איך אומרים ברוסית אני אוהב אותך? ויטרושקי!
- רון יוחננוב
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 198.8 קק״ל 3975.7 קק״לפחמימות 23.8 גרם 476.8 גרםשומן 8.8 גרם 175.4 גרםנתרן 95.7 מ״ג 1914.2 מ״גחלבון 6.0 גרם 119.3 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 21.2 גרםשומן רווי 4.8 גרם 95.1 גרםכולסטרול 63.4 מ״ג 1268.7 מ״גסידן 92.9 מ״ג 1858.6 מ״גברזל 0.5 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 74.8 מ״ג 1495.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.7 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות199
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 198.8 קק״ל 3975.7 קק״לפחמימות 23.8 גרם 476.8 גרםשומן 8.8 גרם 175.4 גרםנתרן 95.7 מ״ג 1914.2 מ״גחלבון 6.0 גרם 119.3 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 21.2 גרםשומן רווי 4.8 גרם 95.1 גרםכולסטרול 63.4 מ״ג 1268.7 מ״גסידן 92.9 מ״ג 1858.6 מ״גברזל 0.5 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 74.8 מ״ג 1495.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.7 מ״גסגור
הבנות שלי נולדו בימי אהבה! בתי הבכורה נולדה ממש היום, ביום אהבה, הוולנטיין ובתי השנייה בט”ו באב.
בגלל האירועים המרגשים, נבצר ממני ומאשתי לחגוג את ימי האהבה בארוחה רומנטית, זוגית לצד נרות. וכך אנחנו מוצאים את עצמנו כל שנה, פעמיים בשנה, בחגיגות ימי הולדת של הבנות שלנו, פרי אהבתינו. תכל’ס. הכי יום אהבה מהכל. לא?
בגלל שאני אף פעם לא צריך להכין משהו רומנטי לאשתי, לא יוצא לי לחשוב על מתכונים רומנטיים כל כך. על אף שלדעתי כל מתכון הוא רומנטי בצורה כלשהי.
אבל הבנתם, אני מתכוון לארוחה זוגית רומנטית, לאור נרות, בקבוק יין ובלי ילדים מסביב.
ובכל זאת, יום אהבה, ואני אוהב לציין אותו בדרך כלשהי, גם אם מדובר במאכל שאני מגיש תוך כדי מסיבת יום הולדת של אחת הבנות. אני בכל זאת מנסה לחשוב מה יהיה נחמד להגיש, לא מתאמץ מידי וכיפי לאכילה, כזה שגם ההורים וגם הילדים יהינו לאכול.
ליום הולדתה של ליאורי, בתי הגדולה, אני מכין את הגביניות האלה בצורת לב שהיא מאוד אוהבת.
מדובר בבצק שמרים בריוש אותו אני מרדד וקורץ ממנו ללבבות, ממלא במלית גבינה ומעל מפזר את הפרי האהוב עליה, פטל.
הגרסה שלי לגביניות ממתכון רוסי נוסטלגי ופופולרי שאולי חלקכם מכיר, הויטרושקי.
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 199 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מלית גבינה
-
250 גרם גבינת ריקוטה 5%
-
50 גרם חמאה
-
1 ביצה L
-
3 כפות סוכר לבן
-
1 כפית תמצית ונילאיכותית או מחית וניל
-
1 כפית קליפת לימון
-
1 כוס פירות יער קפואים
לעיטור
-
1 ביצה L
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים את הקמח, הסוכר והשמרים. שופכים פנימה את החלב, מוסיפים ביצה ומתחילים ללוש.
- מוספים בהדרגה את קוביות החמאה ולשים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ומבריק. אם הבצק יבש מידי אפשר להוסיף מעט חלב.
- מעבירים להתפחה של כ-שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- לאחר ההתפחה, מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס״מ וקורצים ממנו לבבות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את המילוי: בקערה נוספת מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומעבירים לשקית זילוף. ממלאים כל לב במלית ומפזרים מעל פטל (לא חובה)
- מניחים להתפחה שנייה כחצי שעה.
- אופים בתנור שחיממנו מראש כ-20 דקות או עד להזהבה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים את הקמח, הסוכר והשמרים. שופכים פנימה את החלב, מוסיפים ביצה ומתחילים ללוש.
- מוספים בהדרגה את קוביות החמאה ולשים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ומבריק. אם הבצק יבש מידי אפשר להוסיף מעט חלב.
- מעבירים להתפחה של כ-שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- לאחר ההתפחה, מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס״מ וקורצים ממנו לבבות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את המילוי: בקערה נוספת מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומעבירים לשקית זילוף. ממלאים כל לב במלית ומפזרים מעל פטל (לא חובה)
- מניחים להתפחה שנייה כחצי שעה.
- אופים בתנור שחיממנו מראש כ-20 דקות או עד להזהבה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
האם אפשר להכין את הבצק לילה מראש ולהתפיח במקרר?
לא כדאי להכין לילה מראש את הבצק משום שהוא עלול לתפוח יתר על המידה.
מופיעה ביצה במצרכים “לעיטור”. לפי אחת התמונות, אני מנחשת שצריך למרוח את המאפים בביצה טרופה ממש לפני האפיה?
היי, כן כדאי לצבוע את העוגיות במעט ביצה טרופה מהולה במעט מים לפני האפיה. לא חובה. סופ”ש נעים.