון טחון
הברשה
-
1 ביצה L
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים את כל רכיבי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים כ-8 דקות. מנקים את דפנות הקערה מדי כמה דקות כדי לוודא שכל החומרים התלכדו. הבצק שמתקבל הוא מעט דביק וזה בסדר.
- משמנים קערה בתרסיס השמן ומעבירים אליה את הבצק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מכינים את המילוי: מערבבים היטב את כל רכיבי המילוי בקערה קטנה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בניירות אפייה.
- לאחר שהבצק תפח, מקמחים היטב את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק.
- מעצבים את הבצק לצורת מלבן (חשוב!) ומרדדים באמצעות מערוך לעלה מלבני גדול ודק בעובי 3-4 מ”מ.
- מורחים את המילוי בשכבה דקה ובצורה שווה על כל הבצק בעזרת מרית. מקפלים את הבצק כמעטפה: 1/3 לכיוון המרכז ואת ה-1/3 החשוף, מקפלים על החלק המקופל, כדי ליצור 3 שכבות. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה חותכים רצועות לרוחב הבצק, בעובי 2 ס”מ.
- מרימים רצועה ראשונה, מותחים אותה מעט (בזהירות, שלא תיקרע) ומלפפים 2 ליפופים על האצבע והאמה, את שארית הרצועה מעבירים מלמעלה ודוחפים חזרה למטה כמעין “קשר”.
- מניחים את השבלול על התבנית וחוזרים על הפעולה עם כל הרצועות.
- מברישים בביצה: טורפים את הביצה בקערה קטנה ומברישים בעדינות את כל המאפים בביצה הטרופה. אופים כ-14-18 דקות עד שהם שחומים וריחניים.
- מכינים את הציפוי: ממיסים את החמאה ומערבבים את כל הרכיבים בעזרת מטרפה. אם הציפוי לא מספיק דליל, אפשר להוסיף עוד 1 כף חלב לפי הצורך. מזלפים או מורחים את הציפוי על השבלולים לאחר שהם הצטננו מעט. שומרים בקופסא אטומה עד 3 ימים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים את כל רכיבי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים כ-8 דקות. מנקים את דפנות הקערה מדי כמה דקות כדי לוודא שכל החומרים התלכדו. הבצק שמתקבל הוא מעט דביק וזה בסדר.
- משמנים קערה בתרסיס השמן ומעבירים אליה את הבצק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מכינים את המילוי: מערבבים היטב את כל רכיבי המילוי בקערה קטנה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בניירות אפייה.
- לאחר שהבצק תפח, מקמחים היטב את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק.
- מעצבים את הבצק לצורת מלבן (חשוב!) ומרדדים באמצעות מערוך לעלה מלבני גדול ודק בעובי 3-4 מ”מ.
- מורחים את המילוי בשכבה דקה ובצורה שווה על כל הבצק בעזרת מרית. מקפלים את הבצק כמעטפה: 1/3 לכיוון המרכז ואת ה-1/3 החשוף, מקפלים על החלק המקופל, כדי ליצור 3 שכבות. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה חותכים רצועות לרוחב הבצק, בעובי 2 ס”מ.
- מרימים רצועה ראשונה, מותחים אותה מעט (בזהירות, שלא תיקרע) ומלפפים 2 ליפופים על האצבע והאמה, את שארית הרצועה מעבירים מלמעלה ודוחפים חזרה למטה כמעין “קשר”.
- מניחים את השבלול על התבנית וחוזרים על הפעולה עם כל הרצועות.
- מברישים בביצה: טורפים את הביצה בקערה קטנה ומברישים בעדינות את כל המאפים בביצה הטרופה. אופים כ-14-18 דקות עד שהם שחומים וריחניים.
- מכינים את הציפוי: ממיסים את החמאה ומערבבים את כל הרכיבים בעזרת מטרפה. אם הציפוי לא מספיק דליל, אפשר להוסיף עוד 1 כף חלב לפי הצורך. מזלפים או מורחים את הציפוי על השבלולים לאחר שהם הצטננו מעט. שומרים בקופסא אטומה עד 3 ימים.
הערות
- שימו לב שצורת הבצק צריכה להיות מלבן ארוך (כמעט 60 ס"מ) כי בשלבים הבאים מקפלים את הבצק ל-3
הערות
- שימו לב שצורת הבצק צריכה להיות מלבן ארוך (כמעט 60 ס"מ) כי בשלבים הבאים מקפלים את הבצק ל-3
הכנתם את המתכון?
תגובות (14)
ראיתי את ההדרכה שלך בסרטון בטלוויזיה, את מעולה, אפרת! הסבר קולח ומדוייק, פשוט תענוג לצפות. אספר לך איך יצא, כשאנסה, בטח בקרוב מאוד. גם אוהבת את הגישה שלך לחומרים איכותייפ, שמן קנולה ניגר במקום שמניםמוצקים,וחצי קמח כוסמין מלא. בקיצור- נשביתי..יצור-
שילוב מדהים קינמון והל.. יצא אש
לא הבנתי צריך גם קמח כוסמין וגם קמח רגיל, או שאפשר לבחור?