עוגיות מגולגלות במילוי נוטלה שאי אפשר להפסיק לזלול
עם כל העוגיות המפונפנות שיש מסביב לשרית נובק כל היום, לפעמים דווקא מה שמתחשק לה ליד הקפה זו עוגייה פשוטה וביתית. מגולגלות נוטלה הן הפתרון המושלם
עם כל העוגיות המפונפנות שיש מסביב לשרית נובק כל היום, לפעמים דווקא מה שמתחשק לה ליד הקפה זו עוגייה פשוטה וביתית. מגולגלות נוטלה הן הפתרון המושלם
- שרית נובק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 185.4 קק״ל 5563.0 קק״לפחמימות 20.1 גרם 603.3 גרםשומן 10.1 גרם 301.6 גרםנתרן 7.7 מ״ג 230.0 מ״גחלבון 2.5 גרם 75.2 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 23.4 גרםשומן רווי 1.5 גרם 45.5 גרםכולסטרול 0.5 מ״ג 14.0 מ״גסידן 30.8 מ״ג 924.2 מ״גברזל 0.6 מ״ג 18.1 מ״גאשלגן 59.8 מ״ג 1793.8 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 8.4 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות185
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 185.4 קק״ל 5563.0 קק״לפחמימות 20.1 גרם 603.3 גרםשומן 10.1 גרם 301.6 גרםנתרן 7.7 מ״ג 230.0 מ״גחלבון 2.5 גרם 75.2 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 23.4 גרםשומן רווי 1.5 גרם 45.5 גרםכולסטרול 0.5 מ״ג 14.0 מ״גסידן 30.8 מ״ג 924.2 מ״גברזל 0.6 מ״ג 18.1 מ״גאשלגן 59.8 מ״ג 1793.8 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 8.4 מ״גסגור
כל יום בשעה 16:00 מגיע הטקס הקבוע. רגע לפני שכולם חוזרים הביתה מיום הלימודים אני עוצרת הכל לרגע, מכינה לי קפה, לוקחת עוגיה ליד ומתיישבת לנקות קצת את הראש לקראת החלק השני של היום. עם כל העוגיות המפונפנות שיש מסביבי כל היום, לפעמים דווקא מה שבא לי ליד הקפה של 4 זה פשוט עוגיה כזו של בית. כזו מבצק לא מתחכם ומילוי שוקולדי. האמת? פשוט עוגיה כזו מבצק פריך שנמס בפה, שאפשר לאכול אחת, ואז עוד אחת, ועוד אחת, ועוד…
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 185 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500 גרם קמח לבן
-
1 כף סוכר לבןהחלפה לדבשחזרה לסוכר לבן1 כפית דבש
-
1 כפית אבקת אפייה
-
100 גרם חמאה קרה
-
1/2 כוס שמן קנולההחלפה לשמן זיתחזרה לשמן קנולה1/2 כוס שמן זית
-
1/2 כוס מיץ תפוזים
מלית
-
1 צנצנת נוטלה
הגשה
-
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מערבבים יחד קמח ואבקת אפיה.
- חותכים את החמאה לקוביות.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים ביחד חמאה, סוכר ואת תערובת הקמח.
- מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ומעבדים בקצרה רק עד קבלת כדור בצק.
- יוצרים מהבצק כדור, משטחים לעיגול על משטח עבודה, מכסים בניילון ומכניסים למקרר לכחצי שעה.
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, מרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס”מ.
- עם פלטה מורחים מעל נוטלה בשכבה אחידה ומגלגלים לגליל.
- חותכים את הגליל לפרוסות אבל משאירים את הבסיס מחובר.
- אופים כ-30 דקות עד שהגלילים מזהיבים מעט מלמעלה.
- מוציאים מהתנור, מצננים, בוזקים מלמעלה אבקת סוכר, ועוברים בין החריצים עם סכין עד התחתית כדי להפריד בין העוגיות.
- שומרים בקופסה אטומה, או צנצנת עוגיות משגעת כזאת.
אופן הכנה
- מערבבים יחד קמח ואבקת אפיה.
- חותכים את החמאה לקוביות.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים ביחד חמאה, סוכר ואת תערובת הקמח.
- מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ומעבדים בקצרה רק עד קבלת כדור בצק.
- יוצרים מהבצק כדור, משטחים לעיגול על משטח עבודה, מכסים בניילון ומכניסים למקרר לכחצי שעה.
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, מרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס”מ.
- עם פלטה מורחים מעל נוטלה בשכבה אחידה ומגלגלים לגליל.
- חותכים את הגליל לפרוסות אבל משאירים את הבסיס מחובר.
- אופים כ-30 דקות עד שהגלילים מזהיבים מעט מלמעלה.
- מוציאים מהתנור, מצננים, בוזקים מלמעלה אבקת סוכר, ועוברים בין החריצים עם סכין עד התחתית כדי להפריד בין העוגיות.
- שומרים בקופסה אטומה, או צנצנת עוגיות משגעת כזאת.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות