התהדיג כלול: אורז פרסי מושלם
מי היה מאמין שזה כל כך פשוט? מתכון של אורז פרסי מושלם, קלאסי ומפנק. עם טעמים עמוקים שמגיעים משורש הכורכום וקריספיות מושלמת של תפוחי אדמה שנחרכים בתחתית הסיר
מי היה מאמין שזה כל כך פשוט? מתכון של אורז פרסי מושלם, קלאסי ומפנק. עם טעמים עמוקים שמגיעים משורש הכורכום וקריספיות מושלמת של תפוחי אדמה שנחרכים בתחתית הסיר
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 305.8 קק״ל 1223.2 קק״לפחמימות 18.0 גרם 72.1 גרםשומן 25.0 גרם 100.1 גרםנתרן 194.1 מ״ג 776.5 מ״גחלבון 2.0 גרם 8.1 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 1.8 גרם 7.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.0 מ״ג 0.0 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות306
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 305.8 קק״ל 1223.2 קק״לפחמימות 18.0 גרם 72.1 גרםשומן 25.0 גרם 100.1 גרםנתרן 194.1 מ״ג 776.5 מ״גחלבון 2.0 גרם 8.1 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 1.8 גרם 7.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.0 מ״ג 0.0 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 306 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 ק"ג אורז פרסי
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
2 תפוחי אדמה בינונייםחתוכים בעובי של חצי סנטימטר. אפשר גם 3 תפוחי אדמה
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 כפית שורש כורכוםטרי ומגורד
אופן הכנה
- שוטפים היטב את האורז עד שהמים צלולים לחלוטין.
- משרים את האורז בקערה עם מי מלח לשעתיים מינימום ועדיף ללילה.
- מסננים את האורז ושוטפים אותו במים זורמים.
- מעבירים את האורז לסיר, ממלאים אותו במים ומביאים לרתיחה (שימו לב לבשל עד רתיחה - האורז צריך להיות כמעט מוכן).
- מסננים את האורז ומעבירים אותו לקערה.
- מוסיפים לקערה מלח, כוס מים וחצי כוס שמן ומערבבים היטב.
- יוצקים לסיר סוטאז’ רחב ונמוך את חצי כוס השמן הנותרת, מפזרים מלח, פלפל שחור וכורכום ומסדרים את תפוחי האדמה בשכבה אחידה.
- מתחילים בטיגון קצר של תפוחי האדמה - לא הופכים. מטגנים בלהבה גבוהה במשך כ-5 דקות.
- ממלאים את הסיר בכל כמות האורז ומשטחים ומהדקים עם הידיים או באמצעות כף.
- שופכים כוס מים מעל הכל. יוצרים ארובות לאדים בסיר.
- מבשלים במשך 2-3 דקות על להבה גבוהה עד שמתחילים לצאת אדים מהארובות.
- מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים במגבת ובמכסה ומבשלים כחצי שעה.
אופן הכנה
- שוטפים היטב את האורז עד שהמים צלולים לחלוטין.
- משרים את האורז בקערה עם מי מלח לשעתיים מינימום ועדיף ללילה.
- מסננים את האורז ושוטפים אותו במים זורמים.
- מעבירים את האורז לסיר, ממלאים אותו במים ומביאים לרתיחה (שימו לב לבשל עד רתיחה - האורז צריך להיות כמעט מוכן).
- מסננים את האורז ומעבירים אותו לקערה.
- מוסיפים לקערה מלח, כוס מים וחצי כוס שמן ומערבבים היטב.
- יוצקים לסיר סוטאז’ רחב ונמוך את חצי כוס השמן הנותרת, מפזרים מלח, פלפל שחור וכורכום ומסדרים את תפוחי האדמה בשכבה אחידה.
- מתחילים בטיגון קצר של תפוחי האדמה - לא הופכים. מטגנים בלהבה גבוהה במשך כ-5 דקות.
- ממלאים את הסיר בכל כמות האורז ומשטחים ומהדקים עם הידיים או באמצעות כף.
- שופכים כוס מים מעל הכל. יוצרים ארובות לאדים בסיר.
- מבשלים במשך 2-3 דקות על להבה גבוהה עד שמתחילים לצאת אדים מהארובות.
- מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים במגבת ובמכסה ומבשלים כחצי שעה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
יצא לי ליגה ממש טעים מעלה תמונה