לחמניות בריוש עם שוקולד
- שרית נובק
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 188.4 קק״ל 3768.5 קק״לפחמימות 33.3 גרם 665.2 גרםשומן 5.6 גרם 112.3 גרםנתרן 167.4 מ״ג 3347.4 מ״גחלבון 3.7 גרם 73.3 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 16.5 גרםשומן רווי 2.9 גרם 58.3 גרםכולסטרול 32.5 מ״ג 649.2 מ״גסידן 9.7 מ״ג 194.3 מ״גברזל 0.9 מ״ג 17.2 מ״גאשלגן 105.2 מ״ג 2103.0 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 8.3 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות188
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 188.4 קק״ל 3768.5 קק״לפחמימות 33.3 גרם 665.2 גרםשומן 5.6 גרם 112.3 גרםנתרן 167.4 מ״ג 3347.4 מ״גחלבון 3.7 גרם 73.3 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 16.5 גרםשומן רווי 2.9 גרם 58.3 גרםכולסטרול 32.5 מ״ג 649.2 מ״גסידן 9.7 מ״ג 194.3 מ״גברזל 0.9 מ״ג 17.2 מ״גאשלגן 105.2 מ״ג 2103.0 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 8.3 מ״גסגור
אפטר חגים שמח!
פתאום השנה משהו בי התהפך. קיבלתי את החגים באהבה ובזרועות פתוחות.
את החגים ובעיקר את החופש הארוך שהגיע איתם.
ניצלתי אותו למנוחה, לחשבון נפש, לזרוע פרויקטים חדשים לשנה החדשה, ולזמן איכות עם המשפחה.
אבל אין כמו לחזור לשגרה.
להקלה על החזרה לשגרה, שלחתי אותם בבוקר הראשון לבית הספר עם לחמניות בריוש מנוקדות בשוקולד, אחת לכל אחד, ועוד 3 בשבילי. לנחיתה רכה…
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 188 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
לחמניות
-
500 גרם קמח לבן
-
10 גרם שמרים יבשים
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 כפית מלח דק
-
1 ביצה L
-
1 1/4 כוסות חלב פושר
-
60 גרם חמאה רכהבטמפרטורת החדר
-
1 כוס שוקולד צ’יפס
ציפוי
-
1 חלמון Lמדולל במעט מים
-
2 כפות סוכר גבישי
לאפייה:
אופן הכנה
- מערבבים בקערה קמח ושמרים. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים.
- עושים גומה במרכז הקערה ומוסיפים לתוכה ביצה, חלב וחמאה.
- לשים לבצק במשך 10 דקות, עד שמקבלים בצק חלק ורך.
- מוסיפים שוקולד צ’יפס ומערבבים קלות.
- מכסים את הקערה וממתינים לתפיחה עד להכפלת הנפח, כשעה בטמפרטורת החדר, או 8 שעות במקרר.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מוציאים את הבצק מהקערה, יוצרים ממנו כדורים (כ-65 גרם לכדור).
- מברישים בחלמון טרוף ומפזרים מלמעלה מעט סוכר גבישי.
- מניחים לתפיחה נוספת כ-20 דקות, מכניסים לתנור ואופים כ-15-20 דקות עד שהבריושים משחימים.
אופן הכנה
- מערבבים בקערה קמח ושמרים. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים.
- עושים גומה במרכז הקערה ומוסיפים לתוכה ביצה, חלב וחמאה.
- לשים לבצק במשך 10 דקות, עד שמקבלים בצק חלק ורך.
- מוסיפים שוקולד צ’יפס ומערבבים קלות.
- מכסים את הקערה וממתינים לתפיחה עד להכפלת הנפח, כשעה בטמפרטורת החדר, או 8 שעות במקרר.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מוציאים את הבצק מהקערה, יוצרים ממנו כדורים (כ-65 גרם לכדור).
- מברישים בחלמון טרוף ומפזרים מלמעלה מעט סוכר גבישי.
- מניחים לתפיחה נוספת כ-20 דקות, מכניסים לתנור ואופים כ-15-20 דקות עד שהבריושים משחימים.
תגובות (6)
איך ממירים את השמרים היבשים בטריים?
איך מכינים סוכר גבישי?
היי עדי! לא מכינים סוכר גבישי, פשוט קונים אותו כך. ניתן להשיג במגוון חנויות אפייה או תבלינים.
יצא פשוט טעים !! איזה כיף שבחרתי במתכון הזה
כמה זמן בערך לוק חלבצק לתפוח? באיזה תבנית אןפים את זה?
היי דנה, כשעה בטמפרטורת החדר, 8 שעות במקרר (ראי סעיף 5 באופן ההכנה).
אופים בתבנית תנור עם נייר אפייה (במרווחים אחד מהשני)