לא לחלוקה: טירמיסו בכוסות אישיות
פירוש השם טירמיסו באיטלקית הוא "הרם אותי למעלה" וכשמו כן הוא, קינוח זה מרומם כל מצב רוח ומעלה חיוך על הפנים. המתכון המשודרג שלנו לקינוח האיטלקי המפורסם
פירוש השם טירמיסו באיטלקית הוא "הרם אותי למעלה" וכשמו כן הוא, קינוח זה מרומם כל מצב רוח ומעלה חיוך על הפנים. המתכון המשודרג שלנו לקינוח האיטלקי המפורסם
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 499.0 קק״ל 2994.2 קק״לפחמימות 25.5 גרם 153.3 גרםשומן 40.8 גרם 244.6 גרםנתרן 4.7 מ״ג 28.1 מ״גחלבון 5.0 גרם 29.7 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 13.3 גרםשומן רווי 26.1 גרם 156.6 גרםכולסטרול 50.3 מ״ג 302.0 מ״גסידן 46.1 מ״ג 276.9 מ״גברזל 1.5 מ״ג 9.2 מ״גאשלגן 146.4 מ״ג 878.2 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 4.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות499
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 499.0 קק״ל 2994.2 קק״לפחמימות 25.5 גרם 153.3 גרםשומן 40.8 גרם 244.6 גרםנתרן 4.7 מ״ג 28.1 מ״גחלבון 5.0 גרם 29.7 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 13.3 גרםשומן רווי 26.1 גרם 156.6 גרםכולסטרול 50.3 מ״ג 302.0 מ״גסידן 46.1 מ״ג 276.9 מ״גברזל 1.5 מ״ג 9.2 מ״גאשלגן 146.4 מ״ג 878.2 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 4.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 499 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
בישקוטי
-
1 חבילה בישקוטי
-
1 כוסית אספרסוחזק מאוד
-
1 כוס מים רותחים
-
3 כפות ליקר קפה
לגנאש שוקולד:
-
100 גרם שוקולד מריר
-
60מ"ל או 1/4 כוס שמנת להקצפה יטבתה 38%
לקרם מסקרפונה
-
1 מיכל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
250גרם או 1 מיכל גבינת מסקרפונה
-
50גרם או 1/4 כוס סוכר לבן
-
2 כפות ברנדיאו יין מרסלה מתוק (אופציונלי)
הגשה
-
2 כפות אבקת קקאו
-
1 כף פולי קקאו גרוסים
אופן הכנה
- מכינים את האספרסו: במכונת קפה מכינים אספרסו, מערבבים בקערה שטוחה ורחבה את האספרסו עם המים הרותחים וליקר הקפה ומשאירים בצד.
- מכינים את הגנאש: ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרוגל או על בן מרי ומערבבים היטב עד שמתקבל גנאש חלק. שומרים בצד.
- מכינים את הקרם: שמים בקערת מיקסר עם וו בלון את המסקרפונה, השמנת המתוקה, הסוכר והאלכוהול ומקציפים עד שמתקבל קרם סמיך ועשיר. מעבירים לשק זילוף עם פיה חלקה.
- מרכיבים את הקינוח: טובלים את הבישקוטי לשנייה בתערובת הקפה ושמים בתחתית כלי הגשה (אפשר במידת הצורך לשבור את העוגיות כדי שיתאימו לגודל הכלי). יוצקים מעל כף נדיבה של גנאש השוקולד ומזלפים תלולית של הקרם. חוזרים על הפעולה עוד 2-3 פעמים, כמה שגובה הכלי מאפשר.
- מפזרים מעל קקאו ופולי קקאו ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את האספרסו: במכונת קפה מכינים אספרסו, מערבבים בקערה שטוחה ורחבה את האספרסו עם המים הרותחים וליקר הקפה ומשאירים בצד.
- מכינים את הגנאש: ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרוגל או על בן מרי ומערבבים היטב עד שמתקבל גנאש חלק. שומרים בצד.
- מכינים את הקרם: שמים בקערת מיקסר עם וו בלון את המסקרפונה, השמנת המתוקה, הסוכר והאלכוהול ומקציפים עד שמתקבל קרם סמיך ועשיר. מעבירים לשק זילוף עם פיה חלקה.
- מרכיבים את הקינוח: טובלים את הבישקוטי לשנייה בתערובת הקפה ושמים בתחתית כלי הגשה (אפשר במידת הצורך לשבור את העוגיות כדי שיתאימו לגודל הכלי). יוצקים מעל כף נדיבה של גנאש השוקולד ומזלפים תלולית של הקרם. חוזרים על הפעולה עוד 2-3 פעמים, כמה שגובה הכלי מאפשר.
- מפזרים מעל קקאו ופולי קקאו ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
במרכיבים לקרם ציינתם רק גבינת מסקרפונה, סוכר ואלכוהול אבל באופן ההכנה ציינתם להוסיף שמנת מתוקה. כמה שמנת מתוקה?