הכי קולולוש! עוגיות גריוז מרוקאיות מטוגנות
עוגיות גריוז למימונה זה קינוח מתוק ומטוגן מבצק שמזכיר בצק פסטה, שחותכים לרצועות ומטגנים בשמן עמוק בהדרגה, תוך כדי סיבוב, ליצירת מראה מיוחד
עוגיות גריוז למימונה זה קינוח מתוק ומטוגן מבצק שמזכיר בצק פסטה, שחותכים לרצועות ומטגנים בשמן עמוק בהדרגה, תוך כדי סיבוב, ליצירת מראה מיוחד
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 296.1 קק״ל 14806.9 קק״לפחמימות 18.1 גרם 905.6 גרםשומן 23.6 גרם 1179.6 גרםנתרן 31.2 מ״ג 1558.3 מ״גחלבון 3.6 גרם 179.8 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 27.0 גרםשומן רווי 1.9 גרם 93.8 גרםכולסטרול 47.3 מ״ג 2363.2 מ״גסידן 8.6 מ״ג 431.5 מ״גברזל 0.4 מ״ג 18.9 מ״גאשלגן 35.6 מ״ג 1778.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 15.6 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות296
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 296.1 קק״ל 14806.9 קק״לפחמימות 18.1 גרם 905.6 גרםשומן 23.6 גרם 1179.6 גרםנתרן 31.2 מ״ג 1558.3 מ״גחלבון 3.6 גרם 179.8 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 27.0 גרםשומן רווי 1.9 גרם 93.8 גרםכולסטרול 47.3 מ״ג 2363.2 מ״גסידן 8.6 מ״ג 431.5 מ״גברזל 0.4 מ״ג 18.9 מ״גאשלגן 35.6 מ״ג 1778.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 15.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 296 | כמות מנות 50 |
---|
מצרכים
מצרכים
קישוט
אופן הכנה
- מעבדים קמח, ביצים ושמן במשך דקה במיקסר עם וו לישה. מוסיפים מים בהדרגה, ולשים לבצק אחיד ולא דביק. נותנים לו לנוח 20 דקות בטמפ החדר.
- מרדדים את הבצק (הכי נוח על נייר אפייה מקומח קלות) לעלה בעובי 1/2 ס”מ. חותכים לרצועות ברוחב 7-5 ס”מ ובאורך 30 ס”מ.
- מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב, ומטגנים אחד אחד באופן הבא:
- משחילים את קצה רצועת הבצק בין 2 שיניים של מזלג. מטביעים את קצה הבצק עם המזלג בשמן, עד שהוא מתנפח ומקבל “שלפוחיות” (מחזיקים את יתרת הבצק מתוח באוויר מעל הסיר). מכניסים את הבצק עוד קצת לתוך השמן, ובעזרת המזלג מעגלים את החלק שכבר טוגן, ממשיכים כך עד לקבלת גליל.
- מוציאים לנייר סופג, וחוזרים על הפעולה עם יתר רצועות הבצק.
- מקשטים באבקת סוכר לפני ההגשה.
אופן הכנה
- מעבדים קמח, ביצים ושמן במשך דקה במיקסר עם וו לישה. מוסיפים מים בהדרגה, ולשים לבצק אחיד ולא דביק. נותנים לו לנוח 20 דקות בטמפ החדר.
- מרדדים את הבצק (הכי נוח על נייר אפייה מקומח קלות) לעלה בעובי 1/2 ס”מ. חותכים לרצועות ברוחב 7-5 ס”מ ובאורך 30 ס”מ.
- מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב, ומטגנים אחד אחד באופן הבא:
- משחילים את קצה רצועת הבצק בין 2 שיניים של מזלג. מטביעים את קצה הבצק עם המזלג בשמן, עד שהוא מתנפח ומקבל “שלפוחיות” (מחזיקים את יתרת הבצק מתוח באוויר מעל הסיר). מכניסים את הבצק עוד קצת לתוך השמן, ובעזרת המזלג מעגלים את החלק שכבר טוגן, ממשיכים כך עד לקבלת גליל.
- מוציאים לנייר סופג, וחוזרים על הפעולה עם יתר רצועות הבצק.
- מקשטים באבקת סוכר לפני ההגשה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
???
האהבה שלי! מתכון קליל ומעולה
מכינה להיום לבני המשפחה