אצבעות בראוניז בציפוי שוקולד וסוכריות
- רחלי קרוט
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8021.8 קק״ל 8021.8 קק״לפחמימות 4231.6 גרם 4231.6 גרםשומן 4094.4 גרם 4094.4 גרםנתרן 4754.4 מ״ג 4754.4 מ״גחלבון 3882.7 גרם 3882.7 גרםסיבים תזונתיים 3852.9 גרם 3852.9 גרםשומן רווי 3973.3 גרם 3973.3 גרםכולסטרול 5438.0 מ״ג 5438.0 מ״גסידן 4335.4 מ״ג 4335.4 מ״גברזל 3847.8 מ״ג 3847.8 מ״גאשלגן 6524.4 מ״ג 6524.4 מ״גאבץ 3834.0 מ״ג 3834.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות8022
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8021.8 קק״ל 8021.8 קק״לפחמימות 4231.6 גרם 4231.6 גרםשומן 4094.4 גרם 4094.4 גרםנתרן 4754.4 מ״ג 4754.4 מ״גחלבון 3882.7 גרם 3882.7 גרםסיבים תזונתיים 3852.9 גרם 3852.9 גרםשומן רווי 3973.3 גרם 3973.3 גרםכולסטרול 5438.0 מ״ג 5438.0 מ״גסידן 4335.4 מ״ג 4335.4 מ״גברזל 3847.8 מ״ג 3847.8 מ״גאשלגן 6524.4 מ״ג 6524.4 מ״גאבץ 3834.0 מ״ג 3834.0 מ״גסגור
אני חולה על בראוניז! זה הקינוח הראשון שאני חושבת עליו כשאני צריכה להכין משהו מתוק. זמן ההכנה הקצר, שהוא ניגוד מוחלט לתוצאה המהממת, הופך אותם באמת לקינוח האולטימטיבי.
כשאני מארחת אני אוהבת לחתוך אותם לקוביות קטנות ולהניח בקערה גדולה. זה גם מאפשר לאנשים לקחת כמה בראוניז, כי בינינו – מי יכול להספתק באחד, וכשהם קטנים המצפון הרבה פחות מציק, וזה גם יפהפה ועדין.
הפעם בחרתי להביא לכם גרסה קצת יותר משודרגת, שמתאימה גם לימי הולדת – אצבעות בראוניז עטופים בשכבה של שוקולד וסוכריות. כי אם כבר שחיתות אז עד הסוף.
ולפני שתשאלו אני מקדימה תשובה – אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס ואז להכין את הבראוניז הזה פרווה (יוצא מושלם) ומי שרוצה להכין אותם לילדים וקצת מפחד מהטעם המעט מריר של השוקולד בציפוי יכול גם להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 8022 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בראוניז
-
200 גרם חמאה
-
200 גרם שוקולד מריר
-
240גרם או 1 כוס סוכר חום
-
4 ביצים L
-
40גרם או 4 כפות אבקת קקאו
-
175או 1 1/4 כוסות קמח לבן
-
1/2 כפית אבקת אפייה
ציפוי וקישוט
-
20 גרם שוקולד מריר
-
2 כפות שמן קנולה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות (כן, לא יותר).
- בקערה שמתאימה למיקרו, או מעל באן מארי, ממיסים את השוקולד והחמאה. מערבבים היטב עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
מוסיפים את הסוכר וטורפים. - מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים עד שהן נטמעות לגמרי בבלילה.
- מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים בעדינות עד שנוצרת בלילת שוקולד אחידה.
- מתיזים תרסיס שמן על התבנית ומניחים מעל נייר אפייה.
- שופכים את הבלילה פנימה, מיישרים מעט ואופים בתנור במשך 25-30 דקות או עד שהבראוניז יציבים בשוליים אבל מעט רכים באמצע.
- מצננים היטב במקרר, לפחות במשך 3 שעות. בשלב הזה אפשר להגיש אותם ככה או להמשיך לגרסה המשודרגת.
- ממיסים את השוקולד בקערה שמתאימה למיקרו, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב (השמן עוזר לשוקולד להתייצב בקירור וגם הופך את השוקולד לנוזלי יותר ואז השכבה של השוקולד תהיה דקה יותר על הבראוניז).
- חותכים את הבראוניז לאצבעות.
- מניחים נייר אפייה על השיש, מעליו מניחים רשת ומעליה את אצבעות הבראוניז בצפיפות אבל עם רווח בין אחת לשניה.
- שופכים מעל את רוטב השוקולד, ממתינים דקה ומפזרים סוכריות צבעוניות. שומרים במקרר עד להגשה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות (כן, לא יותר).
- בקערה שמתאימה למיקרו, או מעל באן מארי, ממיסים את השוקולד והחמאה. מערבבים היטב עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
מוסיפים את הסוכר וטורפים. - מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים עד שהן נטמעות לגמרי בבלילה.
- מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים בעדינות עד שנוצרת בלילת שוקולד אחידה.
- מתיזים תרסיס שמן על התבנית ומניחים מעל נייר אפייה.
- שופכים את הבלילה פנימה, מיישרים מעט ואופים בתנור במשך 25-30 דקות או עד שהבראוניז יציבים בשוליים אבל מעט רכים באמצע.
- מצננים היטב במקרר, לפחות במשך 3 שעות. בשלב הזה אפשר להגיש אותם ככה או להמשיך לגרסה המשודרגת.
- ממיסים את השוקולד בקערה שמתאימה למיקרו, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב (השמן עוזר לשוקולד להתייצב בקירור וגם הופך את השוקולד לנוזלי יותר ואז השכבה של השוקולד תהיה דקה יותר על הבראוניז).
- חותכים את הבראוניז לאצבעות.
- מניחים נייר אפייה על השיש, מעליו מניחים רשת ומעליה את אצבעות הבראוניז בצפיפות אבל עם רווח בין אחת לשניה.
- שופכים מעל את רוטב השוקולד, ממתינים דקה ומפזרים סוכריות צבעוניות. שומרים במקרר עד להגשה.
הערות
- אפשר להוסיף לבלילת הבראוניז כל תוספת שאוהבים כמו אגוזים קצוצים, דובדבני אמרנה, שוקולד צ'יפס, עדשים צבעוניות ועוד
- במקום סוכריות בחלק העליון אפשר לפזר אגוזים קצוצים או קוקוס לבן
- אם נשאר לכם שאריות של בראוניז מהצדדים, פשוט מערבבים אותם עם 100 גרם שוקולד מומס ויוצרים כדורי שוקולד הכי טעימים בעולם
הערות
- אפשר להוסיף לבלילת הבראוניז כל תוספת שאוהבים כמו אגוזים קצוצים, דובדבני אמרנה, שוקולד צ'יפס, עדשים צבעוניות ועוד
- במקום סוכריות בחלק העליון אפשר לפזר אגוזים קצוצים או קוקוס לבן
- אם נשאר לכם שאריות של בראוניז מהצדדים, פשוט מערבבים אותם עם 100 גרם שוקולד מומס ויוצרים כדורי שוקולד הכי טעימים בעולם
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
מחפשת בינויות את הקקאו המעולה של הנמל ולא מוצאת. באיזו רשת אפשר לקנות?
אמור להיות ברוב הסופרים, את יכולה להתקשר לשירות הלקוחות של הנמל ולשאול. ובכל מקרה, את יכולה להשתמש במתכון בכל קקאו מעולה אחר.
היי רחלי, בסרט רואים שאת שמה סוכר לבן. ברישום של המצרכים רשום סוכר חום בהיר. מה הכי מומלץ?
אין הבדל משמעותי בין הסוכרים, כך שבמקרה זה לא משנה באיזה משתמשים. בהצלחה!
הי רחלי, ראיתי את המתכון וגם את התכנית בטלויזיה… נראה ממש טעים. האם אפשר להשתמש בשמן במקום חמאה או קוקוס ? אני הרבה פעמים אופה עם שמן ענבים לא מזוכך, בריא יותר ויותר נהדר. תודה רבה 🙂 ה
היי מאירה, כאן אי אפשר להחליף את החמאה משום שזה יפגע במרקם ובטעם