ככה תכינו בולונז בסיסי מושלם!
- תמרה אהרוני ועומר מילר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 420.4 קק״ל 1261.1 קק״לפחמימות 21.2 גרם 63.6 גרםשומן 27.4 גרם 82.2 גרםנתרן 1513.0 מ״ג 4538.9 מ״גחלבון 19.7 גרם 59.2 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 5.6 גרםשומן רווי 5.5 גרם 16.4 גרםכולסטרול 60.7 מ״ג 182.0 מ״גסידן 36.3 מ״ג 108.8 מ״גברזל 2.1 מ״ג 6.4 מ״גאשלגן 395.9 מ״ג 1187.6 מ״גאבץ 4.3 מ״ג 12.9 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 5 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות420
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 420.4 קק״ל 1261.1 קק״לפחמימות 21.2 גרם 63.6 גרםשומן 27.4 גרם 82.2 גרםנתרן 1513.0 מ״ג 4538.9 מ״גחלבון 19.7 גרם 59.2 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 5.6 גרםשומן רווי 5.5 גרם 16.4 גרםכולסטרול 60.7 מ״ג 182.0 מ״גסידן 36.3 מ״ג 108.8 מ״גברזל 2.1 מ״ג 6.4 מ״גאשלגן 395.9 מ״ג 1187.6 מ״גאבץ 4.3 מ״ג 12.9 מ״גסגור
רוטב בולונז לפסטה, הוא רוטב טעים, קל להכנה, המתאים למבוגרים וגם לילדים.
פסטה ברוטב בולונז, היא מסוג המאכלים שמכינים בסיר אחד ומקבלים ארוחה שלמה שיש בה הכל: פחמימה, בשר וירקות.
מקור הרוטב בבולוניה, שבאיטליה, שם נוהגים להגיש אותו עם פסטה מסוג טליאטלה. אבל מחוץ לאיטליה, דווקא נוהגים להגיש בולונז עם ספגטי או עם פסטה קצרה (כמו ריגטוני).
ספגטי בולונז מתאים לחודשי החורף הקרים, אבל מתאים כארוחה משביעה וטובה גם בחודשי הקיץ, זו ארוחה מצוינת לכל עונות השנה.
אם אתם קצרים בזמן ורוצים לתקתק ארוחה מזינה ומנצחת – אל תחשבו פעמיים. 5 דקות הכנה ויש לכם ארוחה לכל המשפחה.
אפשר גם להשתמש בפסטה ללא גלוטן וניתן גם להשתמש ברוטב הקלאסי הזה להכנת לזניה בשרית.
יש שממש משתוללים ומגישים את הרוטב עם פתיתים ואפילו עם אורז ופירה. הסוד הוא ברוטב, אתם תבחרו את התוספת האהובה עליכם.
מרכיבים 8 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 420 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
1 גזר בינוניקצוץ
-
1 שן שוםכתושה
-
200 גרם בשר בקר טחון
-
1 צנצנת רוטב עגבניות מוכןMUTTI
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- בסיר רחב ושטוח (סוטאז’) מחממים שמן זית ומוסיפים בצל, גזר, שום כתוש ומערבבים.
- מוסיפים מעל בשר טחון ומערבבים יחד עד שהבשר משנה את צבעו לאפרפר.
- מוסיפים צנצנת רוטב עגבניות של MUTTI, מוסיפים מלח ופלפל ונותנים לרוטב להתבשל ולהצטמצם כרבע שעה.
אופן הכנה
- בסיר רחב ושטוח (סוטאז’) מחממים שמן זית ומוסיפים בצל, גזר, שום כתוש ומערבבים.
- מוסיפים מעל בשר טחון ומערבבים יחד עד שהבשר משנה את צבעו לאפרפר.
- מוסיפים צנצנת רוטב עגבניות של MUTTI, מוסיפים מלח ופלפל ונותנים לרוטב להתבשל ולהצטמצם כרבע שעה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
הכוונה שלי לא רוטב מוכן, באופן כללי יש תחליף? נגיד עגבניות מרוסקות?
תכיני רוטב עגבניות פשוט וקלאסי כמו לפסטה 🙂
יש תחליף לרוטב עגבניות מוטי?
אפשר להשתמש בכל רוטב עגבניות מוכן אחר.