חטיפי טופי שוקולד ותפוצ’יפס

חטיף טופי שוקולד ותפוצ'יפס, השילוב המושלם של מתוק ומלוח בממתק היסטרי שכולם יאהבו. קבלו מתכון בכמה שלבים פשוטים שכולם הולכים לשאול איך מכינים
חטיף טופי שוקולד ותפוצ'יפס, השילוב המושלם של מתוק ומלוח בממתק היסטרי שכולם יאהבו. קבלו מתכון בכמה שלבים פשוטים שכולם הולכים לשאול איך מכינים
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
    2554
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2554.2 קק״ל 51084.8 קק״ל
    פחמימות 247.2 גרם 4944.1 גרם
    שומן 158.3 גרם 3166.3 גרם
    נתרן 2.0 מ״ג 40.4 מ״ג
    חלבון 17.7 גרם 354.0 גרם
    סיבים תזונתיים 19.2 גרם 383.2 גרם
    שומן רווי 54.4 גרם 1087.7 גרם
    כולסטרול 25.8 מ״ג 516.0 מ״ג
    סידן 7.3 מ״ג 145.4 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 19.7 מ״ג
    אשלגן 147.2 מ״ג 2944.6 מ״ג
    אבץ 4.8 מ״ג 95.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
    2554
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2554.2 קק״ל 51084.8 קק״ל
    פחמימות 247.2 גרם 4944.1 גרם
    שומן 158.3 גרם 3166.3 גרם
    נתרן 2.0 מ״ג 40.4 מ״ג
    חלבון 17.7 גרם 354.0 גרם
    סיבים תזונתיים 19.2 גרם 383.2 גרם
    שומן רווי 54.4 גרם 1087.7 גרם
    כולסטרול 25.8 מ״ג 516.0 מ״ג
    סידן 7.3 מ״ג 145.4 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 19.7 מ״ג
    אשלגן 147.2 מ״ג 2944.6 מ״ג
    אבץ 4.8 מ״ג 95.9 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
ממתקים
נעמה פלד
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. חממו תנור לחום של 170 מעלות ומצפים תבנית בינונית מרובעת בנייר אפייה.
  2. מרפדים את התבנית עם צ’יפס תפוחי אדמה. חשוב ששכבת הצ’יפס תהיה צפופה.

    מפזרים על תבנית שכבת תפוצ'יפס באופן אחיד. צילום: נמרוד סונדרס
    מפזרים על תבנית שכבת תפוצ’יפס באופן אחיד. צילום: נמרוד סונדרס

  3. מבשלים את החמאה והסוכר בסיר בינוני בערך 5-7 דקות עד לקבלת תערובת בצבע ענברי. חשוב שהסוכר ימס והחמאה תימס. זהירות, הקרמל יבעבע ויתעבה מעט. השתמשו במטרפה כדי לערבב את הקרמל עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. שופכים את הקרמל על שבבי תפוחי האדמה בתבנית שהנחתם קודם לכן.

    שופכים את הקרמל מעל שכבת התפוצ'יפס. צילום: נמרוד סונדרס
    שופכים את הקרמל מעל שכבת התפוצ’יפס. צילום: נמרוד סונדרס

  5. מכניסים את התבנית לתנור למשך כ-7 דקות, מוציאים מהתנור אך משאירים את התנור דולק.
  6. מפזרים את השוקולד צ’יפס מעל שכבת הטופי ומכניסים את התבנית לתנור למשך כ-3 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור ומחליקים מיד את השוקולד בעזרת מרית.

    מפזרים שוקולד צ'יפס מעל שכבת הקרמל. צילום: נמרוד סונדרס
    מפזרים שוקולד צ’יפס מעל שכבת הקרמל. צילום: נמרוד סונדרס

  7. לאחר שהשוקולד חלק ניתן לפזר את פירורי התפוצ’יפס הכתוש מעל לשוקולד. מניחים לתבנית להתקרר לחלוטין לפני שמכניסים למקרר (בערך חצי שעה).
  8. מסמנים את ריבועי החטיף מעל פני השטח, זה עוזר לחתוך את החטיף לאחר מכן ומכניסים את התבנית למקרר מכוסה בניילון נצמד לארבע שעות לפחות.
  9. בעזרת סכין חמה חותכים לריבועים או פשוט שוברים בעזרת פטיש שניצל, זה הכי כייף.
  10. שומרים במקרר בקופסה אטומה כשבוע.

    חותכים לריבועים ומגישים. צילום: נמרוד סונדרס
    חותכים לריבועים ומגישים. צילום: נמרוד סונדרס


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חטיפי טופי שוקולד ותפוצ’יפס

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להשתמש במחמאה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות