כדורי פירה תפוחי אדמה וגבינה נחטפים!
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 79.1 קק״ל 1978.7 קק״לפחמימות 10.8 גרם 269.6 גרםשומן 2.7 גרם 68.6 גרםנתרן 137.0 מ״ג 3424.0 מ״גחלבון 3.3 גרם 83.1 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 14.4 גרםשומן רווי 1.3 גרם 32.1 גרםכולסטרול 41.3 מ״ג 1033.5 מ״גסידן 28.1 מ״ג 702.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 7.2 מ״גאשלגן 36.9 מ״ג 923.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 7.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות79
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 79.1 קק״ל 1978.7 קק״לפחמימות 10.8 גרם 269.6 גרםשומן 2.7 גרם 68.6 גרםנתרן 137.0 מ״ג 3424.0 מ״גחלבון 3.3 גרם 83.1 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 14.4 גרםשומן רווי 1.3 גרם 32.1 גרםכולסטרול 41.3 מ״ג 1033.5 מ״גסידן 28.1 מ״ג 702.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 7.2 מ״גאשלגן 36.9 מ״ג 923.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 7.9 מ״גסגור
יושבים בבית ותוהים מה בא לכם עכשיו? יש לנו רעיון מושלם, אתם תודו לנו על זה!
כדורי פירה תפוחי אדמה עם גבינה, כל כדור זהב, כל כדור מלמיליאן (או אייל ברקוביץ’). אתם רק צריכים פירה תפוחי אדמה, אפילו שאריות, גבינה מגוררת, וגם פה ניתן להשתמש בזנבות של גבינות. עוד כמה מצרכים, כמה דקות עבודה ויש לכם להיט בבית!
אולי כדורגל משחקים 90 דקות, אבל המתכון הזה יקח לכם הרבה הרבה פחות!
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 79 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
למלית
-
1ק"ג או 4 תפוחי אדמה גדוליםמקולפים
-
25 גרם חמאה רכה
-
1/2 כוס חלב 3%
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
2 חלמונים L
-
3/4 כוס גבינת מוצרלהמגוררת (אפשר גם יותר)
לטיגון
-
1 כוס קמח לבן
-
2 ביצים Mטרופות
-
2 כוסות פירורי לחםרצוי פנקו, לא חובה
-
לטיגון עמוק (או שמן צמחי אחר)
אופן הכנה
- מכינים את המלית: מבשלים בסיר על הכיריים את תפוחי האדמה עד ריכוך. מסננים מהמים ומועכים למחית כמה שיותר חלקה.
- מוסיפים לתפוחי האדמה את החמאה, החלב, המלח,הפלפל, החלמונים והמוצרלה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
- יוצרים מתערובת תפוחי האדמה כדורים בקוטר של כ-2.5 ס”מ.
- מטגנים את הקרוקטים: בסיר מחממים את השמן על הכיריים. טובלים את הקרוקטים בקמח, אחר כך בביצה ולבסוף בפירורי הלחם ומטגנים בשמן החם עד הזהבה.
- מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת שאריות השמן ומגישים.
- אפשר גם לאפות בתנור בחום של 200 מעלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות. אופים עד הזהבה.
אופן הכנה
- מכינים את המלית: מבשלים בסיר על הכיריים את תפוחי האדמה עד ריכוך. מסננים מהמים ומועכים למחית כמה שיותר חלקה.
- מוסיפים לתפוחי האדמה את החמאה, החלב, המלח,הפלפל, החלמונים והמוצרלה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
- יוצרים מתערובת תפוחי האדמה כדורים בקוטר של כ-2.5 ס”מ.
- מטגנים את הקרוקטים: בסיר מחממים את השמן על הכיריים. טובלים את הקרוקטים בקמח, אחר כך בביצה ולבסוף בפירורי הלחם ומטגנים בשמן החם עד הזהבה.
- מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת שאריות השמן ומגישים.
- אפשר גם לאפות בתנור בחום של 200 מעלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות. אופים עד הזהבה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (24)
יצא ממש טוב ב”ה!! ממש מוצלח! תודה רבה
תודה רבה, מוריה!
יצא מושלםםםםם
איזה כיף לקרוא, תודה אילה!
אני יכולה לאכול את הכדורים עם קטשופ? זה יצא טעים?
היי! כל מה שטעים לך יעבוד 🙂
במה אפשר להחליף את המוצרלה?
בכל גבינה נמסה\צהובה שאוהבים- אמנטל, קשקבל, גאודה וכו’