גורמה בכמה דקות: דג שלם בתנור עם זוקיני ב-15 דקות עבודה
- יעל טל
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 550.6 קק״ל 1101.3 קק״לפחמימות 18.5 גרם 37.1 גרםשומן 20.3 גרם 40.6 גרםנתרן 14.5 מ״ג 29.0 מ״גחלבון 70.2 גרם 140.4 גרםסיבים תזונתיים 8.3 גרם 16.5 גרםשומן רווי 5.0 גרם 10.0 גרםכולסטרול 0.2 מ״ג 0.4 מ״גסידן 139.9 מ״ג 279.8 מ״גברזל 1.8 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 930.9 מ״ג 1861.8 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 2.7 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות551
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 550.6 קק״ל 1101.3 קק״לפחמימות 18.5 גרם 37.1 גרםשומן 20.3 גרם 40.6 גרםנתרן 14.5 מ״ג 29.0 מ״גחלבון 70.2 גרם 140.4 גרםסיבים תזונתיים 8.3 גרם 16.5 גרםשומן רווי 5.0 גרם 10.0 גרםכולסטרול 0.2 מ״ג 0.4 מ״גסידן 139.9 מ״ג 279.8 מ״גברזל 1.8 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 930.9 מ״ג 1861.8 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 2.7 מ״גסגור
אם אתם רוצים להרשים אורחים בארוחה חגיגית או שסתם בא לכם להתפנק על מנה קצת שונה ומיוחדת, זה בדיוק הפתרון עבורכם.
קודם כל, החלק “המסובך” ביותר במנה הזו, הוא למצוא מוכר דגים שיש לו דגים טריים וטובים ושיודע לנקות היטב את הדג מהקשקשים ומחלקי הפנים.
עכשיו כל שנותר לכם לעשות, הוא לחמם את התנור, לחתוך את הירקות, להניח הכל על תבנית ולהכניס לתנור.
יותר פשוט ומהיר מזה קשה למצוא והאמת גם יותר טעים מדג טרי בתנור, כמעט קשה למצוא…
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 551 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם דג פורלאו דניס או מוסר או לוקוס או לברק
-
1 לימון בינוניפרוס לפרוסות דקות
-
1 חבילה טימין טרי
-
4 זוקיני ירוק בינונייםאפשר לשלב עם זוקיני צהוב
-
1 כרישה גדולהפרוסה דק או בצל
אופן הכנה
- מנגבים את הדגים בנייר סופג וחורצים את בשרם כל 4 ס”מ (אפשר לבקש מהמוכר).
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- ממלאים את בטן הדג בפרוסות הלימון ומחצית מגבעולי התימין ומתבלים במעט מלח ופלפל.
- מפזרים על הדג משני צידיו החיצוניים מלח ופלפל בנדיבות.
- חותכים את הזוקיני לאורכו ל-4 חלקים או לפרוסות דקות.
- מפזרים חצי מכמות הזוקיני והכרישה על תחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה ומזלפים מעל מעט שמן זית. מתבלים את הירקות במעט מלח.
- מניחים על הירקות את הדג/ים מזלפים ומורחים מעט שמן זית (בעזרת היד או בעזרת מברשת) על הדג ומפזרים סביבו את שארית הזוקיני והכרישה. מניחים על הדג והירקות את יתרת גבעולי התימין (אפשר להניח רק על הדג).
- מכניסים לתנור, אופים 25 דקות ומגישים עם לימון ועלי בזיליקום טריים.
אופן הכנה
- מנגבים את הדגים בנייר סופג וחורצים את בשרם כל 4 ס”מ (אפשר לבקש מהמוכר).
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- ממלאים את בטן הדג בפרוסות הלימון ומחצית מגבעולי התימין ומתבלים במעט מלח ופלפל.
- מפזרים על הדג משני צידיו החיצוניים מלח ופלפל בנדיבות.
- חותכים את הזוקיני לאורכו ל-4 חלקים או לפרוסות דקות.
- מפזרים חצי מכמות הזוקיני והכרישה על תחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה ומזלפים מעל מעט שמן זית. מתבלים את הירקות במעט מלח.
- מניחים על הירקות את הדג/ים מזלפים ומורחים מעט שמן זית (בעזרת היד או בעזרת מברשת) על הדג ומפזרים סביבו את שארית הזוקיני והכרישה. מניחים על הדג והירקות את יתרת גבעולי התימין (אפשר להניח רק על הדג).
- מכניסים לתנור, אופים 25 דקות ומגישים עם לימון ועלי בזיליקום טריים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
היה ממש קליל להכנה יצא נפלא
ואי הייתי חייב לחזור ולכתוב לכם שיצא ללקק את האצבעות! הדד בעצמו היה לי כמו חמאה בפה ועם התיבול הזה יצא מושלם