רון יוחננוב מפתיע: אין אין חגיגה בלי עוגת עלי גפן!
- רון יוחננוב
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4122.3 קק״ל 4122.3 קק״לפחמימות 477.9 גרם 477.9 גרםשומן 369.0 גרם 369.0 גרםנתרן 478.6 מ״ג 478.6 מ״גחלבון 303.4 גרם 303.4 גרםסיבים תזונתיים 186.8 גרם 186.8 גרםשומן רווי 167.1 גרם 167.1 גרםכולסטרול 579.7 מ״ג 579.7 מ״גסידן 386.5 מ״ג 386.5 מ״גברזל 146.0 מ״ג 146.0 מ״גאשלגן 3378.1 מ״ג 3378.1 מ״גאבץ 163.7 מ״ג 163.7 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות4122
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4122.3 קק״ל 4122.3 קק״לפחמימות 477.9 גרם 477.9 גרםשומן 369.0 גרם 369.0 גרםנתרן 478.6 מ״ג 478.6 מ״גחלבון 303.4 גרם 303.4 גרםסיבים תזונתיים 186.8 גרם 186.8 גרםשומן רווי 167.1 גרם 167.1 גרםכולסטרול 579.7 מ״ג 579.7 מ״גסידן 386.5 מ״ג 386.5 מ״גברזל 146.0 מ״ג 146.0 מ״גאשלגן 3378.1 מ״ג 3378.1 מ״גאבץ 163.7 מ״ג 163.7 מ״גסגור
מרכיבים 22 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 4122 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי
-
4 כפות שמן זית
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 בצל גדולקצוץ דק דק
-
100 גרם צנובריםקלויים, לא חובה
-
חופן חמוציות מיובשות
-
או טריים: פטרוזיליה / כוסברה / נענע
-
טיפה פלפל צ’ילי אדוםחריף, לא חובה
-
2 כפות סילאן
-
טיפה טימין טריקצוץ דק
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
-
1 1/2 כוסות בורגול
רוטב
-
500 מ"ל מים חמים
-
4 כפות רכז רימונים
-
3 כפות שמן זית
-
3 כפות סילאן
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
עיטור
-
חופן צנוברים
-
חופן גרגירי רימון
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מחממים סיר עם שמן ומוסיפים את הבצל, הצ’ילי, התימין והצנוברים ומבשלים עד שהבצל מזהיב מעט.
- לאחר מכן מוסיפים את הבשר ומבשלים עד שהצבע שלו מתחלף.
- מעבירים את הבשר המבושל לקערה, מוסיפים את הבורגול והחמוציות - אין צורך בבישול מוקדם.
- מרפדים סיר או תבנית עגולה בנייר אפייה.
- מפזרים את העגבניות בתחתית הסיר ומעליהן מרפדים ב-2 שכבות של עלי גפן, כאשר הצד החלק כלפי תחתית הסיר והצד המחוספס כלפי מעלה.
- משאירים קצוות של עלי גפן מסביב כדי לסגור באמצעותן את העוגה בהמשך.
- מניחים את תערובת הבשר מעל עלי הגפן ומהדקים.
- שופכים מעל כוס מים, מכסים בשכבה נוספת של עלי גפן וסוגרים מסביב עם קצוות עלי הגפן.
- שופכים מעל את שארית הנוזלים, עד לגובה של 2 ס”מ מעל לעוגה.
- מכסים בנייר אפייה ומעליו כיסוי נוסף של נייר אלומיניום.
- מניחים צלחת כבדה (כמשקולת) על עוגת עלי הגפן ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 60 דקות.
- הגשה: הופכים את המאפה על צלחת יפה בזהירות ומשחררים מהתבנית.
- מפזרים גרגרי רימון וצנוברים מעל ומגישים חם.
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מחממים סיר עם שמן ומוסיפים את הבצל, הצ’ילי, התימין והצנוברים ומבשלים עד שהבצל מזהיב מעט.
- לאחר מכן מוסיפים את הבשר ומבשלים עד שהצבע שלו מתחלף.
- מעבירים את הבשר המבושל לקערה, מוסיפים את הבורגול והחמוציות - אין צורך בבישול מוקדם.
- מרפדים סיר או תבנית עגולה בנייר אפייה.
- מפזרים את העגבניות בתחתית הסיר ומעליהן מרפדים ב-2 שכבות של עלי גפן, כאשר הצד החלק כלפי תחתית הסיר והצד המחוספס כלפי מעלה.
- משאירים קצוות של עלי גפן מסביב כדי לסגור באמצעותן את העוגה בהמשך.
- מניחים את תערובת הבשר מעל עלי הגפן ומהדקים.
- שופכים מעל כוס מים, מכסים בשכבה נוספת של עלי גפן וסוגרים מסביב עם קצוות עלי הגפן.
- שופכים מעל את שארית הנוזלים, עד לגובה של 2 ס”מ מעל לעוגה.
- מכסים בנייר אפייה ומעליו כיסוי נוסף של נייר אלומיניום.
- מניחים צלחת כבדה (כמשקולת) על עוגת עלי הגפן ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 60 דקות.
- הגשה: הופכים את המאפה על צלחת יפה בזהירות ומשחררים מהתבנית.
- מפזרים גרגרי רימון וצנוברים מעל ומגישים חם.
הכנתם את המתכון?
תגובות (16)
ראשית תודה על כל המתכונים המושלמים שלך, שנית האם ניתן לעשות זאת בלי בשר… מה ניתן לשים במקום?
אפשר להכין במילוי אורז, ללא בשר.
לאן נעלמו העשבי תיבול? ולמה הם צריכים להיות יבשים, האם ניתן להשתמש בטרי?
עשבי התיבול מופיעים במצרכים, וכפי שכתוב אפשר להשתמש בעשבי תיבול יבשים או לחילופין טריים: פטרוזיליה / כוסברה / נענע. בהצלחה!
שתי שאלות: העגבניות שמוזכרות מניחים מעל השכיבה התחתונה של עלי הגפן? 2. האם אפשר לוותר על הבשר שהמנה תהיה כתוספת?
היי גלי, העגבניות משמשות כתחתית לעלי הגפן, כדי שהם לא יבואו במגע עם הסיר ויישרפו. לכן, מניחים את פרוסות העגבניות על תחתית הסיר ואח”כ מסדרים את עלי הגפן מעליהן. אפשר לוותר על הבשר במילוי, אין בעיה.