-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5436.6 קק״ל 5436.6 קק״לפחמימות 396.4 גרם 396.4 גרםשומן 383.1 גרם 383.1 גרםנתרן 2181.7 מ״ג 2181.7 מ״גחלבון 108.3 גרם 108.3 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 233.2 גרם 233.2 גרםכולסטרול 1457.8 מ״ג 1457.8 מ״גסידן 618.7 מ״ג 618.7 מ״גברזל 8.3 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 5332.8 מ״ג 5332.8 מ״גאבץ 8.5 מ״ג 8.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות5437
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5436.6 קק״ל 5436.6 קק״לפחמימות 396.4 גרם 396.4 גרםשומן 383.1 גרם 383.1 גרםנתרן 2181.7 מ״ג 2181.7 מ״גחלבון 108.3 גרם 108.3 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 233.2 גרם 233.2 גרםכולסטרול 1457.8 מ״ג 1457.8 מ״גסידן 618.7 מ״ג 618.7 מ״גברזל 8.3 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 5332.8 מ״ג 5332.8 מ״גאבץ 8.5 מ״ג 8.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 5437 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
200 גרם פתי בר וניל
-
70 גרם חמאה
מלית גבינה
-
750 גרם גבינת שמנת
-
250 גרם גבינה לבנה 5%
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
4 ביצים L
-
1גביע או 200 מ"ל שמנת חמוצה 15%
ריבה
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: במעבד מזון טוחנים ביסקוויטים לפירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא עד שמלית הגבינה מוכנה.
- מכינים את מלית הגבינה: מחממים תנור ל-120 מעלות.
- מערבבים שני סוגי גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים את הביצים וטורפים היטב, מוסיפים שמנת חמוצה וטורפים לקבלת תערובת חלקה.
- מורחים ריבת תותים על התחתית ומוזגים מעל את תערובת הגבינה. אופים במשך כשעה וחצי עד שעתיים, עד שהעוגה יציבה בדפנות ועדיין רוטטת במרכזה. מוציאים מהתנור ומצננים.
- כשהעוגה מתקררת, מכינים את הרוטב: טוחנים תותים ואבקת סוכר במעבד מזון ומסננים במסננת דקה. שומרים במקרר עד ההגשה.
- מגישים כל פרוסת עוגה עם כף רוטב תות מעל.
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: במעבד מזון טוחנים ביסקוויטים לפירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא עד שמלית הגבינה מוכנה.
- מכינים את מלית הגבינה: מחממים תנור ל-120 מעלות.
- מערבבים שני סוגי גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים את הביצים וטורפים היטב, מוסיפים שמנת חמוצה וטורפים לקבלת תערובת חלקה.
- מורחים ריבת תותים על התחתית ומוזגים מעל את תערובת הגבינה. אופים במשך כשעה וחצי עד שעתיים, עד שהעוגה יציבה בדפנות ועדיין רוטטת במרכזה. מוציאים מהתנור ומצננים.
- כשהעוגה מתקררת, מכינים את הרוטב: טוחנים תותים ואבקת סוכר במעבד מזון ומסננים במסננת דקה. שומרים במקרר עד ההגשה.
- מגישים כל פרוסת עוגה עם כף רוטב תות מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
עוגה מהממת! אפשר להכין עם גבינה 5% במקום 30%?
לא, מכיוון שככל שהשמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים יותר, כך העוגה יוצאת עשירה יותר עם מרקם מדהים.
בנוסף, עוגת גבינה רק עם 5% שומן, מכילה המון! נוזלים, והם כבר יופרשו מיום למחרת, ומירקם העוגה יהיה חולי ולא נימוח.
צודקת 🙂 תודה על החיזוק