טוויסט קיסרי: סלט קיסר מכרוב ניצנים שנשאר טרי כל היום
שמעתם כבר על ההמצאה הגאונית של סלט קיסר מכרוב ניצנים? אז ככה, חסה נובלת ומשחירה מהר, אבל כרוב ניצנים ברוטב נשאר פריך וטעים גם לאורך היום וזה הדבר הגדול הבא!
שמעתם כבר על ההמצאה הגאונית של סלט קיסר מכרוב ניצנים? אז ככה, חסה נובלת ומשחירה מהר, אבל כרוב ניצנים ברוטב נשאר פריך וטעים גם לאורך היום וזה הדבר הגדול הבא!
- יעל טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 240.6 קק״ל 962.3 קק״לפחמימות 9.7 גרם 38.9 גרםשומן 20.1 גרם 80.5 גרםנתרן 236.7 מ״ג 946.8 מ״גחלבון 5.5 גרם 21.9 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 14.1 גרםשומן רווי 3.6 גרם 14.5 גרםכולסטרול 4.6 מ״ג 18.3 מ״גסידן 104.3 מ״ג 417.4 מ״גברזל 0.9 מ״ג 3.6 מ״גאשלגן 247.0 מ״ג 988.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות241
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 240.6 קק״ל 962.3 קק״לפחמימות 9.7 גרם 38.9 גרםשומן 20.1 גרם 80.5 גרםנתרן 236.7 מ״ג 946.8 מ״גחלבון 5.5 גרם 21.9 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 14.1 גרםשומן רווי 3.6 גרם 14.5 גרםכולסטרול 4.6 מ״ג 18.3 מ״גסידן 104.3 מ״ג 417.4 מ״גברזל 0.9 מ״ג 3.6 מ״גאשלגן 247.0 מ״ג 988.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.0 מ״גסגור
עונת כרוב הניצנים היא בדיוק עכשיו. מנובמבר ועד דצמבר. נכון, יש גם קפואים, אבל אם עכשיו יש את הדבר האמיתי אז כדאי ורצוי להשתמש בו, בטח בסלט. כל שנותר הוא להכין את הרוטב ולהוסיף קרוטונים (שאגב, אפשר גם להכין לבד).
אז עשו לעצמכם טובה והכינו לכם את הסלט המעולה הזה עם כרוב ניצנים טרי ובריא!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 241 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
2 לימונים בינונייםקליפה ומיץ
-
30 גרם גבינת פרמזןמגוררת
-
1 כף חרדל דיז’ון
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/4 כוס שמן קנולהניתן להחליף בשמן צמחי אחר
סלט
-
1/2 ק"ג כרוב ניצנים
הגשה
-
1 כוס קרוטונים
-
1 חופן גבינת פרמזןמגוררת
-
1 חופן שקדים טבעייםחתוכים גס
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: גוררים את קליפת הלימון לקערת מעבד המזון ומוסיפים גם את המיץ.
- מוסיפים את גבינת הפרמז’ן, החרדל והפלפל וטוחנים למחית חלקה.
- מוזגים בזרזיף עדין וקבוע ובאיטיות את השמן למחית תוך כדי פעולת מעבד המזון עד שמתקבלת תמיסה קרמית.
- חותכים דק את כרוב הניצנים (קצת מתיש אבל התוצאה שווה את המאמץ).
- מעבירים את כרוב הניצנים לקערה.
- מוזגים מעל את הרוטב, מפזרים את הקרוטונים ומערבבים היטב.
- מפזרים מעל גבינת פרמז’ן מגוררת ושקדים טבעיים ומגישים (או מאחסנים בכלי סגור ולוקחים לעבודה).
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: גוררים את קליפת הלימון לקערת מעבד המזון ומוסיפים גם את המיץ.
- מוסיפים את גבינת הפרמז’ן, החרדל והפלפל וטוחנים למחית חלקה.
- מוזגים בזרזיף עדין וקבוע ובאיטיות את השמן למחית תוך כדי פעולת מעבד המזון עד שמתקבלת תמיסה קרמית.
- חותכים דק את כרוב הניצנים (קצת מתיש אבל התוצאה שווה את המאמץ).
- מעבירים את כרוב הניצנים לקערה.
- מוזגים מעל את הרוטב, מפזרים את הקרוטונים ומערבבים היטב.
- מפזרים מעל גבינת פרמז’ן מגוררת ושקדים טבעיים ומגישים (או מאחסנים בכלי סגור ולוקחים לעבודה).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
לא הכרתי את הסלט הזה תודה