-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 415.1 קק״ל 1660.6 קק״לפחמימות 6.0 גרם 24.1 גרםשומן 34.6 גרם 138.6 גרםנתרן 244.1 מ״ג 976.3 מ״גחלבון 16.3 גרם 65.0 גרםסיבים תזונתיים 13.3 גרם 53.1 גרםשומן רווי 5.0 גרם 20.1 גרםכולסטרול 21.5 מ״ג 86.0 מ״גסידן 41.1 מ״ג 164.4 מ״גברזל 1.8 מ״ג 7.2 מ״גאשלגן 1179.6 מ״ג 4718.5 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 7.9 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות415
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 415.1 קק״ל 1660.6 קק״לפחמימות 6.0 גרם 24.1 גרםשומן 34.6 גרם 138.6 גרםנתרן 244.1 מ״ג 976.3 מ״גחלבון 16.3 גרם 65.0 גרםסיבים תזונתיים 13.3 גרם 53.1 גרםשומן רווי 5.0 גרם 20.1 גרםכולסטרול 21.5 מ״ג 86.0 מ״גסידן 41.1 מ״ג 164.4 מ״גברזל 1.8 מ״ג 7.2 מ״גאשלגן 1179.6 מ״ג 4718.5 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 7.9 מ״גסגור
תתפלאו כמה פשוט להכין מנה סופר מרשימה של טרטר עטוף בפרוסות אבוקדו ואת הפלא הזה יצרתי בעזרת הניילון הנצמד של סנו!
לכל החוששים להכין מנות של דגים נאים בבית קבלו את הטיפים שיתנו לכם בטחון כי אין לכם מושג כמה זה קליל (ומשתלם) אז הנה מה שחשוב לדעת:
* דגים טריים עדיף לקנות בימי שני וחמישי ולעולם לא בראשון.
* לעולם לא נפשיר במקרר דג שנועד למאכל ללא בישול או במילים אחרות: דגים מהקפאה לא מתאימים למנות דג נא!
* תמיד תזמינו מחנות דגים שיש עליה ביקורות טובות ושאתם יודעים שהדגים טריים ומטופלים באופן סטרילי.
* דגים נאים קונים ואוכלים באותו היום. למחרת – רק בישול (מודה שאני מזייפת כאן לפעמים אבל יום אחרי זה הלימיט שלי וזה רק כי אני יודעת שמזמינה ממקום נהדר).
וזהו בגדול! תתחילו להתפרע עם מנות של דגים נאים ועכשיו קבלו את המתכון.
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 415 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
טרטר
-
1 פילה דג לברקאו בורי או בס, ללא עור
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניחריף
-
1 כף גדושה עיריתקצוצה
-
14 עלי נענעללא הגבעולים
-
1 מלפפון גמדי בינוני
-
1 קורט מלח דק
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 כפית סומאק
-
4 אבוקדו בינונייםבשלים אך יציבים
רוטב
-
1/4 כוס רוטב פונזו
-
1/4 כוס מיץ לימוןמלימון אחד
הגשה
-
1 חופן פלפל צ’ילי אדוםפרוס
-
1 חופן עיריתמקלונים
אופן הכנה
- קוצצים את פילה הדג ושמים בקערה- חשוב להשתמש בסכין חדה ולקצוץ קטן קטן.
- קוטמים את המלפפון מכל הצדדים וקוצצים אותם, ללא הליבה. קוצצים את פלפל הצ’ילי האדום ללא הגרעינים. קוצצים דק את הנענע והעירית. מוסיפים הכל לקערת הדג הקצוץ ומערבבים.
- מתבלים מתבלים במלח, שמן זית וסומאק ומערבבים.
- מניחים על משטח העבודה יריעת ניילון נצמד.
- קולפים אבוקדו, חוצים לשניים ובעזרת קולפן קולפים פרוסות דקיקות של אבוקדו. מסדרים אותן בצורה מלבנית ובאמצע מניחים כפית מהטרטר בצורת מלבן - כמו ניגירי.
- מרימים את הניילון הנצמד, עוטפים לצורה המלבנית כך שהאבוקדו מקיף את כל תערובת הטרטר, מהדקים היטב ואז פותחים את הניילון הנצמד. הופכים את הניגירי אבוקדו שלנו לצלחת הגשה וחוזרים על הפעולה.
- בהגשה מניחים על האבוקדו הממולא פרוסת פלפל צ׳ילי חריף ומקלון עירית באלכסון. מוזגים את רוטב הפונזו והלימון לצלחת ההגשה ובתיאבון!
*להכנה מראש יש לשמור את המנה בקופסא אטומה לחלוטין ולהבריש מלמעלה במיץ לימון.
אופן הכנה
- קוצצים את פילה הדג ושמים בקערה- חשוב להשתמש בסכין חדה ולקצוץ קטן קטן.
- קוטמים את המלפפון מכל הצדדים וקוצצים אותם, ללא הליבה. קוצצים את פלפל הצ’ילי האדום ללא הגרעינים. קוצצים דק את הנענע והעירית. מוסיפים הכל לקערת הדג הקצוץ ומערבבים.
- מתבלים מתבלים במלח, שמן זית וסומאק ומערבבים.
- מניחים על משטח העבודה יריעת ניילון נצמד.
- קולפים אבוקדו, חוצים לשניים ובעזרת קולפן קולפים פרוסות דקיקות של אבוקדו. מסדרים אותן בצורה מלבנית ובאמצע מניחים כפית מהטרטר בצורת מלבן - כמו ניגירי.
- מרימים את הניילון הנצמד, עוטפים לצורה המלבנית כך שהאבוקדו מקיף את כל תערובת הטרטר, מהדקים היטב ואז פותחים את הניילון הנצמד. הופכים את הניגירי אבוקדו שלנו לצלחת הגשה וחוזרים על הפעולה.
- בהגשה מניחים על האבוקדו הממולא פרוסת פלפל צ׳ילי חריף ומקלון עירית באלכסון. מוזגים את רוטב הפונזו והלימון לצלחת ההגשה ובתיאבון!
*להכנה מראש יש לשמור את המנה בקופסא אטומה לחלוטין ולהבריש מלמעלה במיץ לימון.