עוגת מייפל פרווה! מתכון קליל בכמה דקות!
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 609.9 קק״ל 4879.2 קק״לפחמימות 84.2 גרם 673.4 גרםשומן 27.0 גרם 215.8 גרםנתרן 114.6 מ״ג 916.5 מ״גחלבון 8.9 גרם 71.4 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 13.1 גרםשומן רווי 10.0 גרם 79.8 גרםכולסטרול 110.8 מ״ג 886.2 מ״גסידן 68.8 מ״ג 550.1 מ״גברזל 1.5 מ״ג 11.7 מ״גאשלגן 180.3 מ״ג 1442.4 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 17.1 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות610
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 609.9 קק״ל 4879.2 קק״לפחמימות 84.2 גרם 673.4 גרםשומן 27.0 גרם 215.8 גרםנתרן 114.6 מ״ג 916.5 מ״גחלבון 8.9 גרם 71.4 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 13.1 גרםשומן רווי 10.0 גרם 79.8 גרםכולסטרול 110.8 מ״ג 886.2 מ״גסידן 68.8 מ״ג 550.1 מ״גברזל 1.5 מ״ג 11.7 מ״גאשלגן 180.3 מ״ג 1442.4 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 17.1 מ״גסגור
ממבט בלבד היא עשויה להיראות כמו כל עוגה בחושה תמימה, אבל עם הביס הראשון תבינו שיש כאן משהו אחר: עוגה מטריפה, אוורירית ומשובחת, שמעבר לטעם המייפל המשגע שלה היא עשירה בטעמים נוספים ומפתיעים, ובעלת ארומה ממכרת. מי היה מאמין שאנחנו מדברים על עוגת מייפל פרווה?
המייפל הוא מאז ומתמיד אחד הטעמים האהובים ביותר עלינו, ועוד לא נתקלנו באף אדם, ילד או מבוגר, שבחר לסרב לו. ניחוח המייפל והמתיקות העמוקה שלו הופכים אותו למרכיב מושלם לכל קינוח, ובמיוחד במתכון כזה, שלוקח עוגת מייפל בחושה פרווה ומשלב אותה עם טעמים נוספים שרק מעשירים ומחזקים אותה.
אז מה יש לנו כאן? קודם כל מיץ תפוזים, שמעניק לעוגה, מעבר לטעם הנפלא, גם תוספת נוזלים שמחזקת את העסיסיות של המייפל. אנחנו, כמובן, לא עוצרים שם ומוסיפים גם גרידת תפוז לחיזוק והעשרת הארומה, ומקנחים, איך אפשר שלא – באגוזי מלך קצוצים. תשאלו כל מי שאי פעם טעם עוגת מייפל ואגוזים פרווה – מדובר בשילוב שקשה לשכוח. הניגוד בין הרכות והמתיקות של העוגה הבחושה לטעם ולמרקם של האגוזים הופך אותם לצמד המושלם, ואנחנו קופצים על כל הזדמנות לשלב ביניהם.
אם בלוטות הטעם שלכם כבר עובדות בקצב מוגבר, אל תדאגו – אתם לא תצטרכו לחכות עוד הרבה. 10 דקות עבודה, 40 דקות אפייה ואתם כבר תריחו שהעוגה מוכנה. אז שנסו מותניים והכינו את הכפיות – אתם עומדים להתמכר…
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 610 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 ביצים L
-
200 גרם סוכר לבןכוס אחת
-
200 גרם מחמאהמומסת או חמאה, אם לא רוצים עוגת פרווה
-
240 מ"ל מיץ תפוזיםכוס אחת
-
1 כפית קליפת תפוזאופציונלי
-
350 גרם קמח לבןשתיים וחצי כוסות
-
2 1/2 כפיות אבקת אפייה
-
1 כוס אגוזי מלךקצוצים
-
3/4 כוס סירופ מייפלטבעי
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הדפנות.
- שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הביצים והסוכר ומערבבים במשך כמה דקות לתערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את הבלובנד, מיץ וגרידת תפוז וממשיכים לערבל.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבל עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מפזרים מעל את האגוזים ואופים את העוגה כ-40 דקות, או עד שהיא מתייצבת, תופחת וקפיצית למגע.
- מוציאים מהתנור, מחוררים חורים קטנים בעזרת קיסם, ויוצקים מעל סירופ מייפל, משאירים בתבנית עד שכל הסירופ נספג.
- מחלצים, חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הדפנות.
- שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הביצים והסוכר ומערבבים במשך כמה דקות לתערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את הבלובנד, מיץ וגרידת תפוז וממשיכים לערבל.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבל עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מפזרים מעל את האגוזים ואופים את העוגה כ-40 דקות, או עד שהיא מתייצבת, תופחת וקפיצית למגע.
- מוציאים מהתנור, מחוררים חורים קטנים בעזרת קיסם, ויוצקים מעל סירופ מייפל, משאירים בתבנית עד שכל הסירופ נספג.
- מחלצים, חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום.