מבשלים עם המפונים: מג’דרה של שרה דודפור

שרה דודפור שפונתה ממושב מרגליות למלון סטאי כנרת מכינה ביחד עם שף המלון מג'דרה אסלית עם טעמים מנחמים של בית
שרה דודפור שפונתה ממושב מרגליות למלון סטאי כנרת מכינה ביחד עם שף המלון מג'דרה אסלית עם טעמים מנחמים של בית
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 1]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    721
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 721.2 קק״ל 8654.8 קק״ל
    פחמימות 143.3 גרם 1719.5 גרם
    סוכר 4.7 גרם 55.9 גרם
    שומן 5.3 גרם 63.3 גרם
    נתרן 670.9 מ״ג 8051.0 מ״ג
    חלבון 26.8 גרם 321.0 גרם
    סיבים תזונתיים 23.1 גרם 276.9 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 7.5 גרם
    כולסטרול 0.1 מ״ג 1.2 מ״ג
    סידן 141.9 מ״ג 1703.2 מ״ג
    ברזל 5.7 מ״ג 68.8 מ״ג
    אשלגן 936.6 מ״ג 11239.5 מ״ג
    אבץ 2.7 מ״ג 32.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    721
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 721.2 קק״ל 8654.8 קק״ל
    פחמימות 143.3 גרם 1719.5 גרם
    סוכר 4.7 גרם 55.9 גרם
    שומן 5.3 גרם 63.3 גרם
    נתרן 670.9 מ״ג 8051.0 מ״ג
    חלבון 26.8 גרם 321.0 גרם
    סיבים תזונתיים 23.1 גרם 276.9 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 7.5 גרם
    כולסטרול 0.1 מ״ג 1.2 מ״ג
    סידן 141.9 מ״ג 1703.2 מ״ג
    ברזל 5.7 מ״ג 68.8 מ״ג
    אשלגן 936.6 מ״ג 11239.5 מ״ג
    אבץ 2.7 מ״ג 32.8 מ״ג
    סגור

״מבשלים עם המפונים״ של קנור הינה אחת היוזמות המרגשות והחשובות שאירחנו בפודי בתקופה האחרונה.

עשרות אלפי מפונים, מהדרום ומהצפון, עדיין שוהים בבתי מלון ברחבי הארץ, ואחד הדברים שהם הכי מתגעגעים אליו הוא ריח התבשילים שעולה מהסירים במטבח הביתי שלהם. הגעגוע לחוויית הבישול הביתי והסעודה המשפחתית המשותפת הוא המנוע מאחורי מיזם חדש של קנור, אשר חבר לחברה למתנ”סים ולמלונות הרברט סמואל ירושלים וסטאי כנרת כדי לאפשר לכמה מהמפונים רגע של “בית רחוק מהבית” ולהגיש להם אוכל של בית שבושל במטבח בית המלון.

לקחנו את המתכונים שהכי מזכירים להם את הבית וביקשנו מהם ללמד את שף המלון כיצד להכין אותו – ממרק חרירה עד מוקפץ ועוף בתנור.

קבלו הצצה לאחד המתכונים שהם הכי בית: המג׳דרה של שרה דודפור ממושב מרגליות. כבר כמה חודשים ששרה שוהה בבית המלון סטאי כנרת, במסגרת הפרויקט היא לימדה את השף סאם את המתכון שהנכדים שלה כל כך אוהבים (טיזר: תכינו הרבה בצל).

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 1]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מג'דרה


אופן הכנה

  1. חצי שעה לפני תחילת ההכנות: משרים את העדשים במים.
  2. 10 דקות לפני תחילת ההכנות: משרים את האורז במים.
  3. קוצצים את הבצלים ומטגנים עם שמן במחבת עד להשחמה.
  4. שוטפים את העדשים ומטגנים אותן עם הבצל כ-10-15 דקות תוך כדי ערבוב.
  5. שוטפים את האורז ומוסיפים אותו לעדשים תוך כדי ערבוב.
  6. לאחר טיגון העדשים והאורז מעבירים אותם לסיר, מוסיפים את המים ומערבבים.
  7. מוסיפים את ציר העוף של קנור, את המלח, הפלפל השחור והכורכום ומערבבים.
  8. מבשלים את המג’דרה על אש גבוהה עד לספיגת המים באורז ובעדשים ומגישים.
מבשלים עם המפונים: מג'דרה של שרה דודפור
שרה דודפור עם מג’דרה לכל המפונים המתארחים במלון סטאי כנרת. צילום: עדי בר-טל
מבשלים עם המפונים: מג'דרה של שרה דודפור2
מבשלים עם המפונים: מג’דרה של שרה דודפור. צילום: עדי בר-טל
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    nily eiger

    מה כמות המים בסיר? באיזה יחס לאורז ולעדשים

      Avatar
      מערכת Foody

      היי נילי, תודה שהסבת את תשומת ליבנו לזה, מתקנים את המתכון עכשיו

    Avatar
    גבי לוי

    לא כתוב כמות מים ומתי ומתי להוסיף

      Avatar
      מערכת Foody

      היי גבי, תודה שהגבת לנו על זה, אנחנו מייד מעדכנים את המתכון

קטגוריות

אביזרים

טכניקות