לשון בקר עם ירקות אפויים בתנור
תמיד רציתם להכין לשון בקר ולא ידעתם איך? השף משה שגב מכין מנה מיוחדת של לשון בקר עם ירקות אפויים בתנור בניחוח הדרים ולמון גראס
תמיד רציתם להכין לשון בקר ולא ידעתם איך? השף משה שגב מכין מנה מיוחדת של לשון בקר עם ירקות אפויים בתנור בניחוח הדרים ולמון גראס
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 903.6 קק״ל 3614.4 קק״לפחמימות 121.4 גרם 485.7 גרםשומן 37.7 גרם 151.0 גרםנתרן 3295.1 מ״ג 13180.4 מ״גחלבון 14.7 גרם 59.0 גרםסיבים תזונתיים 5.8 גרם 23.3 גרםשומן רווי 7.2 גרם 28.9 גרםכולסטרול 37.0 מ״ג 147.9 מ״גסידן 97.8 מ״ג 391.1 מ״גברזל 3.6 מ״ג 14.6 מ״גאשלגן 1194.5 מ״ג 4778.0 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 7.5 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה שעהכולל 3 שעות
-
קלוריות904
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 903.6 קק״ל 3614.4 קק״לפחמימות 121.4 גרם 485.7 גרםשומן 37.7 גרם 151.0 גרםנתרן 3295.1 מ״ג 13180.4 מ״גחלבון 14.7 גרם 59.0 גרםסיבים תזונתיים 5.8 גרם 23.3 גרםשומן רווי 7.2 גרם 28.9 גרםכולסטרול 37.0 מ״ג 147.9 מ״גסידן 97.8 מ״ג 391.1 מ״גברזל 3.6 מ״ג 14.6 מ״גאשלגן 1194.5 מ״ג 4778.0 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 7.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 904 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
לשון בקר
-
2 לשון בקר גדולות
-
1 כוס מים
-
10 שיני שום
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית פפריקה חריפה
-
3 כפות סילאן
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 כפית מלח דק
ירקות אפויים
-
4 בטטות בינוניות
-
4 תפוחי אדמה בינוניים
-
4 סלקים בינוניים
-
1/2 כוס סילאן
-
1 כוס מיץ תפוחים
-
1/4 כוס שמן זית
-
2 גבעולי למון גראס
-
1 כף מלח גס
אופן הכנה
- מבשלים את הלשונות בסיר עם מים רותחים במשך כשעתיים או בסיר לחץ במשך כ-60 דקות. חותכים את הבטטות לפלחים ואת תפוחי האדמה והסלקים לרבעים. קוצצים גס את הלמון גראס.
- מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הלשון: חותכים את הלשונות לסטייקים בעובי 4 ס”מ. שמים בסיר גדול ומוסיפים את שאר הרכיבים. מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 40 דקות.
- מכינים את הירקות האפויים: שמים את כל הירקות בקערה גדולה ומוסיפים את שאר רכיבי המתכון, למעט המלח. מערבבים, מעבירים לתבנית אפייה וממליחים. מכסים את התבנית בנייר אפייה ורדיד אלומיניום ואופים 40 דקות. מסירים את הניירות, מחזירים את התבנית לתנור, מעבירים למצב גריל עליון ואופים עד לקבלת צבע שחום.
- מגישים את הלשון לצד הירקות האפויים.
אופן הכנה
- מבשלים את הלשונות בסיר עם מים רותחים במשך כשעתיים או בסיר לחץ במשך כ-60 דקות. חותכים את הבטטות לפלחים ואת תפוחי האדמה והסלקים לרבעים. קוצצים גס את הלמון גראס.
- מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הלשון: חותכים את הלשונות לסטייקים בעובי 4 ס”מ. שמים בסיר גדול ומוסיפים את שאר הרכיבים. מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 40 דקות.
- מכינים את הירקות האפויים: שמים את כל הירקות בקערה גדולה ומוסיפים את שאר רכיבי המתכון, למעט המלח. מערבבים, מעבירים לתבנית אפייה וממליחים. מכסים את התבנית בנייר אפייה ורדיד אלומיניום ואופים 40 דקות. מסירים את הניירות, מחזירים את התבנית לתנור, מעבירים למצב גריל עליון ואופים עד לקבלת צבע שחום.
- מגישים את הלשון לצד הירקות האפויים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
בסרטון הוא מבשל את הלשונות בסיר לחץ שעה וחצי ולא שעה כמו בהוראות. וחוץ מזה – הוא לא מציין שיש לנקות ולקלף את הלשונות
היי דינה, נבדוק את הדברים ובכל אופן מומלץ להיצמד למתכון הכתוב!
הלמון גראס יתן לזה טעם מיוחד
בהחלט כן ((: בהצלחה!