עוגת ביסקוויטים קרמלית
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8157.2 קק״ל 8157.2 קק״לפחמימות 752.3 גרם 752.3 גרםשומן 525.6 גרם 525.6 גרםנתרן 2287.7 מ״ג 2287.7 מ״גחלבון 61.6 גרם 61.6 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 3.2 גרםשומן רווי 202.9 גרם 202.9 גרםכולסטרול 855.0 מ״ג 855.0 מ״גסידן 525.3 מ״ג 525.3 מ״גברזל 1.7 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 804.0 מ״ג 804.0 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 2.7 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 20 דק׳כולל 4 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות8157
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8157.2 קק״ל 8157.2 קק״לפחמימות 752.3 גרם 752.3 גרםשומן 525.6 גרם 525.6 גרםנתרן 2287.7 מ״ג 2287.7 מ״גחלבון 61.6 גרם 61.6 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 3.2 גרםשומן רווי 202.9 גרם 202.9 גרםכולסטרול 855.0 מ״ג 855.0 מ״גסידן 525.3 מ״ג 525.3 מ״גברזל 1.7 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 804.0 מ״ג 804.0 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 2.7 מ״גסגור
גרסה מיוחדת לעוגת ביסקוויטים – עם גבינת שמנת וממרח קרמל במלית, עוגיות קרמל במקום שכבות הביסקוויטים וגם פירורים של עוגיות קרמל טחונות לקישוט. בהשוואה לעוגה הקלאסית (שהרבה זוכרים אותה כעוגה הראשונה שהם אי פעם הכינו…) הטעמים כאן קצת יותר מתוחכמים, אבל היא עדיין מאוד קלה ומהירה להכנה.
מרכיבים 5 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 8157 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קרם
-
3מיכלים או 750 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
1קופסה או 200 גרם גבינת שמנת
-
1 צנצנת ממרח לוטוס
שכבות העוגיות ופירורי עוגיות
-
2 חבילות עוגיות לוטוס
אופן הכנה
- במיקסר מקציפים את כל חומרי המלית לקצפת רכה.
- מסדרים שכבת עוגיות בצפיפות בתחתית התבנית (לא מרטיבים אותם - הם יתרככו מספיק במהלך קירור העוגה). מורחים מעל מחצית מהקרם. מסדרים עוד שכבת עוגיות מעל ומכסים ביתרת הקרם.
- טוחנים במעבד מזון את העוגיות שנשארו לפירורים ומפזרים מעל העוגה.
- מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, להתייצבות הקרם והתרככות העוגיות.
- מגישים קר.
אופן הכנה
- במיקסר מקציפים את כל חומרי המלית לקצפת רכה.
- מסדרים שכבת עוגיות בצפיפות בתחתית התבנית (לא מרטיבים אותם - הם יתרככו מספיק במהלך קירור העוגה). מורחים מעל מחצית מהקרם. מסדרים עוד שכבת עוגיות מעל ומכסים ביתרת הקרם.
- טוחנים במעבד מזון את העוגיות שנשארו לפירורים ומפזרים מעל העוגה.
- מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, להתייצבות הקרם והתרככות העוגיות.
- מגישים קר.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
משום מה המתכון לא תואם את התמונה.בתמונה יש יותר שכבות למה?
הכול תלוי בגודל התבנית. אם משתמשים בתבנית קטנה יותר, אפשר ליצור יותר שכבות. בהצלחה!
אכן אין קשר בין התמונה למתכון. התמונה היא של עוגת מדוביק ולא של עוגת ביסקוויטים. זו הטעייה גסה של הקורא. אנא עדכנו את הכתבה.
היי רועי, עדכנו את התמונה, תודה רבה