מרק כרובית נהדר שגם הקטנטנים יזללו!

מרק כרובית קטיפתי ומושלם, מלא בכל מה שטוב למשפחה כולה, ואפילו סרבני ירקות קטנטנים ישמחו לקראתו - כבר אמרנו שהוא מושלם?
מרק כרובית קטיפתי ומושלם, מלא בכל מה שטוב למשפחה כולה, ואפילו סרבני ירקות קטנטנים ישמחו לקראתו - כבר אמרנו שהוא מושלם?
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
25 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    508
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 508.0 קק״ל 2032.0 קק״ל
    פחמימות 33.9 גרם 135.7 גרם
    שומן 26.6 גרם 106.3 גרם
    נתרן 288.8 מ״ג 1155.1 מ״ג
    חלבון 33.4 גרם 133.5 גרם
    סיבים תזונתיים 9.0 גרם 36.2 גרם
    שומן רווי 15.1 גרם 60.2 גרם
    כולסטרול 52.6 מ״ג 210.4 מ״ג
    סידן 378.9 מ״ג 1515.5 מ״ג
    ברזל 1.9 מ״ג 7.5 מ״ג
    אשלגן 1438.8 מ״ג 5755.1 מ״ג
    אבץ 2.8 מ״ג 11.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    508
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 508.0 קק״ל 2032.0 קק״ל
    פחמימות 33.9 גרם 135.7 גרם
    שומן 26.6 גרם 106.3 גרם
    נתרן 288.8 מ״ג 1155.1 מ״ג
    חלבון 33.4 גרם 133.5 גרם
    סיבים תזונתיים 9.0 גרם 36.2 גרם
    שומן רווי 15.1 גרם 60.2 גרם
    כולסטרול 52.6 מ״ג 210.4 מ״ג
    סידן 378.9 מ״ג 1515.5 מ״ג
    ברזל 1.9 מ״ג 7.5 מ״ג
    אשלגן 1438.8 מ״ג 5755.1 מ״ג
    אבץ 2.8 מ״ג 11.4 מ״ג
    סגור

רוצים להכניס בקלות יותר ירקות לתזונה של בני הבית? מרק כרובית הוא מעדן חורפי שכל המשפחה תשמח לקראתו, וגם פעוטות יכולים להצטרף לחגיגה. מה צריך יותר?

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרקים
נעמה פלד
X

25 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרק

  • חתוכה לקוביות (או כל גבינה קשה שיש במקרר ואתם אוהבים)

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את המרק: בסיר גדול ממיסים את החמאה.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ובוחשים בכף עץ, עד להתרככות ושקיפות.
  3. מוסיפים לסיר את פרחי הכרובית המופרדים, את תפוח האדמה, ציר הירקות, החלב, השמנת והמלח.
  4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים ברתיחה עדינה כ- 30 דקות עד שהכרובית ותפוחי האדמה רכים.
  5. טוחנים את המרק במעבד מזון או בלנדר מוט עד לקבלת מרק אחיד ושמנתי. אם המרק סמיך מדי לטעמכם אפשר להוסיף חלב חם.
  6. מחלקים לקעריות מרק ומניחים מעל את קוביות הגבינה, הן נמסות תוך כדי ערבוב במרק החם.
  7. מקשטים: אפשר לקשט את קעריות המרק בכרובית צלויה או בקרוטונים או אפילו בפרוסות שום מטוגנות קלות (אני הרוסה על זה).
  8. המרק נשמר מכוסה במקרר יומיים ובהקפאה עד חודש.
  9. לא שוכחים לבוא לספר לי איך יצא!

 

הערות

  • כרובית עשויה לגרום לגזים ובמידה ויש לקטנטנים רגישות בעניין כדאי לחכות עוד קצת עם הגשת המנה

tip

טיפ מקרר Hisense

1. את המרק שנותר אפשר להקפיא במנות מדודות ולהפשיר כשמתחשק, הוא יישמר טרי ומצוין עד חודש במגירת הסופט פריז.
2. כדי לשמור על טריות הירקות אחסנו במקרר במגירה היעודית לאחסון ירקות.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מרק כרובית נהדר שגם הקטנטנים יזללו!

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    בעז קליין

    משו מתבשל פה ….. @נשוי לצמחונית

תגובות (40)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה כיף שרון!

      Avatar
      מערכת Foody

      להחליף את החמאה בשמן ואת השמנת החמוצה והחלב בכוס קרם קוקוס (מומלץ להוסיף חצי כוס ואז לבדוק לפי הטעם). אפשר לוותר על גבינת הגאודה

    Avatar
    אפרת

    אשמח לדעת כמה גרם/כמה כוסות כרובית קפואה כתחליף לכרובית הטריה. תודה!

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אפרת, 400 גרם כרובית!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות