מצ’קצ’קים ארוחה בסיר אחד – עוף ברוטב עגבניות וחומוס
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 975.9 קק״ל 3903.6 קק״לפחמימות 331.2 גרם 1324.8 גרםשומן 248.0 גרם 992.1 גרםנתרן 757.5 מ״ג 3030.1 מ״גחלבון 256.2 גרם 1024.8 גרםסיבים תזונתיים 252.9 גרם 1011.4 גרםשומן רווי 226.1 גרם 904.2 גרםכולסטרול 223.1 מ״ג 892.5 מ״גסידן 445.3 מ״ג 1781.1 מ״גברזל 234.3 מ״ג 937.3 מ״גאשלגן 1944.1 מ״ג 7776.3 מ״גאבץ 228.6 מ״ג 914.4 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות976
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 975.9 קק״ל 3903.6 קק״לפחמימות 331.2 גרם 1324.8 גרםשומן 248.0 גרם 992.1 גרםנתרן 757.5 מ״ג 3030.1 מ״גחלבון 256.2 גרם 1024.8 גרםסיבים תזונתיים 252.9 גרם 1011.4 גרםשומן רווי 226.1 גרם 904.2 גרםכולסטרול 223.1 מ״ג 892.5 מ״גסידן 445.3 מ״ג 1781.1 מ״גברזל 234.3 מ״ג 937.3 מ״גאשלגן 1944.1 מ״ג 7776.3 מ״גאבץ 228.6 מ״ג 914.4 מ״גסגור
בחורף יש לי קרייבינג לתבשילים. אני קצת ארנב קטן ורטוב שמרחרח אחר ריח של בישולים, ריח של בית, בדיוק כמו זה שחיכה לנו בכל יום כשהיינו חוזרים מבית הספר. אין לי מושג איך אמא שלי הצליחה גם לעבוד במשרה מלאה, גם לגדל אותנו (ואת אבא שלי) וגם להשאיר לנו כל יום סיר עם תבשיל טרי (כי אנחנו מפונקים ולא מוכנים לאכול יום אחרי יום את אותו אוכל), שרק היה צריך להוציא מהמקרר ולחמם.
אז זה היה נראה לי טריוואלי, אני מתביישת לספר שקצת קינאתי בילדים האלה עם האמהות שגילו את השניצל הקפוא ואת צ’יפס התפוגן. אוי… כמה שאני רציתי תפוגן או לפחות פיצה מקפיצה! או גם וגם!
אבל האמא העיקשת שלי עמדה בכל ערב וצ’יקצ’קה ארוחה שלמה בסיר אחד שחיכתה בסבלנות ליום המחרת, תמיד מושקעת ומזינה, תמיד עם חותם ידיה הטובות של גלי, ה-אמא שלי.
את מה שפעם כל כך שנאתי, אני אוהבת היום. תמיד מתחשקות לי קציצות ברוטב, ואם אפשר פתיתים, אבל אם לא קציצות עם פתיתים, אז פשוט תבשיל שיזכיר לי שאני עדיין קצת ילדה של מישהו ושלמישהו הזה אכפת אם אגמור מהצלחת או לא.
אז הנה, ארוחת שלמה בסיר אחד, עוף מתובל עם גרגרי חומוס. עשר דקות הכנה ושעה בישול. זהו, יש לכם ארוחה מושלמת. ואם אתם לא מפונקים, תוכלו לאכול אותה יום אחרי יום ולברך את האמהות שגידלו אותנו על סירים מהבילים של אהבה.
אמא, אני לא אומרת את זה מספיק, אבל אני כל כך אוהבת אותך!
מרכיבים 18 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 976 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
לתבשיל העוף:
-
2 בצלים בינונייםקצוצים לקוביות בינוניות
-
5 כפות שמן זית
-
3 שיני שוםחתוכות לפרוסות
-
3 כרעי עוףנקיות ומפורקות (לא צריך להוריד את העור, אלא אם בא לכם)
-
1 קורט מלח גס
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית פפריקה מעושנת
-
1 כפית גדושה פלפל שחור גרוס
-
1 כפית שטוחה כורכום
-
1 כפית שטוחה כמון טחון
-
1 כף גדושה אריסה
-
1 קופסה עגבניות חתוכות לקוביות
-
1 כפית סוכר לבן
-
2 כוסות מים רותחים
-
1 קורט מלח דק
-
4 כוסות גרגירי חומוס מבושליםאפשר להשתמש בחומוס מקופסה או קפוא
-
1/2 כוס כוסברהניתן להחליף בפטרוזיליה אם לא אוהבים
לקישוט:
-
1/4 כוס כוסברהעלים מופרדים של כוסברה או פטרוזיליה
אופן הכנה
- מטגנים בסיר שטוח בינוני על כיריים את הבצלים בשמן הזית עד שהם מזהיבים (כדאי לערבב מדי פעם ולהשגיח). מוסיפים את פרוסות השום וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הירכיים והשוקיים, מפזרים מעל קורט מלח גס, מזהיבים את חלקי העוף מכל הצדדים תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים לסיר את הפפריקה, הפלפל השחור, הכמון והכורכום ומערבבים דקה או שתיים.
- מוסיפים את האריסה, העגבניות והסוכר, מערבבים ומבשלים כחמש דקות.
- מוסיפים לסיר את המים הרותחים, וממשיכים לבשל על אש נמוכה כרבע שעה עד צמצום הנוזלים.
- מוסיפים את גרגירי החומוס והכוסברה הקצוצה, מערבבים קלות, וממשיכים לבשל על אש נמוכה עם מכסה סגור עוד כחצי שעה עד שהעוף מוכן.
- אם בא לכם אפשר להכניס את הסיר לכמה דקות לתנור חם (200 מעלות) עד שהעור מקבל השחמה יפה ופציחה.
- מפזרים מעל עלי כוסברה רעננים ומגישים.
אופן הכנה
- מטגנים בסיר שטוח בינוני על כיריים את הבצלים בשמן הזית עד שהם מזהיבים (כדאי לערבב מדי פעם ולהשגיח). מוסיפים את פרוסות השום וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הירכיים והשוקיים, מפזרים מעל קורט מלח גס, מזהיבים את חלקי העוף מכל הצדדים תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים לסיר את הפפריקה, הפלפל השחור, הכמון והכורכום ומערבבים דקה או שתיים.
- מוסיפים את האריסה, העגבניות והסוכר, מערבבים ומבשלים כחמש דקות.
- מוסיפים לסיר את המים הרותחים, וממשיכים לבשל על אש נמוכה כרבע שעה עד צמצום הנוזלים.
- מוסיפים את גרגירי החומוס והכוסברה הקצוצה, מערבבים קלות, וממשיכים לבשל על אש נמוכה עם מכסה סגור עוד כחצי שעה עד שהעוף מוכן.
- אם בא לכם אפשר להכניס את הסיר לכמה דקות לתנור חם (200 מעלות) עד שהעור מקבל השחמה יפה ופציחה.
- מפזרים מעל עלי כוסברה רעננים ומגישים.
הערות
- אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה
- נפלא להגיש עם אורז לבן או קוסקוס
- ניתן "להגביר חריפות" להשתמש בפפריקה חריפה
הערות
- אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה
- נפלא להגיש עם אורז לבן או קוסקוס
- ניתן "להגביר חריפות" להשתמש בפפריקה חריפה
תגובות (40)
אחד הטעימים שהכנתי ?
כיף ממש לקרוא!
יצא יאמיייי תודה !! ❤️
כיף לקרוא, גלית!
נשמע מתכון ממש ממש טוב. האם אפשר לשים הודו במקום העוף? אם כן- מה משתנה? תודה מראש
אפשרי, לא משתנה דבר 🙂 בהצלחה!
קטגוריות
- אוכל בולגרי
- אוכל בלקני
- אוכל מרוקאי
- ארוחה בריאה
- ארוחה בשרית
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת שישי בערב
- הקלאסיקות שלנו
- מנות עיקריות
- מתכוני חגים
- מתכוני עוף
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים לפסח
- מתכונים לשבת
- מתכונים קלים
- סוכות
- סימנס
- עוף טוב - מהמשק לצלחת
- תבשילים