בטטה בשמיכה – מקלות בטטה עטופים בבצק
תתכוננו להפתיע את הילדים שלכם! שי-לי ליפא מכינה מנת ילדים מגניבה של בטטה בשמיכה - מקלות בטטה עטופים בבצק פילאס בצורת מומיה
תתכוננו להפתיע את הילדים שלכם! שי-לי ליפא מכינה מנת ילדים מגניבה של בטטה בשמיכה - מקלות בטטה עטופים בבצק פילאס בצורת מומיה
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 68.0 קק״ל 2040.2 קק״לפחמימות 6.5 גרם 196.1 גרםשומן 4.0 גרם 119.7 גרםנתרן 140.7 מ״ג 4222.5 מ״גחלבון 1.1 גרם 33.7 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 13.2 גרםשומן רווי 2.3 גרם 67.8 גרםכולסטרול 13.4 מ״ג 402.9 מ״גסידן 6.0 מ״ג 180.3 מ״גברזל 0.2 מ״ג 4.9 מ״גאשלגן 45.3 מ״ג 1358.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.6 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות68
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 68.0 קק״ל 2040.2 קק״לפחמימות 6.5 גרם 196.1 גרםשומן 4.0 גרם 119.7 גרםנתרן 140.7 מ״ג 4222.5 מ״גחלבון 1.1 גרם 33.7 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 13.2 גרםשומן רווי 2.3 גרם 67.8 גרםכולסטרול 13.4 מ״ג 402.9 מ״גסידן 6.0 מ״ג 180.3 מ״גברזל 0.2 מ״ג 4.9 מ״גאשלגן 45.3 מ״ג 1358.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 68 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1/2חבילה או 300 גרם בצק פילאס קפוא
בטטה
-
2 בטטות בינוניות
-
50 גרם חמאה
-
2 כפות סילאן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
ציפוי
-
1 ביצה L
-
1 כוס אפונה ירוקה עדינה קפואה
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן. חותכים את הבטטות למקלות באורך 9 ס”מ, וברוחב ועובי 2 ס”מ.
- ממיסים את החמאה במחבת גדולה על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים את הסילאן ומערבבים.
- מניחים את הבטטות במחבת, מתבלים במלח והפלפל ומבשלים 3-2 דקות מכל צד עד שהבטטות מזוגגות ומתחילות להתרכך. מצננים היטב.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- פורשים את הבצק על משטח העבודה. חותכים אותו לרוחב ל-30 רצועות ברוחב 1 ו-1/2 ס”מ כל אחת.
- מלפפים כל מקל בטטה ברצועה של הבצק למראה מומיה. מניחים בתבניות.
- מחוררים עם קצה של סכין שני חורים קטנים לעיניים ומניחים בהם את האפונה.
- מברישים בביצה טרופה ואופים 25-20 דקות עד הזהבה.
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן. חותכים את הבטטות למקלות באורך 9 ס”מ, וברוחב ועובי 2 ס”מ.
- ממיסים את החמאה במחבת גדולה על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים את הסילאן ומערבבים.
- מניחים את הבטטות במחבת, מתבלים במלח והפלפל ומבשלים 3-2 דקות מכל צד עד שהבטטות מזוגגות ומתחילות להתרכך. מצננים היטב.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- פורשים את הבצק על משטח העבודה. חותכים אותו לרוחב ל-30 רצועות ברוחב 1 ו-1/2 ס”מ כל אחת.
- מלפפים כל מקל בטטה ברצועה של הבצק למראה מומיה. מניחים בתבניות.
- מחוררים עם קצה של סכין שני חורים קטנים לעיניים ומניחים בהם את האפונה.
- מברישים בביצה טרופה ואופים 25-20 דקות עד הזהבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
אפשר להכין את זה גם עם בצק פילו?
היי, כן. אפשר להכין גם עם בצק פילו. בהצלחה!
נראה נהדר ומאוד יצירתי! מנסה בקרוב לנכדים שלי:)