-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 257.6 קק״ל 257.6 קק״לפחמימות 41.5 גרם 41.5 גרםשומן 10.5 גרם 10.5 גרםנתרן 8.5 מ״ג 8.5 מ״גחלבון 2.9 גרם 2.9 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.1 גרםשומן רווי 0.7 גרם 0.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 3.8 מ״ג 3.8 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 24.8 מ״ג 24.8 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה
-
קלוריות258
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 257.6 קק״ל 257.6 קק״לפחמימות 41.5 גרם 41.5 גרםשומן 10.5 גרם 10.5 גרםנתרן 8.5 מ״ג 8.5 מ״גחלבון 2.9 גרם 2.9 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.1 גרםשומן רווי 0.7 גרם 0.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 3.8 מ״ג 3.8 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 24.8 מ״ג 24.8 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
אין כמו עוף שלם בתנור, קריספי ועסיסי שמניחים במרכז השולחן כדי להרשים את האורחים. יש אין-סוף מתכונים להכנת עוף שלם בתנור, אבל המתכון הזה, עם הטוויסט של העמבה ועשבי התיבול, יבטיח שתקצרו מחמאות מכאן ולפחות עד הארוחה הבאה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 258 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
-
1 יחידה עוף שלםגודל בינוני
תערובת תיבול
אופן הכנה
- מכניסים לתוך בטן העוף השלם את הלימון השלם, מצמידים את השוקיים אחת לשנייה וקושרים.
- מכוונים את התנור לצלייה 360, בחום של 190 מעלות ולמשך 35 דקות. מניחים את רשת התנור על קומה אחת, ולוחצים “התחלה / עצירה” כדי להתחיל לחמם את התנור.
- מערבבים בקערה את תערובת התיבול.
- בתבנית התנור יוצקים חצי כוס מים ומניחים גם את 3 שיני השום החצויות, הרוזמרין והטימין.
- מברישים את העוף השלם בתערובת התיבול מכל הצדדים ומניחים במגש הצלייה. שומרים מעט מתערובת התיבול בצד.
- כשהתנור חם, מניחים את התבנית בקומה 1, מעליה את מגש הצלייה עם העוף השלם וסוגרים את דלת התנור כדי להתחיל בצלייה. במהלך הצלייה מומלץ לעצור אחת ל-15 דקות ולמרוח את העוף עם מברשת בתערובת התיבול שנותרה בקערה.
- בודקים שהעוף שזוף ומוכן לאחר 35 דקות ובמידת הצורך מפעילים על אותה התוכנית למשך 5-10 דקות נוספות.
- מגישים את העוף הקריספי עם סלט ירוק ורענן.
אופן הכנה
- מכניסים לתוך בטן העוף השלם את הלימון השלם, מצמידים את השוקיים אחת לשנייה וקושרים.
- מכוונים את התנור לצלייה 360, בחום של 190 מעלות ולמשך 35 דקות. מניחים את רשת התנור על קומה אחת, ולוחצים “התחלה / עצירה” כדי להתחיל לחמם את התנור.
- מערבבים בקערה את תערובת התיבול.
- בתבנית התנור יוצקים חצי כוס מים ומניחים גם את 3 שיני השום החצויות, הרוזמרין והטימין.
- מברישים את העוף השלם בתערובת התיבול מכל הצדדים ומניחים במגש הצלייה. שומרים מעט מתערובת התיבול בצד.
- כשהתנור חם, מניחים את התבנית בקומה 1, מעליה את מגש הצלייה עם העוף השלם וסוגרים את דלת התנור כדי להתחיל בצלייה. במהלך הצלייה מומלץ לעצור אחת ל-15 דקות ולמרוח את העוף עם מברשת בתערובת התיבול שנותרה בקערה.
- בודקים שהעוף שזוף ומוכן לאחר 35 דקות ובמידת הצורך מפעילים על אותה התוכנית למשך 5-10 דקות נוספות.
- מגישים את העוף הקריספי עם סלט ירוק ורענן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן