אוניגירי – משולש סושי במילוי סלמון

ביפן קוראים לזה אוניגירי, משולש סושי ממולא בסלמון, טופו או טונה. מנה מרשימה, טעימה וממלאת. להרגיש ביפן מבלי לצאת מהבית
ביפן קוראים לזה אוניגירי, משולש סושי ממולא בסלמון, טופו או טונה. מנה מרשימה, טעימה וממלאת. להרגיש ביפן מבלי לצאת מהבית
  • אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    22
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    346
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 345.5 קק״ל 2763.9 קק״ל
    פחמימות 46.5 גרם 372.4 גרם
    שומן 8.1 גרם 64.6 גרם
    נתרן 787.4 מ״ג 6299.5 מ״ג
    חלבון 20.3 גרם 162.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.9 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 9.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 5.3 מ״ג 42.0 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    אשלגן 16.8 מ״ג 134.8 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    22
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    346
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 345.5 קק״ל 2763.9 קק״ל
    פחמימות 46.5 גרם 372.4 גרם
    שומן 8.1 גרם 64.6 גרם
    נתרן 787.4 מ״ג 6299.5 מ״ג
    חלבון 20.3 גרם 162.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.9 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 9.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 5.3 מ״ג 42.0 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    אשלגן 16.8 מ״ג 134.8 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אורז

משרה

מילוי סלמון אפוי

מילוי טופו

מילוי טונה


אופן הכנה

  1. מכינים את האורז: שוטפים את האורז במים עד שהם יוצאים נקיים.
  2. משרים את האורז במים בין חצי שעה לשעתיים ומסננים.
  3. שמים את האורז בסיר ומוסיפים 2.5 כוסות מים, אפשר גם להוסיף כפית מלח (היפנים לא מוסיפים).
  4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
  5. מבשלים 15 דקות ולא פותחים את המכסה 15 דקות נוספות.
  6. מעבירים את האורז לקערה גדולה ודואגים לאוורר אותו בעדינות עם כף עץ כדי לא לשבור אותו.
  7. מכינים את המשרה: בזמן שהאורז מתבשל מערבבים היטב את כל חומרי המשרה. אם הסוכר לא נמס אפשר לחמם במיקרוגל כמה שניות.
  8. כשהאורז בקערה מוזגים עליו את המשרה ומערבבים בעדינות.
  9. כעת מחכים שהאורז יהיה קר לגמרי כדי להתחיל להכין את הכדורים.
  10. מרכיבים את המנה: בוחרים את המילוי שרוצים.
  11. מערבבים את כל חומרי המילוי שבחרתם.
  12. פורסים ניילון נצמד על משטח העבודה ומניחים עליו כדור אורז בקוטר 4-5 ס״מ.
  13. מועכים את הכדור ומניחים כף מילוי במרכז.
  14. מניחים עוד קצת אורז על המילוי ואוספים בעזרת הניילון את הכל לכדור אחד. מהדקים היטב.
  15. בעזרת האצבעות יוצרים צורה של משולש.
  16. מעבירים את המשולשים העטופים למקרר עד שרוצים לאכול ועד יומיים.
  17. חותכים אצות נורי לרצועות בגודל שיתאים למשולשים, מסירים את הניילון הנצמד ומצמידים את האצה לאורז.
  18. אוכלים מיד! אחרי דקה האצה מתחילה לספוג לחות והיא כבר לא קריספית (עדיין טעים אך לא קריספי).

    אוניגירי, כדור סושי במילוי סלמון
    אוניגירי - משולשוי סושי במילוי סלמון. צילום: אפרת ליכטנשטט

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות