סופלה שוקולד של קרין גורן ואור בן אוליאל
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 568.2 קק״ל 2272.9 קק״לפחמימות 56.1 גרם 224.6 גרםשומן 32.1 גרם 128.6 גרםנתרן 118.5 מ״ג 474.2 מ״גחלבון 6.3 גרם 25.3 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.2 גרםשומן רווי 13.8 גרם 55.2 גרםכולסטרול 202.7 מ״ג 810.8 מ״גסידן 48.3 מ״ג 193.2 מ״גברזל 1.1 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 176.9 מ״ג 707.4 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.5 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות568
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 568.2 קק״ל 2272.9 קק״לפחמימות 56.1 גרם 224.6 גרםשומן 32.1 גרם 128.6 גרםנתרן 118.5 מ״ג 474.2 מ״גחלבון 6.3 גרם 25.3 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.2 גרםשומן רווי 13.8 גרם 55.2 גרםכולסטרול 202.7 מ״ג 810.8 מ״גסידן 48.3 מ״ג 193.2 מ״גברזל 1.1 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 176.9 מ״ג 707.4 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.5 מ״גסגור
סופלה שוקולד הוא ככל הנראה אחד הקינוחים הכי פופולריים במסעדות. הוא שוקולדי, חם, מפנק וקשה לעמוד בפניו. מה אם נאמר לכם שאתם לא חייבים לצאת למסעדה כדי לאכול אותו? אור בן אוליאל מלמד את קרין גורן איך הוא מכין סופלה שוקולד ב-10 דקות. בכל פעם לפני שבאים אליו אורחים הביתה, הוא מכין להם את אחד הקינוחים הכי מושחתים שיש – ועכשיו גם אתם יכולים.
נראה לכם מסובך? חוששים שזה לוקח זמן? כבר אמרנו לכם שכל הסיפור ייקח לכם 10 דקות הכנה בלבד? (זה פחות או יותר הזמן שייקח למלצר להביא לכם סופלה שוקולד במסעדה, רק שבבית תוכלו להכין יותר ממנה אחת ויותר בזול).
את הסופלה אפשר להגיש עם פירות יער, תות שדה, גלידת וניל – ואוכלים אותו מיד, חם מהתנור.
שימו לב להמלצה של אור וקרין, תוותרו על הכפית, תלכו ישר על כף.
מרכיבים 7 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 568 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סופלה שוקולד
-
2 ביצים Lמופרדות
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
100 גרם חמאה
-
100 גרם מטבעות שוקולד מריר
-
1/2 כוס קורנפלור
-
1 כפית אבקת אפייה
קישוט
-
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-185 מעלות טורבו.
- מקציפים במיקסר סוכר וחלבונים כ-3 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קרם לבן סמיך.
- במקביל ממיסים במיקרוגל את החמאה והשוקולד.
- מוסיפים לקערת המיקסר עם קצף החלבונים חלמונים, שוקולד, חמאה מומסת, קורנפלור ואבקת אפייה ומקציפים בפולסים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים 3/4 כמות קרם לעטרות נייר לסופלה או לכלים אישיים לברולה או לתבנית/כלי אחד גדול לקבלת עוגת סופלה.
- אופים כ 10-12 דקות.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-185 מעלות טורבו.
- מקציפים במיקסר סוכר וחלבונים כ-3 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קרם לבן סמיך.
- במקביל ממיסים במיקרוגל את החמאה והשוקולד.
- מוסיפים לקערת המיקסר עם קצף החלבונים חלמונים, שוקולד, חמאה מומסת, קורנפלור ואבקת אפייה ומקציפים בפולסים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים 3/4 כמות קרם לעטרות נייר לסופלה או לכלים אישיים לברולה או לתבנית/כלי אחד גדול לקבלת עוגת סופלה.
- אופים כ 10-12 דקות.
תגובות (43)
עשיתי לפי ההוראות והסופלה פשוט נפל לי במרכז, לא יצא לי כמו סופלה של מסעדות שהשוקולד נוזל מהמרכז שלוקחים ביס. למה ?
היי יש כל כך הרבה מתכונים של קארין גורן של סופלה במה כדאי לבחור ?
פשוט לנסות כל פעם אחד אחר עד שמוצאים את זה שהכי אוהבים ((: בהצלחה!
האם ניתן להכין את הבלי לה בבוקר ולהשאירה במקרר עד להכנתה בערב?
לא מומלץ. סוד הקסם של סופלה הוא בתפיחתה של הבלילה בתנור מקצף הביצים שבבלילה. אם הבלילה תחכה במקרר, בועות האויר שבקצף תצאנה והסופלה לא יתפח.