מתכון לוופל בלגי של קרין גורן – חגיגה!
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 420.6 קק״ל 1682.4 קק״לפחמימות 55.0 גרם 220.1 גרםשומן 16.7 גרם 66.9 גרםנתרן 352.6 מ״ג 1410.4 מ״גחלבון 13.2 גרם 53.0 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 5.7 גרםשומן רווי 8.5 גרם 34.0 גרםכולסטרול 180.0 מ״ג 719.9 מ״גסידן 121.6 מ״ג 486.6 מ״גברזל 1.1 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 182.1 מ״ג 728.6 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות421
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 420.6 קק״ל 1682.4 קק״לפחמימות 55.0 גרם 220.1 גרםשומן 16.7 גרם 66.9 גרםנתרן 352.6 מ״ג 1410.4 מ״גחלבון 13.2 גרם 53.0 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 5.7 גרםשומן רווי 8.5 גרם 34.0 גרםכולסטרול 180.0 מ״ג 719.9 מ״גסידן 121.6 מ״ג 486.6 מ״גברזל 1.1 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 182.1 מ״ג 728.6 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.4 מ״גסגור
מתכון לוופל בלגי היה בעבר מתכון מורכב, שהיה קשה למצוא וגם לאף אחד לא היה חשק להתעסק איתו. המתכון דרש בעבר התעסקות עם שמרים והתפחה, למי היה כוח לזה?
כיום כבר יש הרבה מאוד מתכונים לוופל בלגי, אבל מעט מאוד מתכונים מנצחים. כדי להכין וופלים גדולים, רכים ומושלמים, כמו שמגישים לכם במסעדות – צריך מתכון של מקצוענית.
קרין גורן חושפת מתכון לוופל בלגי מושלם, כזה שכולם יכולים להכין לבד בבית, בתוך 20 דקות בלבד.
הבלילה של הוופל היא לא מדע מדויק, כפי שאומרת גורן. אז אם הבלילה נראית לכם סמיכה מדי – הוסיפו לה מעט חלב. אם היא דלילה מדי – הוסיפו מעט קמח.
ניתן להמיר את הקמח גם לקמח ללא גלוטן, אבל חשוב לקחת בחשבון שהתוצאה תהיה פחות אוורירית, לכן כדאי להוסיף חצי כפית סודה לשתייה.
הבלילה יכולה להתאים גם להכנת פנקייק, אבל אנחנו כאן בשביל מתכון לוופל בלגי, עם מייפל, אבקת סוכר, חמאה, שוקולד, פירות… אתם עדיין כאן? זה הזמן לרוץ למטבח ולספר לנו בתגובות איך יצא.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 421 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילה
הגשה
אופן הכנה
- בקערה טורפים ביצים עם חלב, חמאה מומסת וסוכר.
- בקערה נפרדת: מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח, יוצרים גומה בתערובת הקמח ויוצקים לתוכה את הנוזלים. מערבבים מעט עד לקבלת בצק.
- משמנים מחבת וופל בלגי ומחממים. יוצקים תערובת במצקת וסוגרים את המחבת. מבשלים על האש משני הצדדים עד שכמות האדים פוחתת משמעותית. עורמים בצלחת את הוופלים המוכנים ושוב משמנים ומבשלים על האש.
- להכנת פנקייקס - מרססים מחבת בספריי שמן ויוצקים 2-3 כפות מהבלילה לכל פנקייק. הופכים כשמופיעות בועות על פני השטח.
- מגישים חם עם חמאה וסירופ מייפל.
אופן הכנה
- בקערה טורפים ביצים עם חלב, חמאה מומסת וסוכר.
- בקערה נפרדת: מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח, יוצרים גומה בתערובת הקמח ויוצקים לתוכה את הנוזלים. מערבבים מעט עד לקבלת בצק.
- משמנים מחבת וופל בלגי ומחממים. יוצקים תערובת במצקת וסוגרים את המחבת. מבשלים על האש משני הצדדים עד שכמות האדים פוחתת משמעותית. עורמים בצלחת את הוופלים המוכנים ושוב משמנים ומבשלים על האש.
- להכנת פנקייקס - מרססים מחבת בספריי שמן ויוצקים 2-3 כפות מהבלילה לכל פנקייק. הופכים כשמופיעות בועות על פני השטח.
- מגישים חם עם חמאה וסירופ מייפל.
הערות
- אפשר להכין 4 וופלים ענקיים או 20 פנקייקס קטנים.
הערות
- אפשר להכין 4 וופלים ענקיים או 20 פנקייקס קטנים.