ארוחה בסיר אחד: אורז אסיאתי עם כיסוני עוף

תמיד רציתם להכין כיסונים בבית אבל אין לכם מכשיר אידוי? הנה הפתרון המושלם - ארוחה שלמה בסיר אחד של אורז בניחוח אסיאתי ומעליו כיסונים טעימים
תמיד רציתם להכין כיסונים בבית אבל אין לכם מכשיר אידוי? הנה הפתרון המושלם - ארוחה שלמה בסיר אחד של אורז בניחוח אסיאתי ומעליו כיסונים טעימים
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    371
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 371.3 קק״ל 2970.3 קק״ל
    פחמימות 57.2 גרם 457.8 גרם
    שומן 11.6 גרם 93.1 גרם
    נתרן 611.0 מ״ג 4888.2 מ״ג
    חלבון 13.0 גרם 104.4 גרם
    סיבים תזונתיים 3.1 גרם 25.1 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 4.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 28.8 מ״ג 230.8 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 5.3 מ״ג
    אשלגן 205.2 מ״ג 1641.7 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    371
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 371.3 קק״ל 2970.3 קק״ל
    פחמימות 57.2 גרם 457.8 גרם
    שומן 11.6 גרם 93.1 גרם
    נתרן 611.0 מ״ג 4888.2 מ״ג
    חלבון 13.0 גרם 104.4 גרם
    סיבים תזונתיים 3.1 גרם 25.1 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 4.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 28.8 מ״ג 230.8 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 5.3 מ״ג
    אשלגן 205.2 מ״ג 1641.7 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. קוצצים דק את השום ופורסים את הבצל הירוק לטבעות דקות.
  2. חותכים את הגזרים לקוביות כמה שיותר קטנות (אפשר במקום לגרד על החלק העבה בפומפייה).
  3. בסיר רחב ונמוך (סוטאז’) על כיריים מחממים שמן זית על אש בינונית ומוסיפים שום, בצל ירוק, גזרים, אפונה ואורז. מערבבים.
  4. מוסיפים טריאקי, מלח, רוטב צ’ילי ושמן שומשום ומערבבים.
  5. מוסיפים מים ומערבבים. מביאים לרתיחה ומערבבים בעדינות.
  6. מניחים מעל את הכיסונים, כשהצד היפה כלפי מעלה, וסוגרים את הסיר עם מכסה.
  7. מנמיכים את הלהבה להכי נמוכה ומבשלים במשך 40 דקות או עד שהכיסונים רכים. מומלץ לפתוח את הסיר אחרי 30 דקות ולראות אם צריך עוד מים. אם הכיסונים עוד לא מוכנים וכבר אין מים תוסיפו ¾ כוס מים. רחלי אוהבת לשפוך את המים על הכיסונים עצמם זה עוזר להם להתרכך מהר יותר. מאוד מאוד תלוי בסוג הכיסונים שבחרתם להשתמש בהם.
אורז אסיאתי עם כיסוני עוף1
אורז אסיאתי עם כיסוני עוף. צילום: רחלי קרוט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות