ממש כמו ב-KFC: עוף מטוגן בציפוי פריך
- נטע לויה
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2616.4 קק״ל 10465.8 קק״לפחמימות 61.6 גרם 246.2 גרםשומן 260.0 גרם 1039.9 גרםנתרן 1789.6 מ״ג 7158.5 מ״גחלבון 18.6 גרם 74.4 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 19.2 גרםשומן רווי 19.7 גרם 79.0 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 76.4 מ״ג 305.6 מ״גברזל 2.4 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 243.4 מ״ג 973.7 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.5 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות2616
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2616.4 קק״ל 10465.8 קק״לפחמימות 61.6 גרם 246.2 גרםשומן 260.0 גרם 1039.9 גרםנתרן 1789.6 מ״ג 7158.5 מ״גחלבון 18.6 גרם 74.4 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 19.2 גרםשומן רווי 19.7 גרם 79.0 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 76.4 מ״ג 305.6 מ״גברזל 2.4 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 243.4 מ״ג 973.7 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.5 מ״גסגור
אחד המאכלים הכי טעימים ומזוהים עם המטבח האמריקאי הוא עוף מטוגן. העוף המטוגן המפורסם ביותר הוא הלא קאנטקי פרייד צ’יקן או KFC – מעטה פריך ומתפצפץ בפה שעוטף בשר עוף עסיסי ונימוח בטירוף.
האמריקאים משתמשים במשרה של רוויון (חובצה) שמרככת מאוד את העוף, אני לקחתי על עצמי משימה למצוא אלטרנטיבה כשרה ללא התפשרות בטעם ומרקם. הייתי צריכה למצוא תחליף למשרה שיש בו חומציות, שהיא זאת שאחראית על ריכוך העוף. השימוש בביצים טרופות בשילוב עם מיץ לימון מהווה תחליף מושלם לרוויון ומניב תוצאה מדהימה! עוף עסיסי בטירוף. אפשר להשרות את העוף 3-4 שעות ואפשר גם למשך הלילה. ככל שהעוף יבלה יותר זמן במרינדה כך הוא יתרכך ויהיה עסיסי יותר לאחר הטיגון.
טיפ נוסף לעוף מטוגן המושלם הוא הציפוי הכפול – טובלים את העוף בקמח, שוב בביצים הטרופות וחזרה לקמח. הפעולה הזאת יוצרת קראסט עבה וקריספי במיוחד, ששומר את כל העסיסיות של העוף בפנים. כיוון שהעוף שמשתמשים בו הוא עם עצמות, הטיגון הקצר אינו מספיק כדי לבשל אותו עד הסוף ולכן לאחר הטיגון מכניסים אותו לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 10 דקות.
טיפ לעוף קריספי באמת, שתקף גם לשניצלים או לכל מאכל מצופה ומטוגן – ישר לאחר הטיגון הניחו את העוף על רשת במקום על נייר סופג. כשמניחים מאכל פריך על נייר סופג, הלחות שנוצרת מתחת לעוף מרככת את הציפוי ובעצם “הורסת” את הקריספיות. ברגע שמניחים את העוף על רשת מאפשרים לאדי החום לצאת מלמטה וזה שומר על הציפוי פריך לגמרי. אתם חייבים לנסות בשביל להבין עד כמה זה טעים!
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 2616 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
10 שוקי עוף עם עור בינוניים
-
4 ביצים L
-
1 כף חרדל דיז’ון
-
2 כפות מיץ לימון
-
2 כפות פפריקה מתוקה
-
2 כפות אורגנו יבש
-
2 כפות אבקת שום
-
2 כפיות פלפל שחור טחון
-
2 כפיות מלח דק
-
2 כפיות אבקת צ’יליאו פפריקה חריפה
-
2 כוסות קמח לבן
-
1 ליטר שמן קנולהלטיגון עמוק
אופן הכנה
- מערבבים בקערה קטנה את הפפריקה, אורגנו, אבקת שום, פלפל שחור, מלח וצ’ילי.
- בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם מיץ הלימון והחרדל.
- מניחים את שוקי העוף בשקית זיפ-לוק גדולה או בקערה. מוסיפים חצי מתערובת התבלינים ומעסים את העוף היטב כך שהתבלינים יחדרו לעוף (ממש עושים מסאז’ לעוף).
- מוסיפים לשוקיים את תערובת הביצים, מערבבים ומכניסים למקרר למשך 3-4 שעות ועד לילה שלם.
- מפרידים את שוקי העוף מהמרינדה לשתי קערות נפרדות. בקערה שלישית מערבבים את הקמח עם שארית התבלינים.
- מתחילים בציפוי העוף: טובלים כל שוק בקמח ומצפים היטב. מעבירים לתערובת הביצים ו”מרטיבים” לגמרי את העוף. מחזירים שוב לקמח המתובל ומצפים מכל הכיוונים.
- חוזרים על הפעולה עם כל שוקי העוף הנותרים ומסדרים אותם בסלסלת הטיגון באוויר חם.
- מרססים מעט את שוקי העוף בספריי שמן. פעולה זו לא חובה וניתן להכין את המנה ללא שמן בכלל.
- מפעילים את מכשיר הנינג’ה תנור אובן טורבו MAX: לוחצים על לחצן “התחלה”, בוחרים בתוכנית “טיגון באוויר חם”, מכוונים טמפרטורה ל-180 מעלות וזמן ל40 דקות. מחכים כ-90 שניות שהמכשיר יתחמם ויודיע לנו בעזרת ציפצוף וכיתוב add food שאפשר להכניס את השוקיים למכשיר.
- מכניסים את השוקיים המסודרות בסלסלת הטיגון באוויר חם למכשיר וסוגרים.
- כאשר השוקיים יהיו מוכנות, התנור אובן יסיים את הפעולה עם צפצוף. בתאבון!
אופן הכנה
- מערבבים בקערה קטנה את הפפריקה, אורגנו, אבקת שום, פלפל שחור, מלח וצ’ילי.
- בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם מיץ הלימון והחרדל.
- מניחים את שוקי העוף בשקית זיפ-לוק גדולה או בקערה. מוסיפים חצי מתערובת התבלינים ומעסים את העוף היטב כך שהתבלינים יחדרו לעוף (ממש עושים מסאז’ לעוף).
- מוסיפים לשוקיים את תערובת הביצים, מערבבים ומכניסים למקרר למשך 3-4 שעות ועד לילה שלם.
- מפרידים את שוקי העוף מהמרינדה לשתי קערות נפרדות. בקערה שלישית מערבבים את הקמח עם שארית התבלינים.
- מתחילים בציפוי העוף: טובלים כל שוק בקמח ומצפים היטב. מעבירים לתערובת הביצים ו”מרטיבים” לגמרי את העוף. מחזירים שוב לקמח המתובל ומצפים מכל הכיוונים.
- חוזרים על הפעולה עם כל שוקי העוף הנותרים ומסדרים אותם בסלסלת הטיגון באוויר חם.
- מרססים מעט את שוקי העוף בספריי שמן. פעולה זו לא חובה וניתן להכין את המנה ללא שמן בכלל.
- מפעילים את מכשיר הנינג’ה תנור אובן טורבו MAX: לוחצים על לחצן “התחלה”, בוחרים בתוכנית “טיגון באוויר חם”, מכוונים טמפרטורה ל-180 מעלות וזמן ל40 דקות. מחכים כ-90 שניות שהמכשיר יתחמם ויודיע לנו בעזרת ציפצוף וכיתוב add food שאפשר להכניס את השוקיים למכשיר.
- מכניסים את השוקיים המסודרות בסלסלת הטיגון באוויר חם למכשיר וסוגרים.
- כאשר השוקיים יהיו מוכנות, התנור אובן יסיים את הפעולה עם צפצוף. בתאבון!
תגובות (68)
הי. רשום שיש להשתמש בליטר שמן לטיגון אבל בסעיף 8 רשום לרסס עם קצת שמן ואפשרי גם בלי בכלל. מה לא הבנתי כאן?
היי עמנואל, במידה ואתה מטגן בשמן עמוק אז משתמשים בליטר שמן.
ממש אתר מצויין
תודה אסנת, עשית לנו את היום