בא לכם משהו טעים? קציצות טונה, תירס ואפונה אפויות או מטוגנות
קבלו ארוחת מלכים נהדרת ממצרכים שיש לכולנו בבית. קציצות טונה עם תירס ואפונה שאפשר לאפות בתנור או לטגן במהירות. מכינים סלט ירקות ליד וטורפים מיד. בתיאבון!
קבלו ארוחת מלכים נהדרת ממצרכים שיש לכולנו בבית. קציצות טונה עם תירס ואפונה שאפשר לאפות בתנור או לטגן במהירות. מכינים סלט ירקות ליד וטורפים מיד. בתיאבון!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 181.2 קק״ל 3624.9 קק״לפחמימות 7.5 גרם 149.2 גרםשומן 15.9 גרם 317.0 גרםנתרן 104.4 מ״ג 2087.2 מ״גחלבון 2.2 גרם 43.4 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 11.9 גרםשומן רווי 1.3 גרם 25.3 גרםכולסטרול 29.5 מ״ג 590.8 מ״גסידן 6.0 מ״ג 120.5 מ״גברזל 0.3 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 49.2 מ״ג 984.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 4.2 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות181
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 181.2 קק״ל 3624.9 קק״לפחמימות 7.5 גרם 149.2 גרםשומן 15.9 גרם 317.0 גרםנתרן 104.4 מ״ג 2087.2 מ״גחלבון 2.2 גרם 43.4 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 11.9 גרםשומן רווי 1.3 גרם 25.3 גרםכולסטרול 29.5 מ״ג 590.8 מ״גסידן 6.0 מ״ג 120.5 מ״גברזל 0.3 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 49.2 מ״ג 984.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 4.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 181 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
לקציצות:
-
2 קופסאות טונה בשמןמסוננות
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 כוס אפונה ירוקה קפואהאו אפונה מקופסה
-
1 כוס גרגירי תירס קפואיםאו תירס משומר מקופסה
-
2 ביצים L
-
4 כפות פירורי לחם
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
לטיגון
-
1 1/2 כוסות שמן קנולה
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה ומועכים אותם לפירה גס בעזרת מזלג.
- מוסיפים לתפוחי האדמה המעוכים את שאר מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב.
- עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים את העיסה למקרר לשעה בערך (ניתן להכין את העיסה לילה קודם ולקרר עד לטיגון או לאפייה).
- מוציאים את העיסה מהמקרר, מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים קציצות.
- לקציצות מטוגנות: מחממים מחבת עם שמן בגובה 2 ס”מ ומטגנים משני הצדדים במחבת עם שמן.
- לקציצות אפויות: אם לא רוצים לטגן ניתן לאפות את הקציצות. מצפים תבנית אפיה גדולה בנייר אפייה. משמנים את נייר האפייה בעזרת תרסיס שמן או בעזרת מברשת מרוחה בשמן זית. מניחים את הקציצות על נייר האפייה, מברישים את הקציצות בשמן זית ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-20 דקות עד שהקציצות זהובות. אם רוצים הופכים את הקציצות לצד השני ואופים עוד חמש דקות עד שכל הצדדים זהובים.
- מגישים עם סלט, מיונז, טחינה או יוגורט. הקציצות טעימות מאוד גם בסנדוויץ’ לבית הספר ביום המחרת.
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה ומועכים אותם לפירה גס בעזרת מזלג.
- מוסיפים לתפוחי האדמה המעוכים את שאר מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב.
- עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים את העיסה למקרר לשעה בערך (ניתן להכין את העיסה לילה קודם ולקרר עד לטיגון או לאפייה).
- מוציאים את העיסה מהמקרר, מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים קציצות.
- לקציצות מטוגנות: מחממים מחבת עם שמן בגובה 2 ס”מ ומטגנים משני הצדדים במחבת עם שמן.
- לקציצות אפויות: אם לא רוצים לטגן ניתן לאפות את הקציצות. מצפים תבנית אפיה גדולה בנייר אפייה. משמנים את נייר האפייה בעזרת תרסיס שמן או בעזרת מברשת מרוחה בשמן זית. מניחים את הקציצות על נייר האפייה, מברישים את הקציצות בשמן זית ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-20 דקות עד שהקציצות זהובות. אם רוצים הופכים את הקציצות לצד השני ואופים עוד חמש דקות עד שכל הצדדים זהובים.
- מגישים עם סלט, מיונז, טחינה או יוגורט. הקציצות טעימות מאוד גם בסנדוויץ’ לבית הספר ביום המחרת.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (12)
הקציצות יצאו כ”כ טעימות שהייתי צריכה להתאפק לא לזלול את כולן ולהשאיר גם משהו לארוחת צוהרים למחר תודה על המתכון!
איזה יופי! פעם הבאה תצרפי תמונה שגם נראה 🙂