-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 279.2 קק״ל 2791.9 קק״לפחמימות 18.4 גרם 183.5 גרםשומן 21.2 גרם 212.3 גרםנתרן 16.6 מ״ג 166.5 מ״גחלבון 3.9 גרם 39.2 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 12.5 גרם 124.8 גרםכולסטרול 64.0 מ״ג 640.1 מ״גסידן 33.5 מ״ג 335.1 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 42.7 מ״ג 426.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.2 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 40 דק׳כולל 7 שעות
-
קלוריות279
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 279.2 קק״ל 2791.9 קק״לפחמימות 18.4 גרם 183.5 גרםשומן 21.2 גרם 212.3 גרםנתרן 16.6 מ״ג 166.5 מ״גחלבון 3.9 גרם 39.2 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 12.5 גרם 124.8 גרםכולסטרול 64.0 מ״ג 640.1 מ״גסידן 33.5 מ״ג 335.1 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 42.7 מ״ג 426.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 7 שעות | קלוריות 279 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
קרם
-
1 כוס חלב 3%
-
1/2שקית או 7 גרם אבקת ג’לטין
-
3 חלמונים L
-
1/3כוס או 70 גרם סוכר לבן
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1/2 כפית תמצית וניל
רוטב טופי
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר חום כהה
אופן הכנה
- יוצקים את 1/2 כוס החלב לסיר. מפזרים מעל את אבקת הג’לטין בשכבה אחידה ומשהים כ-10 דקות.
- מביאים את שאר החלב לסף רתיחה ומסירים מהלהבה. יוצקים את החלב החם על תערובת הג’לטין ומערבבים היטב. אם נשארים עדיין גושישי ג’לטין מחזירים את התערובת לסיר ומחממים על להבה נמוכה עד להמסה. לא מרתיחים!
- מקציפים במיקסר עם וו בלון את החלמונים והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. יוצקים את תערובת החלב על תערובת החלמונים ומערבבים.
- בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה ותמצית הווניל לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתערובת החלב. מסננים את התערובת כדי להבטיח שאין גושישי ג’לטין. יוצקים לתבנית סיליקון ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.
- מכינים את רוטב הטופי: מחממים את השמנת והסוכר בסיר על להבה נמוכה עד שהסוכר נמס. מגבירים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד שהרוטב מסמיך מעט. מסירים מהלהבה, מצננים ושומרים במקרר עד שבוע.
- מחממים את רוטב הטופי 30-20 שניות במיקרוגל או על באן מארי, יוצקים על הבוואריה ומגישים.
אופן הכנה
- יוצקים את 1/2 כוס החלב לסיר. מפזרים מעל את אבקת הג’לטין בשכבה אחידה ומשהים כ-10 דקות.
- מביאים את שאר החלב לסף רתיחה ומסירים מהלהבה. יוצקים את החלב החם על תערובת הג’לטין ומערבבים היטב. אם נשארים עדיין גושישי ג’לטין מחזירים את התערובת לסיר ומחממים על להבה נמוכה עד להמסה. לא מרתיחים!
- מקציפים במיקסר עם וו בלון את החלמונים והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. יוצקים את תערובת החלב על תערובת החלמונים ומערבבים.
- בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה ותמצית הווניל לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתערובת החלב. מסננים את התערובת כדי להבטיח שאין גושישי ג’לטין. יוצקים לתבנית סיליקון ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.
- מכינים את רוטב הטופי: מחממים את השמנת והסוכר בסיר על להבה נמוכה עד שהסוכר נמס. מגבירים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד שהרוטב מסמיך מעט. מסירים מהלהבה, מצננים ושומרים במקרר עד שבוע.
- מחממים את רוטב הטופי 30-20 שניות במיקרוגל או על באן מארי, יוצקים על הבוואריה ומגישים.
הערות
- הכמות מספיקה לכ-10 תבניות אישיות בנפח 80 מ"ל
הערות
- הכמות מספיקה לכ-10 תבניות אישיות בנפח 80 מ"ל
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
זה בסדר לשים את הרוטב על הבוואריה ואז לשים אותם בקירור?.
אפשר לשים את רוטב הטופי על הבוואריה ולשמור בקירור.