חמים, טעים וכשר לפסח: בורקס דפי אורז עם בשר
דפי האורז, שהגיעו מהמטבח האסיאתי והתאזרחו בישראל, מוסיפים שלל אפשרויות לחג הפסח. כאן הם מחליפים את בצק הפילו, ואנחנו מבטיחים שהוא לא יחסר לכם. מדובר במאפה זהוב, ממולא בשר טעים, סופר קריספי ושחום בקצוות, שנחטף כמו גרעינים!
דפי האורז, שהגיעו מהמטבח האסיאתי והתאזרחו בישראל, מוסיפים שלל אפשרויות לחג הפסח. כאן הם מחליפים את בצק הפילו, ואנחנו מבטיחים שהוא לא יחסר לכם. מדובר במאפה זהוב, ממולא בשר טעים, סופר קריספי ושחום בקצוות, שנחטף כמו גרעינים!
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 264.0 קק״ל 1847.9 קק״לפחמימות 14.8 גרם 103.8 גרםשומן 11.7 גרם 81.6 גרםנתרן 517.4 מ״ג 3621.6 מ״גחלבון 12.1 גרם 84.8 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.2 גרםשומן רווי 3.1 גרם 22.0 גרםכולסטרול 116.9 מ״ג 818.3 מ״גסידן 28.3 מ״ג 198.0 מ״גברזל 1.5 מ״ג 10.5 מ״גאשלגן 163.1 מ״ג 1142.0 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 17.7 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 10 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות264
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 264.0 קק״ל 1847.9 קק״לפחמימות 14.8 גרם 103.8 גרםשומן 11.7 גרם 81.6 גרםנתרן 517.4 מ״ג 3621.6 מ״גחלבון 12.1 גרם 84.8 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.2 גרםשומן רווי 3.1 גרם 22.0 גרםכולסטרול 116.9 מ״ג 818.3 מ״גסידן 28.3 מ״ג 198.0 מ״גברזל 1.5 מ״ג 10.5 מ״גאשלגן 163.1 מ״ג 1142.0 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 17.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 264 | כמות מנות 7 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה דפי אורזמזרח מערב14 דפי אורז
-
2 כוסות מים קרים
-
1 ביצה L
-
2 כפות רוטב טריאקימזרח מערב
מילוי
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניקצוץ דק
-
250 גרם בשר בקר טחון
-
חופן פטרוזיליה
-
3 שיני שום
-
טיפה פלפל צ’ילי אדוםחריף, קצוץ דק
-
1 כפית בהרטאו ראס אל חנות או כמון
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
-
1 כף קורנפלור
-
1 ביצה Lלהברשת הבורקס
-
חופן שומשוםמזרח מערבלפיזור5
-
חופן קצחלפיזור
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומזהיבים את הבצל והשום.
- מוסיפים את הבשר ומקפיצים עד שצבעו מתחלף.
- מוסיפים גם את שאר המרכיבים (למעט הקורנפלור) ומבשלים מעט.
- מערבבים את הקורנפלור עם 3 כפות מים קרים ומוסיפים למחבת, מוסיפים גם את התבלינים. הקורנפלור מרכך את הבשר, סופח נוזלים ומעניק ברק למילוי, ואינו מורגש בטעם.
- מערבבים היטב ליצירת תערובת מבריקה וללא נוזלים.
- מקררים מעט את המילוי.
- מרכיבים את הבורקס: בקערה שטוחה מערבבים 2 כוסות מים עם הביצה והטריאקי.
- טובלים בקערה דף אורז ומניחים אותו על משטח העבודה. מניחים מעליו דף אורז נוסף טבול בקערה.
- ממלאים במילוי ומגלגלים לצורת סיגר/אצבעות בורקס.
- מברישים את הבורקס בביצה ומפזרים מעל שומשום וקצח.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ-40 דקות, או עד הזהבה.
- מגישים חם.
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומזהיבים את הבצל והשום.
- מוסיפים את הבשר ומקפיצים עד שצבעו מתחלף.
- מוסיפים גם את שאר המרכיבים (למעט הקורנפלור) ומבשלים מעט.
- מערבבים את הקורנפלור עם 3 כפות מים קרים ומוסיפים למחבת, מוסיפים גם את התבלינים. הקורנפלור מרכך את הבשר, סופח נוזלים ומעניק ברק למילוי, ואינו מורגש בטעם.
- מערבבים היטב ליצירת תערובת מבריקה וללא נוזלים.
- מקררים מעט את המילוי.
- מרכיבים את הבורקס: בקערה שטוחה מערבבים 2 כוסות מים עם הביצה והטריאקי.
- טובלים בקערה דף אורז ומניחים אותו על משטח העבודה. מניחים מעליו דף אורז נוסף טבול בקערה.
- ממלאים במילוי ומגלגלים לצורת סיגר/אצבעות בורקס.
- מברישים את הבורקס בביצה ומפזרים מעל שומשום וקצח.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ-40 דקות, או עד הזהבה.
- מגישים חם.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (47)
אפיה רגילה או טורבו?
רגילה
האם אפשר להקפיא לאחר האפיה?
לא, מכיוון שדפי האורז טעימים לזמן קצר בלבד, יש לאכול מיד אחרי האפייה או לאחר חימום בתנור וההקפאה לא תטיב עימם.
אפשר סילאן במקום הטריאקי?
כן אפשרי.