סנו רקע

טבית עוף

טבית של שבת: טעימה ועשירה, כזאת שכל הרחוב מתמלא בריחות של בית. מנה משפחתית ומנחמת שרק עושה חשק לאכול ממנה עוד ועוד. בתאבון
טבית של שבת: טעימה ועשירה, כזאת שכל הרחוב מתמלא בריחות של בית. מנה משפחתית ומנחמת שרק עושה חשק לאכול ממנה עוד ועוד. בתאבון
  • קובי אדרי
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 18 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    611
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 610.9 קק״ל 4887.2 קק״ל
    פחמימות 82.4 גרם 659.4 גרם
    שומן 15.9 גרם 126.9 גרם
    נתרן 1255.3 מ״ג 10042.4 מ״ג
    חלבון 34.8 גרם 278.2 גרם
    סיבים תזונתיים 5.9 גרם 47.5 גרם
    שומן רווי 3.7 גרם 29.4 גרם
    כולסטרול 190.0 מ״ג 1519.8 מ״ג
    סידן 75.5 מ״ג 604.0 מ״ג
    ברזל 1.9 מ״ג 15.2 מ״ג
    אשלגן 729.5 מ״ג 5835.9 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 4.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 18 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    611
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 610.9 קק״ל 4887.2 קק״ל
    פחמימות 82.4 גרם 659.4 גרם
    שומן 15.9 גרם 126.9 גרם
    נתרן 1255.3 מ״ג 10042.4 מ״ג
    חלבון 34.8 גרם 278.2 גרם
    סיבים תזונתיים 5.9 גרם 47.5 גרם
    שומן רווי 3.7 גרם 29.4 גרם
    כולסטרול 190.0 מ״ג 1519.8 מ״ג
    סידן 75.5 מ״ג 604.0 מ״ג
    ברזל 1.9 מ״ג 15.2 מ״ג
    אשלגן 729.5 מ״ג 5835.9 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 4.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
10 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

שוקיים

טבית


אופן הכנה

  1. שמים את האורז בקערה עם מים קרים לשעה ואז מסננים את המים.
  2. מרתיחים את הביצים בסיר עם מים רותחים במשך כ-10 דקות.
  3. צורבים את השוקיים: שמים במחבת רחבה 3 כפות שמן זית, צורבים את השוקיים היטב עד להזהבה ומתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס.
  4. הופכים את השוקיים וברגע שהן מזהיבות שמים כפית בהרט, מערבבים ומוציאים את השוקיים מהמחבת.
  5. מכינים את התבשיל: מוסיפים לאותה מחבת בה צרבנו את השוקיים את הבצלים הקצוצים ומטגנים אותם כ-5 דקות עד להזהבה.
  6. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, בשלב הזה אפשר לכסות במכסה לכמה דקות כדי שהעגבניות יגירו נוזלים.
  7. מתבלים ב-2 כפיות מלח דק, כפית פלפל שחור טחון, כף פפריקה מתוקה, כפית בהרט ו-2 כפות רסק עגבניות מרוכז. מוסיפים כוס אחת של מים ומערבבים היטב במשך 2-3 דקות על אש נמוכה.
  8. מבשלים בסיר נפרד מלא במים רותחים את האורז, ממש כמו שמבשלים פסטה - 7 דקות בישול ולבסוף מסננים את האורז במסננת.
  9. מאחדים את האורז המסונן עם הבצל והעגבניות ומערבבים.
  10. מחממים תנור ל-100 מעלות.
  11. לוקחים סיר שמתאים לתנור (אפשר גם בסיר ג’חנון) ומרפדים אותו בעזרת 3-4 חתיכות נייר אפייה טבעי סנו סושי שטבלנו במים וקיווצנו.
  12. מסדרים בתחתית הסיר את השוקיים בצורת שמש ומזלפים מעליהן סילאן.
  13. שמים על השוקיים חצי מכמות תערובת האורז ומהדקים. מפזרים את פלחי העגבניות ושופכים את שאר האורז פנימה.
  14. מהדקים את הכל ומכסים בנייר אפייה טבעי סנו סושי רטוב.
  15. על נייר האפייה שמים את הביצים המבושלות ומכסים את הסיר.
  16. אופים בתנור למשך 7 שעות (אם תרצו גם 12 שעות זה מעולה, הלחות תשמור על הטבית שלא תתייבש).
  17. מוציאים מהתנור, מסירים את נייר האפייה, נותנים לטבית אפייה נוספת ללא מכסה של עוד 10 דקות בתנור על חום של 180 מעלות ואז מקבלים גם שכבה קריספית וכיפית.
  18. הופכים את הטבית לצלחת ובתאבון.
טבית עוף ואורז
טבית עוף ואורז. צילום: קובי אדרי

הערות

  • אם אתם ממהרים ורוצים שהטבית תהיה מוכנה תוך שעתיים אתם יכולים להכניס לתנור ל160 מעלות למשך שעתיים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    מיכל וויס

    אפשר להחליף את העוף בהודו?

      Avatar
      מערכת Foody

      הי מיכל. כן, אפשר להחליף עוף בהודו

      Avatar
      מערכת Foody

      אז תכיני ותעדכני איך יצא, דקלה!

      Avatar
      מערכת Foody

      אותו הדבר, רק על הפלטה – 12 שעות (בלי סעיף 17 באופן ההכנה)

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות