מקובה באהבה: קוקטייל מוחיטו על הבר
קוקטייל מוחיטו מושלם מארץ הסלסה והסיגרים. משקה המורכב מלימון, נענע, רום וסודה והתוצאה- קוקטייל חמוץ מתוק עם קרח כתוש שמעורר את כל החושים!
קוקטייל מוחיטו מושלם מארץ הסלסה והסיגרים. משקה המורכב מלימון, נענע, רום וסודה והתוצאה- קוקטייל חמוץ מתוק עם קרח כתוש שמעורר את כל החושים!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 64.8 קק״ל 64.8 קק״לפחמימות 10.5 גרם 10.5 גרםשומן 0.3 גרם 0.3 גרםנתרן 2.7 מ״ג 2.7 מ״גחלבון 3.1 גרם 3.1 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 1.6 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 24.9 מ״ג 24.9 מ״גברזל 0.5 מ״ג 0.5 מ״גאשלגן 115.9 מ״ג 115.9 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.1 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 5 דק׳כולל 5 דק׳
-
קלוריות65
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 64.8 קק״ל 64.8 קק״לפחמימות 10.5 גרם 10.5 גרםשומן 0.3 גרם 0.3 גרםנתרן 2.7 מ״ג 2.7 מ״גחלבון 3.1 גרם 3.1 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 1.6 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 24.9 מ״ג 24.9 מ״גברזל 0.5 מ״ג 0.5 מ״גאשלגן 115.9 מ״ג 115.9 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.1 מ״גסגור
בין אם הקוקטייל הומצא על ידי שודדי ים פיראטיים או בין אם על ידי ברמן קובני גאון במאה שעברה, הרי שקוקטייל מוחיטו הוא אחד המשקאות האהובים ביותר על הבר. הקרח הכתוש הוא חלק חשוב בדרינק ואמור להיות בצורת פירורים, בין קוביות קרח לפתיתי שלג. הדרך הטובה ביותר לעשות זאת בבית היא לעטוף את הקרח במגבת ולכתוש אותו בעזרת מערוך וכך תקבלו קרח גרוס גס. לזה מתווספים הלימון, הנענע, הרום ומי הסודה שמשלימים את הדגדוג הסופי. מי אמר קובה ולא קיבל?
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 5 דק׳ | קלוריות 65 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- חותכים את הלימון לקוביות.
- מפרידים עלי נענע מהגבעול, שוטפים ומייבשים.
- משתמשים בכוס היי בול, כוס גבוהה וצרה ללא רגל.
- מכניסים פנימה את קוביות הלימון וכותשים אותם בעזרת מאדלר, מוט לכתישה.
- מחזיקים את עלי הנענע על כף יד אחת, ומכים פעם אחת בכף היד השנייה כמעין מחיאת כף, כדי לפתוח את הריח.
- מכניסים גם את עלי הנענע לכוס.
- מוסיפים משקאות בעזרת כוס המדידה: מי סוכר, מיץ ליים ורום.
- מוסיפים קצת קרח כתוש.
- ממלאים את הכוס בסודה.
- מערבבים את הדרינק בעזרת כפית ערבוב, בתנועה מלמטה למעלה.
- בוחרים גבעול עלי נענע ונותנים לו מכה לפתיחת הריח.
- מניחים את תפרחת הנענע מעל הקוקטייל ומגישים.
אופן הכנה
- חותכים את הלימון לקוביות.
- מפרידים עלי נענע מהגבעול, שוטפים ומייבשים.
- משתמשים בכוס היי בול, כוס גבוהה וצרה ללא רגל.
- מכניסים פנימה את קוביות הלימון וכותשים אותם בעזרת מאדלר, מוט לכתישה.
- מחזיקים את עלי הנענע על כף יד אחת, ומכים פעם אחת בכף היד השנייה כמעין מחיאת כף, כדי לפתוח את הריח.
- מכניסים גם את עלי הנענע לכוס.
- מוסיפים משקאות בעזרת כוס המדידה: מי סוכר, מיץ ליים ורום.
- מוסיפים קצת קרח כתוש.
- ממלאים את הכוס בסודה.
- מערבבים את הדרינק בעזרת כפית ערבוב, בתנועה מלמטה למעלה.
- בוחרים גבעול עלי נענע ונותנים לו מכה לפתיחת הריח.
- מניחים את תפרחת הנענע מעל הקוקטייל ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן