-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 498.7 קק״ל 1994.9 קק״לפחמימות 52.6 גרם 210.5 גרםשומן 29.9 גרם 119.7 גרםנתרן 218.6 מ״ג 874.3 מ״גחלבון 5.1 גרם 20.4 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 20.2 גרםשומן רווי 25.5 גרם 102.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 55.2 מ״ג 220.8 מ״גברזל 3.1 מ״ג 12.4 מ״גאשלגן 777.7 מ״ג 3110.7 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות499
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 498.7 קק״ל 1994.9 קק״לפחמימות 52.6 גרם 210.5 גרםשומן 29.9 גרם 119.7 גרםנתרן 218.6 מ״ג 874.3 מ״גחלבון 5.1 גרם 20.4 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 20.2 גרםשומן רווי 25.5 גרם 102.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 55.2 מ״ג 220.8 מ״גברזל 3.1 מ״ג 12.4 מ״גאשלגן 777.7 מ״ג 3110.7 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 499 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קרם
תוספות וקישוטים
-
3 מנגו בינוניים
-
1 חופן שומשום שחורמזרח מערבלקישוט
-
1 חופן נענעעלים לקישוט
אופן הכנה
- שוטפים את האורז מספר פעמים עד שצבע המים שקוף ונקי, משרים את האורז מינימום שעה בקערה עם מים ומסננים.
- בסיר שמים את האורז והמים ומבשלים על אש נמוכה עד שהמים מתאדים, מכבים את האש, מכסים את הסיר במגבת ועוברים להכנת הקרם.
- בקלחת שמים קרם קוקוס, סוכר ומלח ומחממים עד להמסת הסוכר.
- מערבבים בקערית את המים הקרים והקורנפלור עד שמקבלים עיסה אחידה בלי גושים.
- לוקחים חצי מכמות הקרם ומערבבים עם האורז, לחצי השני של הקרם קוקוס שנשאר בקלחת מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים כ-2 דקות עד להסמכה קלה של הקרם.
- שמים מהאורז בקערה עגולה קטנה ומהדקים היטב, הופכים את הקערה עם האורז על גבי צלחת שטוחה, פורסים מנגו לפרוסות ומסדרים לצד האורז, לוקחים כף או שתיים מקרם הקוקוס הסמיך ומוזגים מעל האורז.
- מקשטים בשומשום שחור ונענע ומגישים.
אופן הכנה
- שוטפים את האורז מספר פעמים עד שצבע המים שקוף ונקי, משרים את האורז מינימום שעה בקערה עם מים ומסננים.
- בסיר שמים את האורז והמים ומבשלים על אש נמוכה עד שהמים מתאדים, מכבים את האש, מכסים את הסיר במגבת ועוברים להכנת הקרם.
- בקלחת שמים קרם קוקוס, סוכר ומלח ומחממים עד להמסת הסוכר.
- מערבבים בקערית את המים הקרים והקורנפלור עד שמקבלים עיסה אחידה בלי גושים.
- לוקחים חצי מכמות הקרם ומערבבים עם האורז, לחצי השני של הקרם קוקוס שנשאר בקלחת מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים כ-2 דקות עד להסמכה קלה של הקרם.
- שמים מהאורז בקערה עגולה קטנה ומהדקים היטב, הופכים את הקערה עם האורז על גבי צלחת שטוחה, פורסים מנגו לפרוסות ומסדרים לצד האורז, לוקחים כף או שתיים מקרם הקוקוס הסמיך ומוזגים מעל האורז.
- מקשטים בשומשום שחור ונענע ומגישים.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן